TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Fotoğraftaki herhangi bir proje konusu olmayı hak etmiyor. Peki siz yerden yere vuracak kadar gücü nereden hak ettiniz? Bu kurumun işleyişini de emellerini de sevdiğim yok. Ama sizin katkınız ne oldu? Bizzat kendi arkadaşım Fizik alanında proje yaparak ek puan aldı ve bu sene Boğaziçi Üniversitesine gidecek. Emek veren kendisini gayet de kurtarıyor yani. Böyle görseller de boş boş eleştirenlere pay kalıyor.

Hocam seneye Ingiltere'ye gidiyorum havacılık fuarı için. Bilgilendirelim dedim. Kaldı ki eleştirmek için görsel arasaydım, sokağa çıkıp binaların fotoğraflarını çeker çarpık kentleşme diye eleştirirdim. Ülkenin neresi doğru?

Ülke gibi geniş bir parçayı göz önüne almaya gerek yok. Sadece Sosyal'e bakarak da anlayabiliriz. Problemimiz doğru ya da yanlış olması değil. İnsanlar bu yanlışları doğruya çevirebiliyor mu; yoksa fırsattan istifade mi ediyorlar? Sıkıntı burada.

Kimseye namlu doğrultmuyorum fakat günde 10 saatten fazla uyuyan adam ülke niye gelişmiyor diye ağlıyor. Aynı şekilde burada da; onlarca kez hoşaf, papaz eriği vs. konular açıldı. Herkes eleştirmesini biliyor da onarmasını neden bilmiyor?

Her şeyden önce insan olmasını bilmeliyiz. Hoşgörü ve ahlak çok önemli. Henry Moseley'in biyografisini okumanızı öneririm. Bu insanlar İngiltere'yi boş boş eleştirerek geliştirmemişler. Gerekirse bir bilim adamı olarak cephelerde savaşmış ve ölmüşler. Fark burada yatıyor işte. Her yerde, koşul ne olursa olsun azimli insan kazanır. TÜBİTAK'ın ne yaptığından kime ne? Daha kaliteli bir projen varsa farklı kurumlara, gerekirse yurt dışına başvur.

Yalnız hocam bu eleştirmenlere "kolaysa siz yapın" demek gibi bir şey. Nasıl onarmamızı bekliyorsunuz acaba ? Muhalifsek sonumuz kodes.

Peki siz yerden yere vuracak kadar gücü nereden hak ettiniz?

Mustafa KEMAL ATATÜRK'ten hak ettik.

• Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hâkim olunamaz.

Yalnız hocam bu eleştirmenlere "kolaysa siz yapın" demek gibi bir şey. Nasıl onarmamızı bekliyorsunuz acaba ? Muhalifsek sonumuz kodes.
Eleştirenlere kimse bir şey diyemez. Eleştirmek herkesin hakkıdır. Fakat bazı kişilerin yaptıkları eleştiri değil, insanları birbirine kırdırmaktır. Bunu da meslek haline getirmiş insanlar var, lafım onlara.

En basitinden insanların uğraş alanı bu saçma görseller olacağına kendini geliştirmek olabilir. Sonuçta bu fotoğrafı yermek kimseye bir şey katmıyor.

Yazdığım yazıdan bunu çıkardıysanız daha hak edeceğiniz çok şey var. Yaptığınız alıntı da farklı bir konu üzerine bu arada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…