Tübitak liseler arası yarışma için proje önerisi

359149

Hectopat
Makaleler
4
Selam dostlar. Yazılım alanında "Tübitak Liseler Arası Araştırma Projeleri" yarışmasına başvuru yapacağım. Normalde aklımda arttırılmış gerçeklik ile tarih öğrenimi temalı bir proje vardı. Biraz araştırınca ileri düzey 3D modelleme bilgisi gerektirdiğini ve hali hazırda benzerleri olduğunu öğrendim. Ben de bu projeden vazgeçtim. Aklıma bir proje fikri gelmedi. Sizden öneri bekliyorum. Çoğu yazılım dilini giriş seviyesinde biliyorum. Gerekirse daha iyi bir şekilde öğrenirim. Alan olarak yazılım alanı tercihimdir ama iyi bir fikriniz varsa ve aşağıdaki başlıklardan birine uyuyorsa fikrinizi duymak isterim. Mümkün olduğunca kolay olsun. Teşekkür ederim.
1604836529546.png

Yazılım alanında Arduino ile bir şeyler yapılabilir. En basitinden 3 örnek;

• Otomatik el dezenfektan makinesi, elinizi makineye yaklaştırdığınızda otomatik dezenfektan sıkar mesela.
  • Ya da vücuttaki kilo ve boy oranını hesaplayan bir makine olabilir.
  • Evin WI-FI ağına bağlanarak evi akıllı eve dönüştüren bir program olabilir.

Eğer projenizi Arduino ile yapacaksanız daha fazla örnek verebilirim, şu anlık aklıma bunlar geldi.

Arduino ile ilgili yardıma ihtiyacınız olursa elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı