Tüketici hakem heyetine bildirilmesine rağmen 1 aydır bir şey yok

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
08.08.2023 de başvurdum ve aynı gün savunması istendi diye yazıyor.
Ama bir ay geçmesine rağmen hala birşey yok.

General Home Q1000 aksiyon kamerasını temmuzun 31 de sipariş ettim. Test ettim ve görüş açısını ve kalitesini beğenmedim ve iade ettim.
Ama mağaza kabul etmedi ve geri yollayıp durdu. Bende tüketici hakem heyetine başvurdum. Başvuru kısmında savunması istendi yazmasına rağmen hala birşey yok.

MAğaza teknolojik ürün açıldı diye kabul etmiyor. Bende her ürün açılmasına rağmen 14 gün içinde iade edilebileceğini biliyorum. Yıllardır alışveriş yapıyorum ve en az 4-5 tane eşya iade etmişliğim oluyor yıl içerinde . Böyle bir sorun yaşamıyorum genelde. Yaşayınca da THH e bildiriyorum.

Not: Dilekçe de fiyat tutarı tam doğru olmayabilir. Faturadan bakarak yazmıştım ama firma faturada daha yüksek göstermiş. Bu sorun çıkarıyor olabilir mi?
Not 2:Şuan kargo benim evde ve geri iade kodu çıkaramıyorum çünkü en son iade açtıktan hemen sonra kargo geri gelmiş ve mağaza süre uzatmış.
Not 3: Başka bir kamera aldığım için bunu iade etmeyi istiyorum.

Screenshot 2023-09-04 150448.png

Bence bu keyfi beğenmedim iade olayları çok ilginç. Sonuçta adamlardan sıfır ürün alıp kullanıp 2. el olarak iade ediyorsun.

Üründe sorun yoksa bence keyfi iade olayının kalkması iyi olur gibime geliyor ama bilmiyorum. Bana ilginç geliyor yani bu olay ama böyle bir iade hakkı varsa da yapacak bir şey yok :D

Hakem heyeti cevabı 6 aya kadar da sürebiliyor, size uyarı olarak bunu söylemiş olması gerek bildirim websitesinin, okumadıysanız söyleyeyim.

Bence bu keyfi beğenmedim iade olayları çok ilginç. Sonuçta adamlardan sıfır ürün alıp kullanıp 2. el olarak iade ediyorsun.

Üründe sorun yoksa bence keyfi iade olayının kalkması iyi olur gibime geliyor ama bilmiyorum. Bana ilginç geliyor yani bu olay ama böyle bir iade hakkı varsa da yapacak bir şey yok :D
Ben bir sürü şey iade ettim. Test etmeden nasıl anlayacğaım . Sonuçta ömür boyu benimle kalacak. Pişmanlık diye birşey var.

Ben sadece kamerayı test ettim. Hiç zarar vermedim. Kutunun dışındaki bant haricinde hiçbirşeyi değişmedi.

Kamerayı kendi güvenliğim için aldım. Bundan dolayı önemli benim için kaliteli olup olmaması.

Bazı ürünlerde iade kabul edilmeyebilir ama bunda öyle bir durum yok.
İççamaşırı,yiyecek,bitki ve benzeri şeyler olabilir. Birde nadiren ufak tefek elektronik,elektrikli şeyler(kullanınca yıpranan falan).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı