Tüketici haklarımdan güncel fiyat iadesi alınabilir mi ürün sorunlu model sorunlu olunca üst modeli de talep ettim vermek istemiyorlar tabii geriye kalan ücret iadesi fatura 2023 Ocak ayında kesildiği için enflasyondan dolayı o ürün fiyatı bayağı arttı bu konuda fatura fiyatını istemiyorum haklarım nelerdir? Üst modelini vermezlerse sıfırını verecekler tahminen alıp direk tüketici hakem heyetine gidip ne iddia etmeliyim yol gösterir misiniz ya da vazgeçip fatura bedelini alacağım katlanıp maalesef.
Ben denediğimde alamamıştım. Ama geçen gün Mesut Çevik youtube kanalında paylaşmıştı, bir takipçisi ya da arkadaşı güncel değerinde ücreti geri almıştı.
Duruma göre alabilirsin. Önce hakem heyetine başvurup ürün sorunlu olduğu için değişim kararı alıyorsun sonra kararı icraya koyuyorsun ve firmaya icra emri göndertiyorsun (ÖRNEK: 2 Taşınırın Teslimine Veya Taşınmazın Tahliye Ve Teslimine Dair İcra Emri). Bu işlemler devam ederken elindeki kusurlu malı firmaya bir şekilde iade ediyorsun (tavsiyem elden teslim edilmesi yönündedir) ve mutlaka iade ettiğine dair bir belge alıyorsun, bu durumda firma 7 gün içerisinde malı yenisiyle değiştirmek zorundadır. Eğer firma yeni ürünü teslim etmezse malın güncel bedelinin tespiti için kıymet takdirini icra müdürlüğünden talep ediyorsun ve icra müdürü kıymet takdirini yapıyor. Yapılan bedel tespitine icra giderlerini de ekletip firmaya haciz yapıyorsun. Özet olarak bu şekilde ancak bir avukata danışıp bu işleri avukat aracılığıyla yapman lazım, tek başına tüm işlemleri takip etmen zor.
Ben denediğimde alamamıştım. Ama geçen gün mesut çevik YouTube kanalında paylaşmıştı, bir takipçisi ya da arkadaşı güncel değerinde ücreti geri almıştı.
Duruma göre alabilirsin. Önce hakem heyetine başvurup ürün sorunlu olduğu için değişim kararı alıyorsun sonra kararı icraya koyuyorsun ve firmaya icra emri göndertiyorsun (örnek: 2 taşınırın teslimine veya taşınmazın tahliye ve teslimine dair icra emri). Bu işlemler devam ederken elindeki kusurlu malı firmaya bir şekilde iade ediyorsun (tavsiyem elden teslim edilmesi yönündedir) ve mutlaka iade ettiğine dair bir belge alıyorsun, bu durumda firma 7 gün içerisinde malı yenisiyle değiştirmek zorundadır. Eğer firma yeni ürünü teslim etmezse malın güncel bedelinin tespiti için kıymet takdirini icra müdürlüğünden talep ediyorsun ve icra müdürü kıymet takdirini yapıyor. Yapılan bedel tespitine icra giderlerini de ekletip firmaya haciz yapıyorsun. Özet olarak bu şekilde ancak bir avukata danışıp bu işleri avukat aracılığıyla yapman lazım, tek başına tüm işlemleri takip etmen zor.
Benim ürünüm laptop ürün serviste touch pad takılmalar yüzünden servisten çıkmaz oldum 2 defa sıfır ile değişti şimdi elimdeki 3. bilgisayar bunda da aynı sorun çıktı götürdüm 1 hafta sonra touch pad değiştiğini söylediler gittim servise baktım orada açıp denedim gene takılıyor ve laptopun kenar köşesi hasarlı bir yere vurmuşlar herhalde geri verdim tekrardan form açtılar merkeze yolladılar üst model talep ettim bilmiyorum verirler mi nasıl bir yol izlerim.
Avukatlara en sık sorulan sorulan birisi, avukatın karşı taraftan para alıp almadığıyla ilgilidir. Bu sorunun amacı, avukatın zaten karşı taraftan para alacak olması nedeniyle müvekkilinden para istememesi gerektiği düşünüldüğü içindir. Bu sebeple aşağıdaki ifadelerle birlikte her avukata benzer...
Avukatlara en sık sorulan sorulan birisi, avukatın karşı taraftan para alıp almadığıyla ilgilidir. Bu sorunun amacı, avukatın zaten karşı taraftan para alacak olması nedeniyle müvekkilinden para istememesi gerektiği düşünüldüğü içindir. Bu sebeple aşağıdaki ifadelerle birlikte her avukata benzer...