Tüm dertlerimi anlatıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hocam sizi forumda fazla sevmezdim ama şu an hepsini okuyunca çok fazla ortak noktamız olduğunu fark ettim Sadece akademik olarak 4'ten 8'e kadar takdir belgesi ile geçtim. Liseye geçince battım denilebilir. Sahte insanlar her yerde var dostum eğer sen kötüyüm sonra konuşalım diyor ise belki de seni rahatsız etmek istemiyordur bu açıdan da bakmalısın.

Analizci ve rasyonalist düşünme sistemine sizi davet etmek istiyorum hocam. Kişisel gelişim konusunda akşam yazacağım demiştiniz, okudum ve ihtiyacınız olan şeylerin başında rasyonel olmak geliyor bence. Kimse kimsenin derdini küçümsememeli, küçümseyemez. Bunu bir insan yapacaksa, bu kişinin ta kendisi olmalıdır. Oturun, hayatınızı uzun uzun gözden geçirin. Bir kağıt alın. Hayallerinizi yazın, geliştirmek istediğiniz özelliklerinizi yazın. İyi olduğunuz yönleri yazın, kötü olduğunuz yönleri yazın. Her şey gözünüzün önünde olsun. Ardından bu başlıkları incelemeye, analiz etmeye başlayın. Yeri gelince iyi olduğunuz şeyler üzerinden kendinizi övün, yeri gelince bana bunlar mı engel oluyor diyerek kötü olduğunuz şeyleri eleştirin. Kararlar alın ve uygulamaya başlayın. Şu an size çok büyük gibi gelen şeyler yıllar sonra belki de kendinizle dalga geçeceğiniz şeylere dönüşecek. Gelecekte çevrenize ne kadar dertli olduğunuzu değil, ne kadar dertli iken ne kadar başarılı bir şekilde kurtulmuş, başarılı birisi olduğunuzu anlatın. Ortalama insan ömrü 79 yıl, bir şeyler, kişiler, aşk, çevre için üzülmek ve yakınmak için çok kısa bir süre...

Teşekkürler.

Hocam alakası yok. Abaza bir insan değilim. Gün içinde yaklaşık 20 tane kız görüyorum.

Öyle değil hocam. İnsan görerek sever aslında. En cok gördügünü. Ama çok gördüğünüz kızları sevmeniz her zaman doğru değil. İnsan psikolojisi gereği seviyor ama sadece sevmekle kalın açılmak vs. Abartmayın. Bazen o çok gördüğünüz kızlar sizi mutlu etmez. O yüzden bazılarını sevmekle kalın.

Sana el uzatırım, dostun değil kardeşin olurum, iyi günde değil kötü günde dururum, sen beni kovsan ben yine bulurum vesaire vesaire...

Kısaca ben, annen dışında beklentisiz olarak sana yardım edecek kimselerden biriyim.
Eğer aradığın yardımsa, dertleşecek yaşamsa, sen beni bulursun.

Teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…