Tüm diskleri biçimlendirerek temiz kurulum yapmak

rockerea96

Hectopat
Arkadaşlar anakartım ASUS Prime H410M-K modeli. Bir adet SSD ve bir adet HDD mevcut elimde. İkisini de sıfırlamak ve temiz kurulum yapmak istiyorum. Birisi anlatabilir mi? Bir bilgim yok temiz kurulum hakkında ve dikkat etmem gereken şeyler nelerdir bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar anakartım ASUS Prime H410M-K modeli. Bir adet SSD ve bir adet HDD mevcut elimde. İkisini de sıfırlamak ve temiz kurulum yapmak istiyorum. Birisi anlatabilir mi? Bir bilgim yok temiz kurulum hakkında ve dikkat etmem gereken şeyler nelerdir bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hemen olalım hocam 👍 ilk önce bir USB bulun (en az 8 GB olmalı ) sonra vereceğim linkten ISO dosyasını indirin. Rufus ile yazdırın ( onun indirdikten sonra linkini atıp anlatacağım ) ama ilk önce kaç GB RAM'iniz var onu öğrenmemiz lazım?

Hocam normal format atıyormuş gibi USB falan hazırlayın, Boot Menu'den USB'yi seçin. İlerleyin biraz, sonra depolama alanı seçme bölümü gelecek. Orada gördüğünüz tüm bölümlere tıklayıp 'Biçimlendir' deyin. Sonra Windows'u kuracağınız depolama alanını seçip formata devam edin. Kurulum bittikten sonra her şey tertemiz olacaktır.

Hocam sistem özelliklerinizi belirtir misiniz lütfen?

Hocam normal format atıyormuş gibi USB falan hazırlayın, Boot Menu'den USB'yi seçin. İlerleyin biraz, sonra depolama alanı seçme bölümü gelecek. Orada gördüğünüz tüm bölümlere tıklayıp 'Biçimlendir' deyin. Sonra Windows'u kuracağınız depolama alanını seçip formata devam edin. Kurulum bittikten sonra her şey tertemiz olacaktır.
Önce sil deyip sonra biçimlendirme daha mantıklı değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı