Tüm dosya uzantılarını çalıştırabilen işletim sistemi yazılabilir mi?

iSepuLtura

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba arkadaşlar,

Tüm dosya uzantılarını çalıştırabilen işletim sistemi yazmak mümkün mü?

Mesela .exe, .deb .App gibi.. Hiçbir program olmadan bu gibi dosya uzantilarini cift tiklayarak acabilecegimiz bir isletim sistemi yazilabilir mi?
.Png gibi proje uzantilari degil de ısletim sistemlerinin App uzantilari..

Hepinize merhaba arkadaşlar,

Tüm dosya uzantılarını çalıştırabilen işletim sistemi yazmak mümkün mü?

Mesela .exe, .deb .App gibi.. Hiçbir program olmadan bu gibi dosya uzantilarini cift tiklayarak acabilecegimiz bir isletim sistemi yazilabilir mi?
.Png gibi proje uzantilari degil de ısletim sistemlerinin App uzantilari..
Tüm değilde Linux, Windows, Android (Linux temelli) ve macOS gibi popüler İS'lerinkileri açsa yeter.

Zannetmiyorum, dosya tipi desteklemek için dosya sistemini de ona göre düzenlemen gerekir. Hem Windows hem MacOS hem de Linux dosya sistemlerini destekleyebilecek bir işletim sistemi olabileceğini zannetmiyorum. Bunun yerine OS üzerinde açtığınız farklı workspace'ler üzerinde sanal makine çalıştırma olanağı veren bir OS vardı. Birinde Windows açıkken birinde Linux diğerinde BSD şeklinde kullanabiliyordun ama fazla kaynak tüketir.

Mesela *.apk uygulamalarını pc de açmak için emülatörler var. Sen işletim sistemine ayrı bir emülator yaparsan açılacaktır. Her uzantının ayrı bir programa ihtiyacı var. Bu programları yaparsan olur. (Mesela *.txt için notepad, *.png için görüntüleyici, *.apk için emülator gibi.)

İşletim sistemleri ABİ'lerini destekleyen loader arakatmanı yazılabilir cross-platform derleyiciler zaten bir bakıma bunu yapıyor sayılır .

Mesela tum dosya uzantilari olan bir paket yukleyici uygulama olur exe deb App APK gibi uzantilari oradan isteyen yukler 1 TB veya 10 TB olmaz en azindan ;) boyle bir şey yapilabilir herhalde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı