Tüm kısayolların masaüstünde durması bilgisayarı yavaşlatır mı?

ahmtfy

Picopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR5 SK-hynix 5600 MHz 2x8
SSD veya HDD modeli
Micron 2500 MTFDKBA1T0QGN 1 TB
Ekran kartı
RTX 4060 Laptop 140W
İşlemci
Ultra 7 155H
Bilgisayarımı kolayıma geldiği gibi biraz fazla dağınık kullanıyorum. Tüm kısayollarım masaüstünde mesela. Bunun bilgisayarın hızına etkisi olur mu?

Veya daha çabuk eskitir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-07 132158.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-07 132158.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 28
Bilgisayarımı kolayıma geldiği gibi biraz fazla dağınık kullanıyorum. Tüm kısayollarım masaüstünde mesela. Bunun bilgisayarın hızına etkisi olur mu?

Veya daha çabuk eskitir mi?
Bir şey olmaz. Bilgisayarın normalde 10 saniyede açılıyorsa masaüstünü kısayol ile doldurursan 11 saniyede açılır en fazla o fark eder.

Açılış programlarıma zaten steam epic gibi şeyleri eklemiyorum hızlı başlatma açık genelde 3 saniye falan sürüyor teşekkürler. 😊

Masaüstünüzde o kadarda fazla kısayol yok. Toplam 72 tane kısayol ve klasörlerin hiçbir etkisi olmaz. SSD kullanıyorsunuz etkisini hissetmezsiniz bile 😀 Ama çok düzensiz duruyor oyunları sağ kısma veya klasöre sola da programları koyup daha düzenli hale getirebilirsin.

Yardımınız için teşekkürler zaten kısayollarımı kendim dizdim yerlerini biliyorum ondan problemim yok yalnızca yavaşlatır mı diye düşündüm.

Bir şey olmaz, ben oyun kısayolları için bir klasör programlar için bir klasör açtım kısayolları oraya yerleştiriyorum ona rağmen masaüstü kalabalık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı