Tüm özellikleri aynı 2 laptoptan farklı FPS alma sorunu

MBirhanM

Kilopat
Katılım
29 Mayıs 2016
Mesajlar
906
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar benim ve arkadaşımın aynı laptopu var tüm özellikleri felan aynı ama ikimizde oyunlarda farklı FPS'ler alıyoruz. Arkadaşım daha yüksek FPS alıyor benden hemde çok yüksek.

GTA V'te benden 20 FPS fazla alıyor.
LoL'de 100 FPS'ye yakın fazla FPS alıyor.

Sebebi ne olabilir?

Teşekkürler yardımlarınız için.
 
Laptopun çok ısınıyor mu? Çok ısınıyorsa bundan dolayı performans kaybı yaşarsın.

Başka bir neden olarak da arka plandaki programlar olabilir.

Ayrıca korsan işletim sistemi kullanmak da performans kaybı yapabilir.
 
@Birisi arkadaşıma katılıyorum. Aşırı ısınma, arkaplanda indirme vs. ve korsan Windows ( Ben kullanıyorum :( ) daha az performansa sebep olabilir. Tozlanma, termal bakım vs. gibi şeyler de etkili olabilir.
 
Bizzat bu ısınma konusunu kendi laptopumda test ettim. Mesela CS-GO'da Dust 2 haritasında (Çok performans isteyen bir harita değil. :)) ısındığı zaman 70 FPS'yi geçmezken fanını temizledikten sonra 100'ün altına inmiyor. Bu arada GT 630M ekran kartım var. :(
 
Bilgisayarınızın fanlarını temizleyin, temiz kurulumla Windows 10 kurun, ekran kartı sürücüsünü güncelleyin. Ondan daha fazla performans alabilirsiniz :)
 
Sürücüler ve BIOS mesele bunlar olabilir. Ayrıca korsan işletim sistemi (KMSpico ile aktifleştirilmiş) performans kaybı yaratmaz.
 
Sürücüler ve BIOS mesele bunlar olabilir. Ayrıca korsan işletim sistemi (KMSpico ile aktifleştirilmiş) performans kaybı yaratmaz.

Aynen bende performans kaybı yaşanmaz hatta windows ile uğraşmadığı için daha performanslı olduğunu biliyorum. Not: Böyle olduğunu gittiğim bir bilgisayarcı söylemişti tam olarak bilmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı