Tüm oyun hesaplarım çalındı

Steam'in güvenilirliğini sorguluyordum zaten ama diğer platformlarda nasıl yapabildi.

Diğer platformlarda abartılı bir koruma yok. E-mail'ini alırlarsa her şeyine erişirler bu kadar basit.

Adam sana bir dosya gönderiyor onu indiriyorsun ve açtığın gibi siliniyor dosya ama hiç şüphelenmeden 15 gün geçiriyorsun sonra neden hesaplarım gitti. Gider tabii hocam yıl olmuş 2023 hala klasik yöntem ile dolandırılan var ülkemizde. Bu tür olayları forumda günde 20 kişi açıyor hiç mi görmediniz? Biraz kurnaz olun gözünüzü seveyim.

Adam sana bir dosya gönderiyor onu indiriyorsun ve açtığın gibi siliniyor dosya ama hiç şüphelenmeden 15 gün geçiriyorsun sonra neden hesaplarım gitti. Gider tabii hocam yıl olmuş 2023 hala klasik yöntem ile dolandırılan var ülkemizde. Bu tür olayları forumda günde 20 kişi açıyor hiç mi görmediniz? Biraz kurnaz olun gözünüzü seveyim.
Hocam şu anda yaptığı hatayı yüzüne vurmamız onun bir işine yaramayacak. Yardımcı olalım. Arkadaş zaten dersini almıştır.

Hocam şu anda yaptığı hatayı yüzüne vurmamız onun bir işine yaramayacak. Yardımcı olalım. Arkadaş zaten dersini almıştır.

Dersini alsa ne olacak hocam adamın hesapları gitmiş. Forumda bu konuları görünce kendi hesabım gitmiş gibi sinirleniyorum vallahi. Bu kadar basit yöntemler ile dolandırılmazsın yıl 2023.

Her şey bilgisayarıma bir dosya indirmem ile başladı, 26 Aralıkta indirmiştim ve Windows Defender açık diye sorun etmedim. (nasıl olsa dosyayı indirdiğimde açıktı ve programı açmaya çalıştığımda da birkaç saniye içinde hata verip programı sildi.) Aradan yaklaşık 15 gün geçti (her 3 günde bir offline tarama yapıyorum bu arada) bugün kalktığımda ise tüm hesaplarıma giriş yaptığını fark ettim.
Epic Games - 2FA var ve hiçbir şekilde bildirim almadım (e-postamı değiştirip kendi üzerine aldı.)

• Gmail - 2FA var ve sadece SMS (ama adam nasıl oluyorsa 3-4 farklı ülkeden hesabıma giriş yapıp kendi cihazını güvenilir hale getiriyor.)
  • Ubisoft - SMS aktif ve tek giremediği kütüphanem bu.
  • EA Games - telefondan SMS onayı geldi, daha sonra 2FA değiştiğine dair mesaj aldım.
  • Steam - Steam Guard açık (satın alma gerçekleştiriyor, şifremi değiştiriyor, birkaç oyun siliyor ve 3 tane eşyayı kendi hesabına aktarıyor.) (Steam Guard AFK)
  • Instagram hesaplarım - "bloke yediği için giremiyor"
  • Not: Epic Games'e çok fazla destek isteğinde bulunduğu için e-posta adresimle giriş yaptığımda "insan onayı" sayfasına atıyordu ve sayfa yüklenmiyordu. Başka mail hesabı ile kurtardım.
  • Not 2: Steam'dan 18 kuruşluk eşyayı 54TL'ye satın alınmış diye bir mesaj attım ve bana "Steam alımları iade edilmez diye geri dönüş yaptılar." (hiçbir şekilde satın alıma.
  • Bildirim gelmedi.)
  • Not 3: Yapılan takas neden Steam Guard'ıma gelmedi diye destek mesajı gönderdim bana "hesap güvenliği tavsiyeleri" diye bir makale gönderdiler.

Ben ne zaman giriş yaparsam 2FA onay isteyen bu hesaplar nasıl oluyorda başka cihazlarda girildiğinde bu kadar rahat bir şekilde 2FA'sız giriş yapabiliyor. Aydınlatırsanız sevinirim.

Daha önce benim de başıma gelmişti. Steam hesabımdan 20 TL bakiyem+ 4 adet oyunum+iCloud hesabım alınmıştı. Apple ile iletişime geçtim hemen yedeklerimi aldım ve hesap hareketleri kısmından konuma baktığımda Çin'den bağlı olduklarını gördüm. Ben değildim dedim iadelerimi filan istedim hem de şikayette bulundum 2 gün içinde hem Steam bakiyem hem mail hesabım tekrar aktifti. Hala onay kodları göderiyorlardı bende rahatsız oldum ve hesabı kapatıp yeni bir mail adresi açmıştım. Ve bu dediklerim 4 ay öncesinde olmuştu. 2FA olmadan nasıl giriş yapıyorlar onu da söyleyeyim. Daha önce telefon numanızı, kart bilginizi veya herhangi bir ticari bilginizi paylaştığınızda bunu kullanarak telefon doğrulamasını egale edebiliyorlar. SMS bomb, veya benzer durumlar olabiliryor. Cihaza bağlananlar genellikle otomatik onaylatıyor ya da yüklenen virüs sayesinde bu açıktan faydalanabiliyorlar. Gayet de basit bir şekilde duvarınızdan bilgi çalımı yapılabiliyorlar. Bu açıklar ile bu kadar kolay yapılabilmesi ciddi anlmda bize yazık oluyor.

Koskoca Windows Defender var diye düşünüyordum oysa ki FPS drop ve "hop kardeşim" demekten başka bir işe yaramıyormuş

Daha önce benim de başıma gelmişti. Steam hesabımdan 20 TL bakiyem+ 4 adet oyunum+iCloud hesabım alınmıştı. Apple ile iletişime geçtim hemen yedeklerimi aldım ve hesap hareketleri kısmından konuma baktığımda Çin'den bağlı olduklarını gördüm. Ben değildim dedim iadelerimi filan istedim hem de şikayette bulundum 2 gün içinde hem Steam bakiyem hem mail hesabım tekrar aktifti. Hala onay kodları göderiyorlardı bende rahatsız oldum ve hesabı kapatıp yeni bir mail adresi açmıştım. Ve bu dediklerim 4 ay öncesinde olmuştu. 2FA olmadan nasıl giriş yapıyorlar onu da söyleyeyim. Daha önce telefon numanızı, kart bilginizi veya herhangi bir ticari bilginizi paylaştığınızda bunu kullanarak telefon doğrulamasını egale edebiliyorlar. SMS bomb, veya benzer durumlar olabiliryor. Cihaza bağlananlar genellikle otomatik onaylatıyor ya da yüklenen virüs sayesinde bu açıktan faydalanabiliyorlar. Gayet de basit bir şekilde duvarınızdan bilgi çalımı yapılabiliyorlar. Bu açıklar ile bu kadar kolay yapılabilmesi ciddi anlmda bize yazık oluyor.

Çin'e bağlı değildir hocam. Hiçbir hesap hırsızı VPN kullanmayacak kadar salak değildir. Olanları zaten direkt polislik

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı