Tüm virüsler nasıl kaldırılır?

Selam, bugün sosyalde en çok yer edinen konulardan biri olan güvenlik konusuna değineceğim. Şu günlerde korsan yazılımlar kullanıp veya YouTube'dan yazılımlar indirip virüs yiyen kişi sayısı bir hayli arttı ben de bugün birkaç tane antivirüs derledim:

Uyarı: Anti-Virüs programlarını crack kurmak zararlıdır çünkü bir virüs silme programını korsan indirirsiniz ne anlamı kalır ki hem de virüs yeme olasılığnız çok yüksektir. Programların Free sürümlerini kullanınız.

1-Kaspersky

Kaspersky güzel bir tercih olabilir çünkü hem ücretsiz versiyonu var ve premium versiyonunu 30 gün deniyebiliyorsunuz 30 gün bitince 366 gün süresi olan Free versiyona atıyor. Ben Kaspersky Free linkini verdim premiumda kullanabilirsiniz.

Kaspersky öneririm çünkü birçok virüsü kolay silebilmektedir. Ayrıca fidye koruması, kimlik avı koruması, parola koruması vb. bir sürü özelliği vardır.

2-Microsoft Windows kötü amaçları temizleme aracı (mrt)
Listede yer vermemin sebebi her bilgisayarda var olan bir program hocam bu programı kullanmak için "Windows + r" tuşlarına basıyoruz. Bir pencere açılmadıysa Windows arama çubuğuna "çalıştır" yazıyoruz. Açılan çalıştır penceresine "mrt" yazıyoruz. Önünüze açılan pencerede evet yazısına basıyoruz. Bu adımdan sonra önümüze bir pencere çıkıyor buradan "sonraki" tuşuna basıyoruz. Önümüze çıkan pencerede hızlı tarama, tam tarama ve özel tarama var. Tam tarama detaylı olan taramadır bu yüzden tam taramayı seçiyoruz. Bir virüs bulursa virüsü temizleyip son diyerek işlemi bitirebilirsiniz. Bu antivirüsü belki işinize yarar o anda anti virüs indiremezseniz mrt yi kullanın diye ekledim şimdi 3. antivirüse geçelim.

3-Malwarebytes

Uyarı Malwarebytes bir Anti-Virüs değildir bir anti-malwaredir. Bu yazılım kesinlikle bu listede yer almayı hak ediyor. Tek sorun Türkçe dil desteği bulunmamakta internetteki videoları izleyerek tam taramaya ulaşabilirsiniz ya da benim vereceğim talimatları yaparak ulaşabilirsiniz.
Malwerbaytes Free orijinal sitesi linki:

Kurulumu yapın. Önünüze gelen ekranda scan yazısını seçin.

makale2.PNG

Artık tarama yapabilirsiniz.

4-ESET
ESET güzel bir antivirüstür kesinlikle tavsiye ederim her türlü virüsü bulur. Bilgisayarınıza virüs girdiğinde ESET'in Free versiyonunu flash yoluyla bilgisayara takıp virüsü temizleyebilirsiniz.

Makalem bu kadardı sebebi internetteki en popüler ve en iyi antivirüsleri seçmeye çalıştık (mrt dışında) ayrıca böyle şeyler yaşanmaması için korsan kullanmayın. Bu adımlardan sonra virüslerden hala şüphelenirseniz format öneririm iyi sosyaller dilerim.

Tüm virüsler nasıl kaldırılır demek yerine önceden aşı olabilirsiniz. Yani antivirüs kurabilirsiniz. Virüs bulaştıktan sonra tam koruma sağlanamaz.

Formatta da BIOS virüsleri var yani asla 100 de 100 koruma sağlanamaz.

O işin cılkını çıkarmak, normal günlük kullanıcı için girilmeyecek zahmetler onları hazırlamak. Bellekte, ekran kartında bile teorik olarak barınabilecek virüsler var ve bu konu uzarsa paranoyaya gider iyice. Format ev kullanıcısı için en garanti ve iyi çözümdür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı