Rehber Tüm Windows hizmetlerinin anlamları

Harika bir rehber, elinize sağlık. "Windows 11 ile uyumlu değildir" dediğiniz konu .bat uzantılı kısayol için mi? Windows 11 kullanıyorum ve elimle kapatmayı önerdiğiniz hizmetleri kapatmak istiyorum.

Evet, o BAT dosyasını yaptığınız zaman sıkıntı çıkabiliyor Windows 11 kullanıyorsanız. Mesela görev çubuğundan ağ simgesi gidebiliyor bir hizmeti kapattığından dolayı, kapattığı hizmetin ismi radyo gibi bir şey olması lazımdı ismi. Biraz uğraşırsan kendin düzenleyebilirsin aslında BAT dosyasını.

Hocam "öne çıkar" yapın bende öyle yapınca düzenleme seçeneği çıkıyordu.

"SysMain" le ilgili bir sorum var. SSD +HDD kullanıyorum, işletim sistemi SSD de şimdi ben bunu açık mı bırakayım kapatayım mı?

"SysMain" le ilgili bir sorum var. SSD +HDD kullanıyorum, işletim sistemi SSD de şimdi ben bunu açık mı bırakayım kapatayım mı?

Kapatmanızı öneriyorum. SSD zaten yeterince hızlı olduğundan dolayı SysMain'e çok da gerek yok. SysMain Görev Yöneticisi'nde az RAM kullanıyor gibi gözükebilir ama kapattığınız zaman kullandığı RAM'den daha fazla düştüğünü görebilirsiniz.

Teşekkürler PC geçince gerekenleri kapatacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerdiğin ayarlardan işime yaramayan bazı hizmetleri kapattım ama kapattıktan sonra internetim de sorun oluşmaya başladı. Normal midir yoksa internetimden kaynaklanan bir sorun mudur?

Önerdiğin ayarlardan işime yaramayan bazı hizmetleri kapattım ama kapattıktan sonra internetim de sorun oluşmaya başladı. Normal midir yoksa internetimden kaynaklanan bir sorun mudur?

Ne gibi sorun oluşmaya başladı? İsterseniz bu uygulamayı indirip Windows hizmetlerini geri format atmış gibi varsayılan değerlerine döndürebilirsiniz.

Yazdıklarım harici bir internet hizmetini kapatmış olabilirsin belki. Ben tekrar baktım yazdıklarım arasında internet, Wi-Fi ile alakalı bir hizmet yok. Bunu eğer kapattıysan açmayı dene bunun kapatılmasını yazmışım ama internet ve Wi-Fi ile doğrudan gene alakası yok Microsoft Store ile alakası var. Eğer benim yazdıklarımdan bir tanesini kapattıktan sonra böyle olduysa yazabilirsin, rapor atıp o hizmeti yazıdan kaldırırım böylece daha iyi olur.

Ben kapattığım zaman sıkıntı yaşamamıştım ondan sonra format atmıştım şu an açıkmış.

• Web Hesap Yöneticisi

Bunun harici bu hizmeti kapatacaklara söylüyorum, bunu kapattıktan sonra Windows 1-2 dakika kafayı yiyebilir mesela Görev Yöneticisi açılmayabilir ama birkaç dakika geçtikten sonra düzelir emin olun. Bunu kapattıktan sonra burası böyle kalır, etkinleştirme ayarları kısmında ise burası gözükmez. Bunun harici bir zararını görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…