Rehber Tüm Windows hizmetlerinin anlamları

optimize ayarları kullanıyorum sorun yaşamadım teşekkürler bellek kullanımı %3 düştü

El ile söylediğiniz hizmetlerin çoğunu kapattım. Birkaç tane belki işime yarar diye bıraktıklarım oldu. Ram kullanımı boşta 200 MB kadar, (yeni açılmış, windows defender harici hiçbir uygulama çalışmazken 1.9 GB'den 1.7'ye düştü) Steam vs. açıkken 500-600 MB kadar düştü. Ama en büyük fark sistem gecikmesi azaldı sanırsam. CS'de benzer FPS'leri almama rağmen oyun çok daha akıcı gelmeye başladı. Güzel rehber. MS storeden 3D modelleme için basit 3D builder programını kullanıyorum. Onun sorun çıkarmayacağını bilsem store ile ilgili olan hizmetleri kapatmamıştım, onları da kapatırım.

Deneme yanılma ile hizmetlerin devre dışı bırakılmasında ilerleyeyim derken Kullanıcı Profili Hizmeti ni devre dışı bıraktım. Windows hesabına giremiyorum. Normal açılıyor gibi yapıyor "merhaba" diyor, güncelleme var gibi görünüyor, saatlerce "bu işlem beklenenden biraz daha uzun sürüyor" uyarısı veriyor ve açılmıyor. Format dışında ne yapabilirim?

Normal. O hizmeti kapatmamaniz lazimdi.

Windows logosu gelirken kasadan kapat. Tekrarla. Onarim ekraninda sistem geri yukleme ya da guvenli mod gir(muhtemelen sinirla hizmetle baslatacagindan o hizmeti de acar), ya da sifirla ayni yerden.

Normal. O hizmeti kapatmamaniz lazimdi.

Windows logosu gelirken kasadan kapat. Tekrarla. Onarim ekraninda sistem geri yukleme ya da guvenli mod gir(muhtemelen sinirla hizmetle baslatacagindan o hizmeti de acar), ya da sifirla ayni yerden.
Öncelikle yapacak olduğum "Windoc" Uygulamama birazcıkta olsa katkıda bulundun bilmediğim hizmetleri söyleyerek. Otomatik onarım modunda CMD ekranında da sc config ile açılabilir demek istedim Teşekkürler.

allah razı olsun

Hocam öncelikle elinize sağlık fakat bende bir sorun var Microsoft Store erişim sağlayamıyorum Windows da hesap açamıyorum e-posta adresi ve şifreyi giriyorum ama hata oluştu diyor hangi hizmetten dolayı olabilir ben çözemedim yardımcı olursanız.

Dosya Ekleri

• 1731712340660.png
    69,5 KB · Görüntüleme: 24

Yaptım fakat hala Microsoft Store'ye giriş yapamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…