Tümör marker kan tahlili nasıl?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Testis kanseri için kan tahlili verdim, ertesi gün sonuçlar böyle çıktı. Nasıl?

1720104307203.png

@go ask alice @QuaJiHuan

Çölyak haricinde de gluten hassasiyeti var. Çölyaktan daha hafif. Ayrıca IBS'nin tek belirtisi dediğiniz şey değil. Ben de IBS var ama dediğiniz şey yok.
Tedavi falan yapmadılar. IBS öyle ilerleyen bir şey değil. Gluten hassasiyeti de öyle. Tedavisi yok bunların. Birkaç ilaç var ama sadece rahatlatır. Kalıcı iyileşme yok.

Çölyak haricinde de gluten hassasiyeti var. Çölyaktan daha hafif. Ayrıca IBS'nin tek belirtisi dediğiniz şey değil. Ben de IBS var ama dediğiniz şey yok.
Tedavi falan yapmadılar. IBS öyle ilerleyen bir şey değil. Gluten hassasiyeti de öyle. Tedavisi yok bunların. Birkaç ilaç var ama sadece rahatlatır. Kalıcı iyileşme yok.

İbs denen laneti bana da demişlerdi ama net bir tanı konmamıştı. 7-8 aydır fodmap diyeti yapıyorum bazı yiyeceklere karşı en ufak rahatsızlık oluşmuyor artık yavaş yavaş bitiyor gibi. Sabahları acil lavabo ihtiyacı ve şiddetli gaz oluyor bunlarda biterse sorun kalmayacak bende.

Testis kanseri için kan tahlili verdim, ertesi gün sonuçlar böyle çıktı. Nasıl?
Bunlar kanseri teşhis etmez. Tahillerde PSA, CEA, eGfr istendiyse sonuçlar neler onları gösterin.
İdrar tahlili sonuçları neler?

Bunlar kanseri teşhis etmez. Tahillerde psa, cea, egfr istendiyse sonuçlar neler onları gösterin.
İdrar tahlili sonuçları neler?

İdrar tahlili yapmadı.

1720355395516.png

Dediklerinizden eGFR var, ancak bu da testis kanseri tahlili değil, Adana'da bağırsakla alakalı kan tahlilinde yaptırmıştı doktor.

Bir de buradaki sonuçlara ek olarak yeni sonuçlar da çıkmış.

1720355509383.png

İdrar tahlili yapmadı
Tam durumunuzu bilmeden bişey diyemem ama genel değerler normal resimde sadece düşündüğüm gibi böbrek değeri sorunlu gibi, yaşınızı yetişkin olarak düşünerek diyorum.
Diğer konuya bakarım şimdi. Enabız yetkisi verseniz bir inceleyeyim. Sadece birkaç tete bakarak anlaşılmaz dedikleriniz zamanla değişen değerleri incelemek gerekir takip gerekir :)
Linkteki konuda ilk değerleri de inceledim:

Aşırı yağlı ve asitli şeyler mi tüketiyorsunuz? Eksik çok test var, D ve B12 vitaminleri nedir, RF değeri bakılmamış. Herhangi bir şeye alerjin var mı? Antibiyotik kullandın mı bu testlerden birkaç hafta içinde?
Hastalık geçmişini bilmiyoruz.

İdrar tahlili yapmadı.
Prostatdan şüphelenip yapılmaması ilginç :)

Son düzenleme:
Tam durumunuzu bilmeden bir şey diyemem ama genel değerler normal resimde sadece düşündüğüm gibi böbrek değeri sorunlu gibi, yaşınızı yetişkin olarak düşünerek diyorum.
Diğer konuya bakarım şimdi. Enabız yetkisi verseniz bir inceleyeyim. Sadece birkaç tete bakarak anlaşılmaz dedikleriniz zamanla değişen değerleri incelemek gerekir takip gerekir :)
Linkteki konuda ilk değerleri de inceledim:

Aşırı yağlı ve asitli şeyler mi tüketiyorsunuz? Eksik çok test var, D ve B12 vitaminleri nedir, rf değeri bakılmamış. Herhangi bir şeye alerjin var mı? Antibiyotik kullandın mı bu testlerden birkaç hafta içinde?
Hastalık geçmişini bilmiyoruz.

Prostatdan şüphelenip yapılmaması ilginç :)

Hocam enabiz yetkisini nasıl verebilirim? Sanirim hekimseniz gorebilirsiniz ben tum hekimlere acmistim. Yasim 16. evet, genel olarak yagli. İcecekler de asitli, su, meyve suyu haric. Alerjim olup olmadigini bilmiyorum, ama bence colyak ya da bagirsakta bir hastalik var. Antibiyotik kullanmadim en az 5 ay gecmistir. Hastalik gecmisi olarak 16 yasindan once hiç doktora gitmedim, teshis koyulmadi.

@Murat5038 buldum hocam burada mi paylasayayim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı