Türk Edebiyatı Dersinde Hocanın Bir Romandan Sınavda Soru Sorma Hakkı Var mı?

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 5.265
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle bir saçmalık olamaz ya. Saçma sapan kendini yazardan sayan Türk yazarlarını mı okuyacağız...

Yazarlara hakaret etmek yerine aç oku, kısacık kitap.

Ben okumak istemiyorum Türk yazarlarını var mı bir diyeceğin? Milliyetçilik ayaklarına yatmayın boşuna.

Okumazsan okuma ama çamur atma. Ben de çok sevdiğinden değil saygı duyulması gerektiğinden, Türk Edebiyatının gelişmesine katkıları olduğundan savunuyorum. Öğretmenin için ''Hayatında hiç Gorki okumuş mu merak ediyorum.'' demişsin. Yok okumamış, yazar eser ezberletip göndermişler üniversiteden. Sadece Türk yazarları öğrenmişler, onların arasında da en çok Peyami Safa üzerinde durmuşlar o yüzden sınavda onu soracak. Burda ağlamaya gerek yok hocana anlat derdini ve sor okumuş mu hiç Gorki.

Evet var.

Saçma sapan kendini yazardan sayan Türk yazarlarını mı okuyacağız...

Türk Edebiyatı dersinde tabii ki Türk yazarlardan soru gelecek ve Türk yazar okunacak. Ne bekliyorsun? LYS'de bile yazarların kitaplarından soru geliyorken yazılı sınavda gelmesi de normal.

Mutlaka okuman gereken bir kitap 9. Hariciye Koğuşu. Bende lise 9. sınıftayken okumuştum. Öğretmen aldırıp okutmuştu ama iyiki de aldırmış diyorum şimdi. Fazlasıyla güzel ve derin bir kitap. Genelde bizim yazarların romanları ile aram yoktur ama 9. Hariciye Koğuşu apayrı bir eser.

Ayrıca Türk yazar olduğu için değil edebiyata iz bıraktığı için okuyorsun sen o kitabı. Türk yazarların hepsini okumak zaten hiçbir insan için mümkün değil. İlyada ve Odysseia okumuş birisiyim. Bunları Yunan kültürüne bayıldığım için değil edebiyatın temel taşları oldukları için okudum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı