Türk ırkı mı kaldı. Anadoluda 80 çeşit millet yaşamış/yaşıyor kız almışız kız vermişiz karışmışız zaten. Mesela biz karadenizliyiz kürt çerkez ve arap gelinlerimiz var. Önemli olan birlik beraberlik ama işte ondan emin değilim.
Etnik köken olarak diyorsanız safkan Türk diye birşey yok hocam. Türk derken çok göreceli oluyor bu durum. Hem evrim bazında hemde kültür olarak Türk dediğimiz şeyler birgün yok olmak zorunda, sonsuz zaten olamaz fakat uzun da olacağını zannetmiyorum.
Azdır değil öyle birşey yok hocam. Bu kadar karmaşık ve iç içe bir soy ağacında bir yerde en nihayetinde net bir şekilde bir ata farklı. Bu kadar alt türlerde safkan diye birşey olamaz. Hepimiz homosapiensiz fakat bunu safkan ırklara bölmek mümkün değil
Anadolu gibi bir köprü coğrafyasında, osmanlı gibi çeşitli etnik grupları bünyesine alan imparatorlukla birlikte 1.000 yıl boyunca hüküm sürmek. Türkler değil dünyanın en kültürüne bağlı, en safkan milleti de olsa bu duruma gelirdi. Bunun içinde Cumhuriyetle birlikte yönümüzü batıya döndürmemiz de var. Şehirleşip, tarih olduk.