Türk Milletinin Geldiği Nokta

Başlamayı demiyorum, illaki her 2000-2005 doğumlu biri agar.io çağından geçmiştir. Öncesinde hangi oyunlar oynadığını bilmiyorum çoğunluğun ama genellikle çoğu 2000-2005 doğumlu çocuk bu çağdan geçiyor .

Vallahi inşAllah yeni nesilde böyle bir durum oluşmaz. Yabancı ülkelerde durum ne halde, bir bilgim yok ama bu ülke için bakarsak durum kesinlikle arkadaşların da söylediği gibi.

Almanya'da bu tarz sacma youtube videolari parmakla sayilacak kadar az. Zaten pek kimse bakmiyor.
23 senedir gözlemledigim budur.
Insanlar mesela haberlere ya da bir film bakmak icin TV aciyor, bizim gibi bir acista 1 sezon dizi bakmiyor.
Interneti merak ettigi birseyi ögrenmek ya da bilet almak vs. icin kullaniyorlar, bizim gibi saatlerce vakit öldürmüyor.

Biz böylesine hunharca vakit öldürmek istedikce bu tarz videolarin sonu asla gelmeyecek. Arz & Talep meselesi yani.
Biz istemesek Ajdar bu kadar meshur olabilir mi bu ülkede?

Sevgiler

Zaten dünyaya hitap eden kanalın bu kadar izlenmesinden belli kültür seviyeleri. Siz işinizde gücünüzde, hafta sonu da, yeşillikte bisiklet süren insanlarsınız gibi geliyor. Youtubedan izlenimlerime göre. O yüzden 1,5-2 Milyar insandan 1 milyon insanın vakti var böyle şeyler için ama, 80 milyon insandan ise 4 milyona kadar varan işsiz, kitap okumayan, spor yapmayan, eskisi gibi top bile oynamayan insanlar sürüsü var. Bu çok acı. Biz bu gidişle nasıl muhasır medeniyet olacağız sorarım!

Youtube'da en çok izleyiciye sahip kişi Pewdiepie kullanıcı adına sahip kişidir. Video içeriklerine bakmadan arattığınızda göreceksiniz ki bizdekilerden farksızdır. İşin ilginci bu kişi İsveçlidir. Yani sadece bize has bir olay değil fakat biz bu hususta başı çekiyoruz orası tartışılmaz. Ben bu bilgiyi nereden biliyorum bu kişileri takip mi ediyorum? Cevap hayır ülkemizde halen yasaklı Wikipedia sağ olsun bir liste çıkarmış ondan biliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…