Türk.Net hızımı nasıl yükseltirim?

BerkehanYavas

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Türk.Net VDSL kullanıcısıyım. Şu an kullandığım paket 35/6 Mbps 85TL. Bildiğiniz gibi 10TL farkla hızımı yükseltebiliyorum. Ancak altyapım 107/42 Mbps desteklenmesine rağmen bana 75/6 veriyorlar. Arayıp söylediğimde bana "hayır modeminiz yanlış gösteriyor, Türk Telekom'dan aldığınız bilgi de yanlış, eviniz 75Mbps destekliyor" denildi. Bunu şikayet mi etmem gerekiyor, başka bir hileli cümlesi falan var mıdır? (hileli cümleden kastım "şu şu gerekçelerden dolayı hızımı yükseltmelisiniz" gibi) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar :)

Internet üzerinden binaniza altyapı sorgulamadan bakın.
İlk abone olurken baktım zaten. Dediğim gibi altyapım 100mb indirme, 42mb yükleme hızını destekliyor. Ancak sistemlerinde maksimum 75 gösteriyor.
Bana da 75 demişlerdi ama 100 MBps paketi verdiler fakat 88'e kadar çıkıyor. Bunun sebebi DSLAM kilidi olmakta. Bu konuda pek yardımcı olmuyorlar fakat yaptığım araştırmalarda bu sonuca vardım.
Bugün bir şekilde dsl ışığı yanmamaya başladı arıza kaydı oluşturduktan 2-3 saat sonra modemi kapatmayın diye uyarmak için aradıkları sırada hazır karşımda birisini bulmuşken söyleyeyim dedim, şu sorunu halletmemiz lazım çünkü altyapınızı görüntüleyemiyorum dedi ordaki beyefendi. Ben Türk Telekom'un altyapısını kullanıyorum ve daha önce Türk Telekom kullanırken aldığım bilgiye göre altyapım 100mbps destekliyor. Aynı şekilde modem arayüzünden de baktığımda öyle yazıyor. Belki sizin altyapınız 88mbps destekliyor olabilir bilemiyorum. Daha öncelerde bir arkadaşım "16 kullanıyorum ama hızın hepsini alabilmem için 20mbps'lik sinyal gönderiyorlar" demişti. Doğru mudur bilemem ancak eğer doğruysa belki de sizin de öyle olabilir.

Her neyse bakalım benim sorunumu çözecekler mi göreceğiz. eğer düzeltilirse sizin de faydalanmanız için buraya yazacağımdan emin olabilirsiniz. İyi forumlar :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı