Türk öğrencinin başvurusunu reddeden İsveçli profesör

• Konuyu başlatan Zeu5
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 2.958
Haber kaynağı TRT olunca inanası gelmiyor insanın ki akademik olarak hem inovasyonel hem sistematik açıdan çok başarılı bir ülke olan İsveç'ten böyle bir şey çıkması oldukça güç.

Ben olsam dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasından 150.olan bir ülkenin kanalının yaptığı habere güvenmem. Sağlam kaynak olmadığını defalarca belli etmiş, işi gücü algı olan yozlaşmış bir kanaldır TRT.

Her türlü pkklıyı içinde barındıran ve açıktan ypg-pkk'ya destek sunan bir ülkeden kesinlikle Türk bir öğrenciye ırkçılık sergilemez emin olabilirsiniz.

Haber kaynağı TRT olunca inanası gelmiyor insanın ki akademik olarak hem inovasyonel hem sistematik açıdan çok başarılı bir ülke olan İsveç'ten böyle bir şey çıkması oldukça güç.

Ben olsam dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasından 150.olan bir ülkenin kanalının yaptığı habere güvenmem. Sağlam kaynak olmadığını defalarca belli etmiş, işi gücü algı olan yozlaşmış bir kanaldır TRT.
İsveç terörün yuvası, böyle bir şey yaşanmış olması çok çok büyük bir ihtimalle doğrudur.

Sen daha Avrupa devletlerinin ne mal olduğunu anlamamışsın sanırım, bunlar ülkemize ve ortadoğu devletlerine her türlü zararı vermek için terör örgütlerine tonlarca destek veren ülkeler. Kendi topraklarında terör örgütü sempatizanlarını besleyen ve destekleyen ülkeler bunlar. Yok inovasyonel yok bilmem ne diye övmeden önce bu söylediklerimi bir düşün, belki o zaman inanasın gelebilir.

İsveç Stockholm Üniversitesi profesörü, psikoloji öğrencisi F. Zehra'nın Erasmus talebini “Türkiye İsveç'in NATO üyeliğini engelliyor” diyerek Türk öğrencinin başvurusunu reddetti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne düşünüyorsunuz?

Bu isveçler çok fena,başı sıkışınca görürüz onları.
bkz:XII. Karl - Vikipedi

Her türlü pkklıyı içinde barındıran ve açıktan ypg-pkk'ya destek sunan bir ülkeden kesinlikle Türk bir öğrenciye ırkçılık sergilemez emin olabilirsiniz.
İsveç terörün yuvası, böyle bir şey yaşanmış olması çok çok büyük bir ihtimalle doğrudur.
Sen daha Avrupa devletlerinin ne mal olduğunu anlamamışsın sanırım, bunlar ülkemize ve ortadoğu devletlerine her türlü zararı vermek için terör örgütlerine tonlarca destek veren ülkeler. Kendi topraklarında terör örgütü sempatizanlarını besleyen ve destekleyen ülkeler bunlar. Yok inovasyonel yok bilmem ne diye övmeden önce bu söylediklerimi bir düşün, belki o zaman inanasın gelebilir.
Kanıtınız var mı? Bu arada İsveç, Avrupa Birliği üyesi bir ülke. AB üyesi ülkelere ismi, cismi belli olmayan birisi bile gidip yerleşebilir AB vatandaşı olmasına bakar. Sırf AB'nin bu kötü göç politikası yüzünden İngiltere halkı endişelendi ve şu an İngiltere, AB'den o kadar yarar görmesine rağmen AB üyesi değil yani demem o ki İsveç'te çok fazla AB vatandaşlığı sayesinde yerleşmiş Kürkler var Araplar var Filistinliler var. Bundan dolayı ülkede kimin, hangi toplumun, hangi ırkın terörü desteklediğini ölçmek zor.

Sonuç olarak, İsveç, dünyanın en çok göç alıp farklı milletlerden farklı kültürlerden insanlara kucak açmış ülkelerden biri ayrıca Küresel Barış Endeksinde 163 ülke arasından 26. sırada yer alan bir ülke. Böyle bir ülkeye kesin kanıt olmadan "Terör Yuvası" damgası vurulmasını doğru bulmuyorum. Ben de gördüm İsveç'te PKK bayrağı açıldığını hatta aşağıya videosunu da bırakıyorum ancak yukarıda dediğim gibi İsveç, sadece İsveçlilerden oluşmayan çokuluslu bir devlet. Mesela aşağıdaki videonun faali İsveçlier midir? Ya orada yaşayan Türkler ise? Nereden biliyorsunuz? Kanıt olmadan bir ülkeye terörist demek ağzınız varsa çok kolay, herkes yapar onu. Bu yaptığınız çok basite kaçan bir iş.

Bahsettiğim olay:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tıpkı önyargıyla, kanıtınız olmadan İsveç'i terör yuvası ilan ettiğiniz gibi bu akademisyen ile öğrencinin arasında böyle bir olay olduğuna dair de kanıtınız yok. Tabii iktidar yanlısı TRT kanalının yaptığı haber dışında. TRT kanalının geçmişinden dolayı mantıken daha çok algı gibi geliyor. Bu teorimi destekleyen bir şey daha var: Erasmus'a giden Türk öğrencilerinin iltica etme oranının zirve yaptığı bu zamanlarda Türk öğrencileri Erasmus programından soğutmak için yapılmış bir algı olduğunu da düşünebiliriz.

Bunlar benim şahsi fikrim; katılmayabilirsiniz, gayet normal.

Son düzenleme:
Kanıtınız var mı? Bu arada İsveç, Avrupa Birliği üyesi bir ülke. Ab üyesi ülkelere ismi, cismi belli olmayan birisi bile gidip yerleşebilir ab vatandaşı olmasına bakar. Sırf Ab'nin bu kötü göç politikası yüzünden İngiltere halkı endişelendi ve şu an İngiltere, Ab'den o kadar yarar görmesine rağmen ab üyesi değil yani demem o ki İsveç'te çok fazla ab vatandaşlığı sayesinde yerleşmiş kürkler var araplar var filistinliler var. Kimin, hangi toplumun, hangi ırkın terörü desteklediğini ölçmek zor.

Sonuç olarak, İsveç, dünyanın en çok göç alıp farklı milletlerden farklı kültürlerden insanlara kucak açmış ülkelerden biri ayrıca küresel barış endeksinde 163 ülke arasından 26. sırada yer alan bir ülke. Böyle bir ülkeye kesin kanıt olmadan "terör yuvası" damgası vurulmasını doğru bulmuyorum. Ben de gördüm İsveç'te PKK bayrağı açıldığını hatta aşağıya videosunu da bırakıyorum ancak yukarıda dediğim gibi İsveç, sadece isveçlilerden oluşmayan çokuluslu bir devlet. Mesela aşağıdaki videonun faali isveçlier midir? Ya orada yaşayan türkler ise? Nereden biliyorsunuz? Kanıt olmadan bir ülkeye terörist demek ağzınız varsa çok kolay, herkes yapar onu. Bu yaptığınız çok basite kaçan bir iş.

Bahsettiğim olay:

Tıpkı önyargıyla, kanıtınız olmadan İsveç'in terör yuvası ilan ettiğiniz gibi bu akademisyen ile öğrencinin arasında böyle bir olay olduğuna dair de kanıtınız yok. Tabii iktidar yanlısı TRT kanalının yaptığı haber dışında. TRT kanalının geçmişinden dolayı mantıken daha çok algı gibi geliyor.

Yahu adam açıkça reddetmiş ve hesabını da kapatmış olayı başlatan kız zaten :D görünen köy kılavuz istemez derler senin ılıkça doğru bulmuyorum vb ifadelerin bu adamların PKK'lı ve ypgli desteklediğini değiştirmiyor. Olof palme mesela PKK'yı terör örgütü ilan ettikten sonra infaz edilmişti neden acaba? Ayrıca biz İsveç'li vatandaşlara terörist demiyoruz hükümetleri bize karşı besleyip kullanıyor bunda da yanlış bir şey yok. Ayrıca türkler neden kendi halkından birisini katleden bir terör örgütüne destek çıksın aklınız ve düşünceleriniz yerinde mi? Biz sana kanıt sunuyoruz adamın mailin sen karşı bir kanıt sunacaksın onun olmadığına veya yapmadığına dair tartışmayı da bilmiyor.

Kanıtınız var mı? Bu arada İsveç, Avrupa Birliği üyesi bir ülke. AB üyesi ülkelere ismi, cismi belli olmayan birisi bile gidip yerleşebilir AB vatandaşı olmasına bakar. Sırf AB'nin bu kötü göç politikası yüzünden İngiltere halkı endişelendi ve şu an İngiltere, AB'den o kadar yarar görmesine rağmen AB üyesi değil yani demem o ki İsveç'te çok fazla AB vatandaşlığı sayesinde yerleşmiş Kürkler var Araplar var Filistinliler var. Kimin, hangi toplumun, hangi ırkın terörü desteklediğini ölçmek zor.

Sonuç olarak, İsveç, dünyanın en çok göç alıp farklı milletlerden farklı kültürlerden insanlara kucak açmış ülkelerden biri ayrıca Küresel Barış Endeksinde 163 ülke arasından 26. sırada yer alan bir ülke. Böyle bir ülkeye kesin kanıt olmadan "Terör Yuvası" damgası vurulmasını doğru bulmuyorum. Ben de gördüm İsveç'te PKK bayrağı açıldığını hatta aşağıya videosunu da bırakıyorum ancak yukarıda dediğim gibi İsveç, sadece İsveçlilerden oluşmayan çokuluslu bir devlet. Mesela aşağıdaki videonun faali İsveçlier midir? Ya orada yaşayan Türkler ise? Nereden biliyorsunuz? Kanıt olmadan bir ülkeye terörist demek ağzınız varsa çok kolay, herkes yapar onu. Bu yaptığınız çok basite kaçan bir iş.

Bahsettiğim olay:

Tıpkı önyargıyla, kanıtınız olmadan İsveç'in terör yuvası ilan ettiğiniz gibi bu akademisyen ile öğrencinin arasında böyle bir olay olduğuna dair de kanıtınız yok. Tabii iktidar yanlısı TRT kanalının yaptığı haber dışında.
Sizi mantıklı düşünmeye davet ediyorum.

Ya dostum ne kanıtından bahsediyorsun? Nerede yaşıyorsun, hiç haberleri de mi takip etmiyorsun? İsveç, Finlandiya, İngiltere gibi ülkeler ortadoğuyu karıştırıp terör örgütlerine destek veriyorlar.

Adamlar bizle NATO'ya girmek için sorun yaşıyor sırf teröre destek verdiği için sen kanıtınız var mı diyorsun. Sağır sultan biliyor Avrupanın terör destekçisi olduğunu siz nerede yaşıyorsunuz cidden yahu.

Olof palme mesela PKK'yı terör örgütü ilan ettikten sonra infaz edilmişti neden acaba?
Olaf Palme, çok dürüst ve her zaman lafını esirgememeye çalışan cesur bir siyasetçiydi.
Suikastının arkasında PKK olduğu düşünülüyor zaten ki PKK'yı terör örgütü ilan ettikten sonra infaz edildi diye kendin demişsin. Bu arada, suikastının arkasında ABD de olabilir çünkü ABD'ye çok karşı çıkmıştı. Burada neyi kanıtlamak istediğini anlamadım? İsveç'in terör devleti olduğu teorinle bağlantısı nedir? Aksine, bu benim yazdıklarımı destekleyen bir olay.
Ayrıca türkler neden kendi halkından birisini katleden bir terör örgütüne destek çıksın aklınız ve düşünceleriniz yerinde mi?
Vatan haini diye bir şey var aç da bak anlamına neymiş. Bu kadar saçma bir argüman da görmemiştim doğrusu.
Biz sana kanıt sunuyoruz adamın mailin sen karşı bir kanıt sunacaksın onun olmadığına veya yapmadığına dair tartışmayı da bilmiyor.
Zaten kanıtınızın kaynağı o kadar sağlam olmadığı için bu olaydan şüphe ediyorum ben. TRT nedir yahu? Aklı başında olanın itibar edeceği bir kaynak değil zira Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye, 180 ülke arasından 149. sırada yer bulmuş olması her şeyi açıklıyor. Terör yuvası falan dediğiniz İsveç de Küresel Barış Endeksi'nde 163 ülke arasından 26. sırada yer alan bir ülke. Hal böyle olunca da mantıken İsveç'te böyle bir olay olmayacağı daha doğru geliyor. Mantıklı bir insan için gayet normal bir şey.
Ya dostum ne kanıtından bahsediyorsun? Nerede yaşıyorsun, hiç haberleri de mi takip etmiyorsun? İsveç, Finlandiya, İngiltere gibi ülkeler ortadoğuyu karıştırıp terör örgütlerine destek veriyorlar.

Adamlar bizle NATO'ya girmek için sorun yaşıyor sırf teröre destek verdiği için sen kanıtınız var mı diyorsun. Sağır sultan biliyor Avrupanın terör destekçisi olduğunu siz nerede yaşıyorsunuz cidden yahu.
Bunlar İsveç'in terör destekçisi devlet olduğunun "kesin" kanıtı değil eğer öyle olsaydı yani İsveç'in terör yuvası, terörü besleyen bir devlet olduğu resmen tescillenseydi Birleşmiş Milletler araya girerdi. Bu olayları çok basit sanıyorsunuz ama değil. Her devlet Birleşmiş Milletler, IMF gibi birçok uluslararası kurumun denetiminden geçiyor. Mağarada yaşamıyorsanız ve hangi tarihte, hangi yılda olduğumuzun farkındaysanız bunu da bilirsiniz.

Son düzenleme:
Şuna normal diyen arkadaşlar eğer biz aynısını yapıyor olsak ülkede sadece Türkler yaşardı. Şuna bile hak vermek nasıl bir mantık?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı