Steam Türk oyuncuları kısıtlayıp Türkçe getirmiyor

Herşeyden önce yazdığımı okuyun gözlerinizle ama ne diyorum ben orda fiyatıyla kendi payıyla bu millet okumayı da unutmuş gözler var da nereye bakıyor

Oyun fiyatlarını Steam belirlemiyor. Yaşım üzerinden dalga geçmeye çalışmadan önce bunu bilmenizi isterim. Bir de ülkede 1 dolar karşılığı 42 TL civarında olması da Steam'in suçu değil. Türkçe dili konusundan nasıl argüman üretiyorsunuz anlamış değilim.

17 Yıldır oyuncuyum emin ol kimin suçlu olduğunu iyi bilirim Steam olmasa oyunu nereye piyasaya koyacaklar hayatında hiçmi alış veriş pazarlamaya girmedin oyun orda şurda 700 800 liraysa steamde 3 bin lira aslında oyunun değeri düşük Steam piyasaya kendi payıyla öne sürüyor sen neyden bahsediyorsun yurt dışında yaşayanlara koymaz 2 3 kuruş Türkiye'de yaşıyorsan Steam masum diyemezsin okadar binlerce insan haksız sen mi haklısın mantıksızsın yaşına veriyorum
Yayıncı ve geliştirici oyununa istediği bölgede istediği fiyatı özgürce belirleme hakkına sahiptir. Yurt dışına 700 800 TL ancak MENA bölgesine 3000 TL'den satışa çıkarabilir. Türkiye, Steam'in MENA havuzu içerisinde.

Steam'in kendi payı diye bir şey yok. SteamDB'den her oyun için Valve'ın önerdiği fiyatlara bakabilirsin. Yayıncı ve geliştirici bu fiyata uyum sağlamak zorunda değildir.

Bak şimdi arkadaşlar bazı örnek vericem Trendyol hepsi burada Bim şok markalar bunları satın alıyor bak şimdi genel diyeceğim illaha görmüşsünüz dür Steam Xbox epic gibi şirketler biri oyun yaparken fiyat belirler Okey bunu anladık biliyoruz maliyet lakin sen havalimanından aldığın su bakkaldaki su arasında değişikler oluyor bakkaldaki su hava limanına gidiyor su değer kazanıyor lakin TL değil dolarla

Yayıncı ve geliştirici oyununa istediği bölgede istediği fiyatı özgürce belirleme hakkına sahiptir. Yurt dışına 700 800 TL ancak MENA bölgesine 3000 TL'den satışa çıkarabilir. Türkiye, Steam'in MENA havuzu içerisinde.

Steam'in kendi payı diye bir şey yok. SteamDB'den her oyun için Valve'ın önerdiği fiyatlara bakabilirsin. Yayıncı ve geliştirici bu fiyata uyum sağlamak zorunda değildir.
Konu aynı ama sen en son yazdığıma bak anlayacaksın

Tekrar söylüyorum.
  • Türkçe lokalizasyon Steam'in sorunu değil oyun yapımcısını bağlar.
  • Oyun fiyatlarını oyun yapımcısı belirliyor.
Steam tekel olduğu için tabii ki firmalardan aldığı ücretlerde fazla ve rekabet ettiği yer yok Epic vs hikaye. Fakat Steam'in çok büyük bir kullanıcı kitlesi var her türlü yapımcılar karşılığını alıyor ki oyunlarını Steam'de yayınlıyor.

Steam, Epic Games gibi firmalar oyun yapımcısından çok bir marketplace diyebiliriz. Kendi oyunlarını saymıyorum. İçerisinde satılan bir oyunun fiyatını Steam veya Epic Games belirlemez. Şu fiyattan mağazaya koyabilirsin önerisi sağlar, asıl geliştirici oyunun fiyatını kendisi belirler. Steam 40 dolar öneri sunar, geliştirici ise ben 40 dolar yapmıyorum, 60 dolar yapacağım diyorsa oyunun fiyatı 60 dolar olur. Çok yanlış ve saçma argüman söylüyorsunuz. Havalimanı ve bakkal örneği ile Steam ne alaka? Steam ülkedeki dolar dalgalanmalarından dolayı kurunu dolar yaptı ve satışını ona göre yapıyor. Ülkede dolar 42 TL'yken fiyatların yüksek olması gayet normal. Biraz araştırın ve öğrenin.

Bu oyunu piyasaya sürecek şirketler belli çok güzel oyun yapsan da bu firmalar olmadan insanlar tanıyamaz belki yıllar sonra keşfedilir.
Tekrar söylüyorum.
  • Türkçe lokalizasyon Steam'in sorunu değil oyun yapımcısını bağlar.
  • Oyun fiyatlarını oyun yapımcısı belirliyor.
Steam tekel olduğu için tabii ki firmalardan aldığı ücretlerde fazla ve rekabet ettiği yer yok Epic vs hikaye. Fakat Steam'in çok büyük bir kullanıcı kitlesi var her türlü yapımcılar karşılığını alıyor ki oyunlarını Steam'de yayınlıyor.
Steam, Epic, Xbox olmasa oyun piyasaya ne zaman girer kim bilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı olarak mesela Ubisoft oyunları kendi sitesinde 200 300 TL iken Steam'de 10 20 dolar olabiliyor takıntınız yoksa gidin oradan alın. Steam'den almak zorunda değilsiniz. Aynı şey Epic içinde geçirli.

Steam'in Türk oyuncularını kısıtlaması gibi bir olay asla bulunmuyor. Ne Türkçe dili ne de fiyatlandırma konusunda. Dolardan satması dışında herhangi bir şeye dokunmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı