Türk Telekom 12 Mbps internet nasıldır?

Massaka-Diablo

Picopat
Arkadaşlar Türk Telekom'dan 12 Mbps evde internet bağlatacağız. Hep oyun oynayan biriyim ve ping olur mu diye merak ediyorum. Sizce Valorant'ta ping çok olur mu? Pişman eder mi?

Arkadaşlar Türk Telekom'dan 12 Mbps evde internet bağlatacağız. Hep oyun oynayan biriyim ve ping olur mu diye merak ediyorum. Sizce Valorant'ta ping çok olur mu? Pişman eder mi?

Hocam eğer fiber değilse ve evde interneti sık kullanan birileri varsa çok kötü olur. 12 Mbps'yi tam bilmiyorum ama yazlıktaki internetimiz Türk Telekom 16 Mbps paketimiz var ama çok kötü bir firma oldugu için altyapı 8 desteklemesine rağmen 2 Mbps ile 2 ay geçiriyoruz ama 8Mbps'yi denedim 1 kişi bile bağlansa ping 1000'lere fırlıyordu tavsiyem bu firmaya bulaşmayın paket 12Mbps ise ve altyapınız pek iyi değilse 6 8 falan alırsınız oyun oynaman hayal olur ha ben evimde 10Mbps Superonline fiber kullanıyorum 4 kişi birden kullanıyoruz asla ping çıkmıyor.

Ping Mbps değerlerine göre sonuç vermez pek fazla. Mbps değerleri indireceğin dosyayı, gireceğin sitelerin açılış hızını etkiler ama bu hız değerleri de çok iyi söylenemez. Bir dosya indirmeye kalkışsan 1.5 Mbit hız verir. ( Mbps / 8 = Sonuç )

12 mbps bant genişliği hemen her oyunu multiplayer oynamak fazlasıyla yeterlidir. (3-4 yıl önce aynı internetle ev arkadaşım ve ben, 8 mbps internet kullanarak CS:GO oynardık) Burada bağlantı türü daha önemli. Eğer fiber ise olumlu şeyler söyleyebiliriz. Ancak ADSL/VDSL ise aynı anda gerçekleşen bağlantı sayısı, hat üstündeki diğer kullanıcıların sebep olduğu sinyal gürültüsü, bakır kabloda mesafeye bağlı olan sinyal zayıflaması vs. ping artırabilir. Aynı bağlantı türünde 16-24 mbps olsa bile aynı manzara gerçekleşebilir. Kimse garantisini veremez. İyi de olabilir. Sürekli yüksek olabilir. Oyun esnasında çok dalgalanma olur.

Güncelleme: Bu arada küçük bir şehirde yaşıyorsanız sadece Türk Telekom ve kendi altyapısı varsa Super Online tercih edin. Geçen hafta Millenicom'a geçtim. Hız testlerinde beni olduğum yerden en az 300-400 km uzakta gösteriyordu. (Antalya civarı. Ben Karaman'dayım) Bulunduğum yerde ekipleri dahi yok. Evrakları kargo ile yolladım o derece. Oyunlarda en az 10 ms ping artışı oldu.

Son düzenleme:
Benim ortalama hızım 10 Mbps civarı, Steam'de indirme olarak en fazla 1.3 mb/s görebiliyorum. Ping olayına gelirsek bu daha çok alt yapına bağlı diye biliyorum. Eğer internete 2-3 kişi bağlanıp bir şey indirmiyolarsa, izledikleri videolar HD değilse genelde 70-90 arası ping alıyorum

Hocam ben binanın altyapısını sorguladığımda 35 Mbps'ye kadar destekliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…