Türk Telekom 50 Mbps LoL'de yüksek ping

RetroHead

Decapat
Türk Telekom interneti kullanıyorum 50Mbps. Speedtest yapınca yüklediğim görseldeki gibi gösteriyor. Genelde League of Legends oynuyorum ve bazı zamanlar aşırı ping giriyor 100-200 arası. TP-Link 300Mbps Wireless router kullanıyorum PC kasa olduğu için. Müşteri hizmetlerini aradım bir şey gözükmüyor diyorlar ama bilemiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi günler.

Dosya Ekleri

• test.png
    test.png
    46,4 KB · Görüntüleme: 174
Merak etmeyin. Kopma olmadan kullanabiliyorsunuz ve böyle tonlarca kullanıcı var. Bunu anlattığım kişi ilk siz değilsiniz 😀 4-5 yıldır bunu izah ediyorum ama kimseye durumu anlatamıyorum.

Şu an kapasitesin dolmaya yakın DSLAM'a bağlı olup, 100 Mbps tanımlı olsa muhtemelen SNR değeriniz 8-10 arasında olacaktır. İç tesisatınız iyiyse kopma, CRC sorunu olmadan sıkıntısız kullanabiliyorsunuz.

DH forumda çok fazla örneği mevcut. Muhtemelen burada da vardır.

Hem hızın yüksek olması hem de SNR'ın yüksek olması ancak kaliteli DSLAM kullanan ülkelerde geçerli olur. Bizim ülkemizde imkansız.

Kaldı ki sizin dediğiniz gibi yaparsak 20-30 Mbps arası kayıp anlamına geliyor.

SNR değeri 10 olup 100 Mbps alabilmek yerine SNR değerini yükseltip 20 yaparsanız 20-30 Mbps hız kaybınız olacaktır.

ASUS modeminiz varsa ve dediğim şartları karşılıyorsanız deneyebilirsiniz. Tabii DSLAM buna izin vermeyebilir. Orası ayrı bir konu.
Benim deneyimlediğim her şeyin tersini yazıyorsunuz. Öncelikle imkansız dediğiniz şey benim internetimde mevcut. 25-30 arası SNR değerine sahibim ve 100 Mbps internet kullanıyorum. Ya siz yanlışsınız ya ben.

Benim deneyimlediğim her şeyin tersini yazıyorsunuz. Öncelikle imkansız dediğiniz şey benim internetimde mevcut. 25-30 arası SNR değerine sahibim ve 100 Mbps internet kullanıyorum. Ya siz yanlışsınız ya ben.
Hayır ikimizde yanlış değiliz. Sizin hattınızda yanlış değil. Durum çok karışık ve düzgün ifade edemiyor olduğumun farkındayım.

Dikkatlice okursanız kapasitesi dolmaya yakın diyorum. Bunu sizin üzerinizden örnek vermek gerekirse, saha dolabına bağlanan abone sayısı artıkça 25-30 arası olan SNR değeriniz düşecek. Tabii bu olayın yaşanması için kapasitenin %80-90 seviyesine gelmesi lazım.

Bu yüzden size ters geliyor. Durumun ne kadar karışık ve saçma geldiğinin farkındayım.

Hayır ikimizde yanlış değiliz. Sizin hattınızda yanlış değil. Durum çok karışık ve düzgün ifade edemiyor olduğumun farkındayım.

Dikkatlice okursanız kapasitesi dolmaya yakın diyorum. Bunu sizin üzerinizden örnek vermek gerekirse, saha dolabına bağlanan abone sayısı artıkça 25-30 arası olan SNR değeriniz düşecek. Tabii bu olayın yaşanması için kapasitenin %80-90 seviyesine gelmesi lazım.

Bu yüzden size ters geliyor. Durumun ne kadar karışık ve saçma geldiğinin farkındayım.
Estağfurullah, saçma demek haddime değil. Hepimiz bildiklerimizi paylaşmak bilmediklerimizi öğrenmek için buradayız. Ama dediğiniz gibi sanırım karışık bir konu ki bu nedenle kafamda oturmadı. Kapasite olayını anlamadığımı kabul ediyorum zira bilgi sahibi olmadığım bir konu. Bu sebeple sadece sizin yazdıklarınızı okuyarak konuyu kavrayamadım. Konu sahibi yazdıklarımızdan yola çıkarak umarım sorununu çözer :)

Normalde altyapınız VDSL olarak 70 download 20 upload destekliyor ve 50 paket al mısınız 51 sabitlenmiş size gelmesi gereken hız en kotu 47 olacaktır. Sorun şoyle düzelir.
En yakın saha dolabına geçiş yapınız.
Apartman içi tesisat yenileme port yenileme.
Daire içi kablo yenilene.
Modem yenileme.
Sorunu gidermek için yapılabilecek şeyler bunlardır.
Türk Telekom arayın detaylı bilgi al olmadı zorla olmuyorsadeki şikayete buluncam internetimi iptal ettireceğim filen derseniz 1 ihtimal bakarlar.

Yakında sözleşme bitiyor TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum ya da başka birine düşünceniz nedir? Bu arada saat şu an sabah 8.46 Speedtest yaptım 3Mbps kadar düşmüş hiç stabil değil internet 10 kez yapsam testi 3 ila 35 arası çıkıyor hep.
Ayrıca modemim Türk Telekom'un kendi getirdiği bir modem, kendisi iyi demişti modem için. O zaman 24Mbps kullanıyorduk daha 50Mbps'ye geçeli 1 hafta olmadı.

Not: Saat 8.53 evde internete giren kimse yok 36 indirme aldım.
Bir ekleme daha yapayım, bulunduğum apartman ve adrese internet üzerinden altyapı sorgulama yapınca uygun altyapı port bulunmamaktadır yazıyor ilk taşındığımızdan beri, annem özellikle Türk Telekom'a gidip bu sorunu belirtmişti (apartmanda herkesin interneti var biz hariç) ondan sonra adam gelip şaşırmıştı port da var neden gelmemişler diye yakındı. Yakın zamanda evin önünden fiber çalışması da geçti ama ping sorunu devam ediyor.

Son düzenleme:
Yakında sözleşme bitiyor TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum ya da başka birine düşünceniz nedir? Bu arada saat şu an sabah 8.46 Speedtest yaptım 3Mbps kadar düşmüş hiç stabil değil internet 10 kez yapsam testi 3 ila 35 arası çıkıyor hep.
Ayrıca modemim Türk Telekom'un kendi getirdiği bir modem, kendisi iyi demişti modem için. O zaman 24Mbps kullanıyorduk daha 50Mbps'ye geçeli 1 hafta olmadı.

Bir ekleme daha yapayım, bulunduğum apartman ve adrese internet üzerinden altyapı sorgulama yapınca uygun altyapı port bulunmamaktadır yazıyor ilk taşındığımızdan beri, annem özellikle Türk Telekom'a gidip bu sorunu belirtmişti (apartmanda herkesin interneti var biz hariç) ondan sonra adam gelip şaşırmıştı port da var neden gelmemişler diye yakındı. Yakın zamanda evin önünden fiber çalışması da geçti ama ping sorunu devam ediyor.

TurkNet kesinlikle geçme uzak duracağın firima öncelik olsun dostum neden mi?
Giga müşteriler haricinde bir ulaşabilceğin müşteri hizmetleri yok sen ticket atcaksın onların gonlu ne zaman ararsa ister 2 gün sonra arar ister 2 hafta sonra arar ama sen onlara ulaşamasın sen mesajını ilet onlar seni arar tabii gorurlerse o sıkıntı var sonra.
2019-2020 yıllarında TurkNet cok büyük başarımlar elde etti nperf rekoru Netflix rekoru Steam rekoru gibi ödüler aldı 2021 yılında ise ne nperf ne Netflix ne Steam olsun 1. goremiyoruz cunku TurkNet istediği müşteriye ve paraya ulaştığından dolayı müşteride kaybetse pek üzülmez şimdi kısaca.
Müşteri menmuniyeti 0
Müşteri hizmetleri 0
Ping-peering-upload sorunu mevcut.
2019-2020 yılarında kırdığı rekorları 2021 de başaramadı rekor kıramadı.
Yani eskisine gore geriye adım atıyor.
Kısaca önerebileceğim firima sana.
GIBIRNet olacaktır çunku.
Müşteri menmuniyeti cok iyi cunku 2019'dan beri Türk Telekom altyapısında hizmet verip şikayayetvar sitesinde en az şikayet alan firimadır.
Müşteri hizmetleri cok iyi ve site üzerinden WhatsApp üzerinden Discord üzerinden tel olarak gibi birçok platformdan ulaşabilirsin ve diğer firimalara gore daha avandajlı müşteri hizmetlerine ulaşıma.
Pop noktaları cok sağlam ping sorunu çekmesin cunku Türk Telekom GIBIRNet Comnet peeringlerini kullanarak en kısa sürede bir sunucuya varabilirsiniz paket kaybı olmadan.
Download upload sorunu çekmesin hatta paketiniz üstünde hız almanız için elinizden geleni yapar fakat Türk Telekom yaparsa.
Nperf rekoru kırıyor firima 2021 yılında her Speedtest attığında ve karşılaştır dediğinde nperf site üzerinden ülke ve il olarak 1. olduğunu gorebilirsin download upload ping olarak
Ve de fiber kulanıcısı isen 100Mbps üstü paketlerden de yararlanabilirsin
Ve 2019'dan beri en hızlı gelişen firima bilginiz olsun Konya sınırlarında kendi altyapıları bile mevcut.

GIBIRNet üzerinden altyapı testi yapar mısınız ve bizimle paylaşır mısınız BTK kodu saklı olsun.

TurkNet kesinlikle geçme uzak duracağın firima öncelik olsun dostum neden mi?
Giga müşteriler haricinde bir ulaşabilceğin müşteri hizmetleri yok sen ticket atcaksın onların gonlu ne zaman ararsa ister 2 gün sonra arar ister 2 hafta sonra arar ama sen onlara ulaşamasın sen mesajını ilet onlar seni arar tabii gorurlerse o sıkıntı var sonra.
2019-2020 yıllarında TurkNet cok büyük başarımlar elde etti nperf rekoru Netflix rekoru Steam rekoru gibi ödüler aldı 2021 yılında ise ne nperf ne Netflix ne Steam olsun 1. goremiyoruz cunku TurkNet istediği müşteriye ve paraya ulaştığından dolayı müşteride kaybetse pek üzülmez şimdi kısaca.
Müşteri menmuniyeti 0
Müşteri hizmetleri 0
Ping-peering-upload sorunu mevcut.
2019-2020 yılarında kırdığı rekorları 2021 de başaramadı rekor kıramadı.
Yani eskisine gore geriye adım atıyor.
Kısaca önerebileceğim firima sana.
GIBIRNet olacaktır çunku.
Müşteri menmuniyeti cok iyi cunku 2019'dan beri Türk Telekom altyapısında hizmet verip şikayayetvar sitesinde en az şikayet alan firimadır.
Müşteri hizmetleri cok iyi ve site üzerinden WhatsApp üzerinden Discord üzerinden tel olarak gibi birçok platformdan ulaşabilirsin ve diğer firimalara gore daha avandajlı müşteri hizmetlerine ulaşıma.
Pop noktaları cok sağlam ping sorunu çekmesin cunku Türk Telekom GIBIRNet Comnet peeringlerini kullanarak en kısa sürede bir sunucuya varabilirsiniz paket kaybı olmadan.
Download upload sorunu çekmesin hatta paketiniz üstünde hız almanız için elinizden geleni yapar fakat Türk Telekom yaparsa.
Nperf rekoru kırıyor firima 2021 yılında her Speedtest attığında ve karşılaştır dediğinde nperf site üzerinden ülke ve il olarak 1. olduğunu gorebilirsin download upload ping olarak.
Ve de fiber kulanıcısı isen 100Mbps üstü paketlerden de yararlanabilirsin.
Ve 2019'dan beri en hızlı gelişen firima bilginiz olsun Konya sınırlarında kendi altyapıları bile mevcut.

GIBIRNet üzerinden altyapı testi yapar mısınız ve bizimle paylaşır mısınız BTK kodu saklı olsun.

Hiçbir sağlayıcının altyapı testi çalışmıyor üzgünüz altyapı port bulunmamaktadır diyor, halbuki gelen adam port var demişti garip, sistemlerinde gözükmüyor.

Hiçbir sağlayıcının altyapı testi çalışmıyor üzgünüz altyapı port bulunmamaktadır diyor, halbuki gelen adam port var demişti garip, sistemlerinde gözükmüyor.

Dostum Türk Telekom'da isen halla git Türk Telekom müdürlüğüne port hakkında bilgi al kapılarına kadar git arayarak cozemesin bu işi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı