Merhaba arkadaşlar,Türk Telekom'un 8 Mbit ADSL tarifesi kullanıcısıyım. 2 Ay kadar önce 16 Mbit kullanıyordum, SNR Marjin değerinin düşüklüğü nedeniyle kopmalar ve ping sorunu yaşıyordum. Belki 8 Mbit'e indirirsem hem Path Mode değerim Fast Mode olur, hem de kopmalardan kurtulurum niyetiyle 8 Mbit'e geçtim. İlk bir hafta tam tahmin ettiğim gibi oldu koplar hiç olmamaya başladı, ping sürelerim çok iyi oldu. İnternetimden tam verim alıyordum fakat birden bire Path Mode değerim Interleaved oldu. Ping değerlerim aşırı yükseldi, kopmalar olmuyor fakat ping benim için çok önemli ve bu kadar stabil hatta neden Path Mode değerimin değiştiğini hala anlayamıyorum.
Ne zaman müşteri hizmetlerini arasam hattınızda hiçbir problem yoktur, oynadığınız oyunun sunucuları yüzünden pinginiz yüksektir lafını işitiyorum ve gerçekten sabrım tükendi. Bu değeri manuel olarak değiştirmemizin hiçbir imkanı yok mu? Bu Türk Telekom'un cahil çalışanlarından ve kötü hizmetinden bıktım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Türk Telekom'u arayıp arıza kaydı açmalarını söyleyin ve içerisine aynen "Path Mode isimli ayarımın FastPath olmasını istiyorum." şeklinde yazdırın. Bu şekilde bir arıza kaydı açtırdıktan sonra birkaç saat veya gün içerisinde sorununuz çözülecektir, bu ayarınız eski haline dönecektir. Garantiye almak için arıza kaydını açtırdıktan sonra başka bir çalışana az önce açtırdığınız arıza kaydının içerisinde ne yazdığını sorun. Eğer sorunla ilgili çalışmaların tamamlandı şeklinde mesaj mesaj geldiyse ve halen düzenleme yapılmadıysa tekrar arıza kaydı açtırın.
Onlara soyle yaklaşın. Direk açtığında merhaba arıza kaydı olusturmak istiyorum deyin sonra sebebini sorucaklar. İnternette kopmalar yaşıyorum diyeceksin ama bundan önce modemini 3 4 kere kapa aç arıza varmış gibi göster. Adam evine gelince asıl olayı anlat.
Onlara sole yaklaşın direk açtığında merhaba arza kaydı olusturmak istiyorum diyin sonra sebebini sorucaklar internette kopmalar yaşıyorum diyeksin ama bundan önce modemini 3 4 kere kapa aç arza var mış gibi göster adam evine gelince asıl olayı anlat.
Aslında bu dediğin aklıma geldi fakat ortak olduğum komşu bıktı artıķ. Modem onlarda duruyor. Eve gelmeden yapmaları gerekiyor.
Tek umudum ayın 1 inde düzelmesi. Olmazsa ailemi tek başımıza internet almaya ikna etmeye çalışacağım. Süperonline adsl almayı düşünüyorum. Sizce nasıl olur?
Buraya yazacağına gidip konuşsan ikna ederdin, hem yardım istiyorsun hem de azarlar gibi cevap veriyorsun. Benim dediğimi yapmadığın sürece veya paketini değiştirmediğin sürece o değer değişmez. En az 10 kere tecrübe ettim ki sana bu cevabı veriyorum, biraz daha saygı.