Türk Telekom 81 Mbps altyapıda 60 Mbps alınıyor

Türk Telekom altyapısından TurkNet kullanıyorum. Altyapı sorgulaması yaptığımda 81 Mbps gösteriyor ve aldığım hız 60 Mbps. TurkNet'i aradığımda hızım düşük 60 Mbps alıyorum dediğimde bizim görüntülediğimiz hız 66 Mbps diyorlar. Altyapı sorgulaması yaptığım siteler yalan mı söylüyor?
Alttaki veriler altyapı sorgulama sonucu çıkan hız değerleri ve aldığım hız testi sonuçları.
Altyapı değerleri teorik oluyor. Pratikte hiçbir zaman o hızı vermiyorlar. Hızınız gayet normal.
 
Anladım teşekkürler.

Hemen iletiyorum.
Buradaki SNR marjı(noise margin) değerine göre bakılırsa modeme gelen kabloda veya ek yerlerinde sorun var. Daha sağlıklı bağlantı olursa hattaki sinyal gürültüsü düşer ve SNR yükselir. Bu da daha yüksek hız atamasını mümkün kılar. Hali hazırda TT ve onun DSLAM cihazlarından erişim veren şirketler asgari 8 dB olacak şekilde otomatik sınırlama yapar. SNR yükselirse modemin bir dahaki yeniden başlatma sürecinde atanan hız otomatik yükselecektir.

Binanın erişim aldığı ankastre dolabından modeme kadar uzanan kablonun sorumluluğu sizdedir. Yani ya kendiniz yapacaksınız yada çağıracağınız elektrikçi veya varsa hizmet alınan şirketin ücretli servisi bunu çözecek.
 
Ben de turknet fiber kullanıyorum. Siteden sorgulama yaptığımda 100mbit görüyorum ancak ben hız testinde 140-150 gördüğüm oluyor. Apartmandaki altyapının durumuna, ana santraldeki yoğunluğa bağlı olarak hız değerleri değişir.
 
Unutmadan şunu eklemeliyim. SNR Margin değerleri ortam şartlarından etkilenebilir. Örneğin, yağmurlu havalarda titreşim artacağından gürültü artar ve SNR Margin değeri düşer. Kopmalar olmaması için hız düşümü olur.

Bu durumun İnternet Hizmet Sağlayıcı ile ilgisi yok. Tamamen DSLAM dolabına olan mesafeniz ve ankastreden ev içine gelen kablo tesisatınız ile ilgili bir meseledir. Hatta kullanılan kablonun yalıtım kalitesi bile bu durum üzerinde ciddi etkiye sahip.
 
Hocam iyi günler. Bende turknetliyim. 86 Mbps altyapım vardı. 2023'ün sonuna kadar 80Mbps alıyordum. Fakat ocak ayı civarlarında 55Mbps'e sınırladılar. Aradığımda ise port girişi gibi şeylerden bahsetttiler. Eğer 55Mbps'e sabitlenmezse internette kopmalar yaşayacağımı söylediler. Bende çok rahatsızım bu durumdan. En yakın zamanda Netspeed'e geçmeyi düşünüyorum.
@Gosrov sizinle tamamen aynı durumu yaşıyorum.
Geçsende çözülmeyecektir boşuna geçme. Geçtiğinde ya Netspeed'de aynı şeyi yapacak ya da yapmayacak sen kopma yaşayacaksın.
 
Bende de aynı şekilde son 5 6 aydır altyapım desteklemesine rağmen 85 Mbps yerine 50Mbps alıyorum.
1687083420875.png

Buraya bakınca hattımın desteklediği maks. hızı 86Mbps olarak anladım. Doğru mu anlamışım? Sizce 100Mbps lik pakete geçsem 86Mbps hız alır mıyım?
 
Türk Telekom ekipleri gelecek yarin, geldiklerinde detayli bir inceletme saglayacagim. Sorunu tam bulmadan gondermeye niyetim yok kabloda mi kutuda mi internet saglayicisinda mi baktiracagim.

Hocam sizin satın aldığınız paket kaç Mbps? Mesela ben de 50 var bina ise 80-90 veriyor. Fakat satın aldığım hızdan dolayı Max 50 veriyor. Sizinde bu şekildeyse çok normal.

Paket 75 Mbps.

Altyapinin verdigi deger yuksek olsa da sizin saha dolabına olan uzaklığınıza bağlı olarak hızınız değişir.

Dolapla aramdaki mesafe 7mt.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı