Türk Telekom abonelik yenileyip caymak

AnthonyNwakaeme

Decapat
Arkadaşlar Türk Telekom'dan ayrılmak istiyorum, ancak aklıma bir şey yatıyor yaklaşık 8 aylık bir taahhütüm kaldı, bunun için de 700 TL cayma bedeli çıkarıyorlar. Ben Online işlemlerden paket yükseltip hemen cayarsam cayma bedelim nasıl olur acaba? Bilgisi olup da yazan olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir"

Sözleşmeden cayıp, aboneliğinizi iptal ettirin, 5 kuruş da beden ödemeyin. Hiçbir şey yapamazlar.

Aklın yanlış yerlere yatıyor Paket yükseltirsen aylık daha fazla ücret ödersin, dolayısı ile daha fazla cayma bedeli çıkar? Paket düşüreyim desen neyse. Onu zaten yapmıyorlar. Nasıl bir mantık kurduğunu anlamadım.

Bir pakete taahhüt verme sözü karşılığı indirim yapılır. Cayma bedeli de yapılan indirimlerin geri alınması demek. Daha yüksek pakete taahhüt verirsen ve caymaya kalksan ne olur? Yapılan indirimler geri alınır ve daha fazla cayma bedeli ile karşılaşırsın. 50 TL'lik paketin cayma bedeli ile 100 TL'lik paketin cayma bedeli aynı mı olur sence? Düşün bakalım Paket yükselttiğin anda 8 aylık cayma bedelin yeni paketin indirimleri üzerinden hesaplanır.

@WTC İki yıldan uzun süreli sözleşmelerle ilgili bir cayma metni vardı, arkadaş sanırım paket yükseltip -yani taahhüt süresini sıfırdan 2 yıldan başlatıp- bahsettiğim maddeyle caymak istiyor.

Bence sonuç alamama ihtimalin daha yüksek. Bu durumda sadece daha yüksek cayma bedeli ödersin.

@WTC İki yıldan uzun süreli sözleşmelerle ilgili bir cayma metni vardı, arkadaş sanırım paket yükseltip -yani taahhüt süresini sıfırdan 2 yıldan başlatıp- bahsettiğim maddeyle caymak istiyor.
Paket yükseltirse taahhüt süresi uzamıyor. Normal paketin üzerine sadece hız ve fiyat artmış oluyor. Yani kalan 8 ayı yüksek paket ile geçirmiş olur. Eğer zaten 2 yıllık bir sözleşme yaptı ise bitime 8 ay kalmasının bir önemi olmaz. Yine o maddeden yararlanmaya çalışabilir. Bahsi geçen madde 1 yıldan uzun süren sözleşmeler için geçerli.

@Ashen One hocam ben THH ile görüştüğümde bana sadece abonelik sözleşmelerinde geçerli olduğu söylendi. Yani taahhütlü sözleşmeler dahil değilmiş.

Cebinden en az paranın çıkmasını istiyorsan diğer servis sağlayıcıları yeni müşteriler için cayma bedelinin bir kısmını karşılıyor. Onlara bakabilirsin.

Hocam hukuki işlemlerle uğraşmak istemiyorsan 8 ay daha dayan. Sayılı gün çabuk geçer. Sonra çıkarsın zaten. Ya da 1-2 ay kala diğer firmalarla görüşürsün az bi bedel çıkar onu da o firmalar karşılar. Yani 6 ay dişini sık derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…