Türk Telekom abonelik yenileyip caymak

Arkadaşlar Türk Telekom'dan ayrılmak istiyorum, ancak aklıma bir şey yatıyor yaklaşık 8 aylık bir taahhütüm kaldı, bunun için de 700 TL cayma bedeli çıkarıyorlar. Ben Online işlemlerden paket yükseltip hemen cayarsam cayma bedelim nasıl olur acaba? Bilgisi olup da yazan olursa sevinirim.

"Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir"

Sözleşmeden cayıp, aboneliğinizi iptal ettirin, 5 kuruş da beden ödemeyin. Hiçbir şey yapamazlar.

Türk Telekom devlet kurumu sayılır. Devletin bir kurumunun verdiği karara uymaması anormal olur. Türk Telekom sözleşmelerinde bu maddeyle başa çıkacak elbet bir metin vardır.

Paket yükseltirse taahhüt süresi uzamıyor. Normal paketin üzerine sadece hız ve fiyat artmış oluyor. Yani kalan 8 ayı yüksek paket ile geçirmiş olur. Eğer zaten 2 yıllık bir sözleşme yaptı ise bitime 8 ay kalmasının bir önemi olmaz. Yine o maddeden yararlanmaya çalışabilir. Bahsi geçen madde 1 yıldan uzun süren sözleşmeler için geçerli.

Yo bizde taahhüt süresini uzattılar 35Mbps'den 50Mbps yükseltmek istedik 2 yıllık daha taahhüt yaptırdık otomatik.

"tüketicinin korunması hakkında kanun 52. madde 4. fıkra: tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir"

Sözleşmeden cayıp, aboneliğinizi iptal ettirin, 5 kuruş da beden ödemeyin. Hiçbir şey yapamazlar.

Hocam devamı böyle.
Buradaki sözleşme, taahhüt ile karıştırılmamalıdır.

24 ay taahhüt yaptığınızda zaten istediğiniz zaman yine feshedebilirsiniz. Size ödettikleri şey cezai şart değildir zaten, kampanyadaki ödemediğiniz indirim bedeli gibi ücretlerdir.

Yani bu kanuna güvenip bir cesaretle çıkarsanız, size her türlü fatura çıkarırlar.
Bu da sayfanın linki:6502 sayılı kanunun 52/4 maddesi

Aklın yanlış yerlere yatıyor :) Paket yükseltirsen aylık daha fazla ücret ödersin, dolayısı ile daha fazla cayma bedeli çıkar? Paket düşüreyim desen neyse. Onu zaten yapmıyorlar. Nasıl bir mantık kurduğunu anlamadım.

Bir pakete taahhüt verme sözü karşılığı indirim yapılır. Cayma bedeli de yapılan indirimlerin geri alınması demek. Daha yüksek pakete taahhüt verirsen ve caymaya kalksan ne olur? Yapılan indirimler geri alınır ve daha fazla cayma bedeli ile karşılaşırsın. 50 TL'lik paketin cayma bedeli ile 100 TL'lik paketin cayma bedeli aynı mı olur sence? Düşün bakalım :) Paket yükselttiğin anda 8 aylık cayma bedelin yeni paketin indirimleri üzerinden hesaplanır.
Hocam yeni taahhüt yapacağım için 8 aylık süre sıfırlanıyor, yeni taahhüt başlıyor. Ben bunu taahhüt başladıktan 2 gün sonra iptal etsem ne kadar cayma bedeli yansıtabilirler ki?
@WTC İki yıldan uzun süreli sözleşmelerle ilgili bir cayma metni vardı, arkadaş sanırım paket yükseltip -yani taahhüt süresini sıfırdan 2 yıldan başlatıp- bahsettiğim maddeyle caymak istiyor.

Bence sonuç alamama ihtimalin daha yüksek. Bu durumda sadece daha yüksek cayma bedeli ödersin.
Yok o maddeyle değil bir yerde gördüm bir tane adamın da taahhütü 9-10 ay kalıyor. Adamın cayma bedeli de 800 TL bu yöntemi yapıp 60 TL'ye Türk Telekom'dan ayrılıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı