Türk Telekom Alt Yapısı ile Netspeed Fiber Kullanabilir mi?

Binada bulunan herkes dilekçe imzalayıp en yakın TT müdürlüğüne gidip talepte bulunun, gerisi onlara kalmış. Hocam siz 75 Mbps olan Netspeed tarifesini rahatlıkla kullanabilirsiniz(alıntıya bakarak kağıt üstünde öyle gözüküyor) . Bu arada ISP performansı sokak hatta mahalle bazında bile değişebilir, kullanmadan yorum yapabilmek çok zor.

@Ulunay yardımların için teşekkür ederim hocam. Netspeed VDSL 75 Mbps ile TurkNet VDSL 75 Mbps tarifelerini müşteri hizmetleri ile iletişime geçtikten sonra değerlendiricem, sağolasın.

Unutmayın, denemeden asla iyi veya kötü olduğunu anlayamazsınız, bir nokta daha belirteyim 15 gün içinde iade yapıp, hizmeti sonlandırırken hizmet bedeli isteyebilirler(kurulum ücreti gibi şeyler hizmet olarak geçer ve her türlü ücretini ödemek zorundasınız), bunları almadan iyice okuyunuz.

TürkNet candır hocam. Boş port da varmış. Oh mis!

Binada ikamet edenler genelde yaşlı ve emekli olup ya da genç olup internetle çok işi olmayan komşularımız olduğu için port sıkıntısı yok hocam.

@Ulunay Evet biliyorum, doğru düzgün kullanmayıp iade ettiğimiz çoğu şeye bedel ödemeye alıştırdılar bizi, risk almaktan başka çare yok. AKN sonrası netten canlı yayın izlemeyi, online oyun oynamayı bırakın 10 dakikalık 1080p videoları izleyemiyorum. Uyarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Büyük talihsizlik gerçekten, altyapı dahilinde olup da faydalanamamak.
Ne çektik bu altyapının elinden!!

@Ulunay hocam uykulu uykulu yazdığım için sormayı unutmuşum, hattımın VDSL destekleyip desteklemediğini nasıl anlayabilirim? TurkNet sorgulamasında VDSL hizmet sunabiliriz diyor, kesin değil.

Son düzenleme:
Netspeed'e bu hafta geçtim. Sosyalde konu da açtım süreçle ilgili. TTNET'in altyapısını kullanıyorlar. Önceki kullandığım internetin aynısını kullanıyorum. Sadece fatura miktarım değişti.

@Creeptomani dün konuyu açtıktan sonra hem bu forumda hem diğer forumlarda TurkNet ve Netspeed hakkında yapılan yorumları okudum. İkisinden de çok şikayetçi olan var. Memnun olan insanlar ender.

Şikayet konuları genelde interneti bağlatma süreci ve hız düşürülmesi ile ilgili şikayetler.

Bağlatma sürecini hadi bir şekilde halledersin de, hız düşürülmesi olayı sıkıntılı. Benim başka ISS arama derdim zaten hız ile alakalı. AKN sonrası download hızı 5 Mbps alıyorum benim için yetersiz.

Bu firmalar 75 gösterip 35 Mbps'e kadar vaadediyor ve onunda 16 Mbps'sini falan kullandırıyor (hadi 20 olsun). Bir de akşam vakitlerinde gereksiz yere hız düşmesi vs. oluyor diye çok fazla yerde okudum. Yani stabil olarak vaadedilen hızı alamıyorsun.

Nedir bu çektiğimiz ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar. Mbps lerin havada uçuştuğu zamanda 16 Mbps 100 gb AKN'ye 70 lira ödüyorum. Bu fiyatlara doğru düzgün internet sağlayacak firma da bulamıyoruz.

Şikayet konuları genelde interneti bağlatma süreci ve hız düşürülmesi ile ilgili şikayetler.

Kendi altyapıları olmayan Netspeed gibi şirketlere doğrudan yapılan başvurularda bağlantı sürecinin çok uzun olması normal. Çünkü port ve hat kiralama gibi bir süreç işin içine dahil oluyor.

Hız düşmesi konusuna gelince bunun bir sürü sebebi var. Türk Telekom'dan tanıdığım bir mühendis(bir ara beraber çalıştık) ilk dönemlerde portlarda yoğunluk sorununu nasıl çözdüğünü anlatmıştı. Eski bir ADSL kullanıcısıysanız TTNET'in 16Mbit vaat edip direkt 16Mbit verdiği bir dönem vardı. Sonradan bu 16Mbit'e kadar oldu. İşin derinine pek inmedim ama sistemin işleyişinde yapılan bu değişiklik yoğun kullanımlarda hızı dağıtacak şekilde tasarlanmasından kaynaklanıyor. Bu sorunun oluşmasında ve böyle bir çözümün ortaya çıkmasında temel neden talep artışının altyapı yatırımına oranla çok yüksek olması.

Yaşadığım mahalle eskiden gecekondu mahallesiydi. İlk interneti o zaman bağlattım. 8Mbit sabit alıyorduk. Kotalı dönem. Bir ara 16Mbit hızları gördüm. En basit bakır kablolu ADSL için çok iyi değerlerdi. Sonra kentsel dönüşüm, nüfus artışı vs... Şimdi 5Mbit üzeri hız alamıyorum.

Şöyle söyleyebilirim. 100 müşteriye 16Mbit hız sağlayacak bir ünite olan yere 200 kişi başvurunca TTNET ikinci bir üniteyi kurmak yerine ilk üniteyi paylaştırıyor.

ISS seçimi yaparken bu konuları göz önüne almak gerek. Ben seçim yaparken kullandığım internetin değişmeyeceğini öngördüm ve zaten kullanmakta olduğum bir hat vardı. Yani bağlantı süreci yaşamayacaktım.

Yeni internet başvurusu yapacak birisine kesinlikle altyapısını kullanacağı İSS'ye başvurmasını öneririm. Aksi takdirde sonuçlar memnun edici olmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…