Türk Telekom Altyapı Sorunu ve 2025 Projesi İçin Ön Başvuru Talebi

Ha anladığım kadarıyla olaylar şöyle ilerlemiş hocam:
1. Siz dilekçeyi Açık Kapı'dan ilettiniz.
2. Açık Kapı yetkilisi TT'ye iletti.
3. TT şu şekilde cevap verdi: Müdürlüğe gelip yüz yüze bizimle görüşün.
4. Siz gittiniz port açtılar ve Tivibu sattılar. Bu esnada da fiber ön başvurusu yaptırmışlardı onu da iptal ettiler.

Göründüğü kadarıyla fiber işini arka plana atmışlar hocam. Size port açıp Tivibu aboneliği verdikleri için o dilekçenin üzerine düşeceklerini sanmıyorum bundan sonra. Dolayısıyla bu durumda dilekçeyi direkt elden teslim etmek en mantıklısı. En azından fiber talebinizi yinelemiş olursunuz.

Dejuf hocam bizim de sokakta daha önceden hiç altyapı yoktu, bu yaz altyapı kazıldı ve fiber çekildi ardından bine içine beyaz ince kablo çekildi ve öyle bırakıldı. Adamlara sorunca bu fiber kablosu 1GB destekli dendi, binaya kutu takmaya 1 aya kadar geleceğiz dendi ve aradan 4 5 ay geçti neredeyse, kutu olmadığından altyapı sorgulatınca altyapım da gözükmüyor.
Ne yapabiliriz BTK CİMER her yere yazdım ama net bir cevap, sonuç alamıyorum.

Dejuf hocam bizim de sokakta daha önceden hiç altyapı yoktu, bu yaz altyapı kazıldı ve fiber çekildi ardından bine içine beyaz ince kablo çekildi ve öyle bırakıldı. Adamlara sorunca bu fiber kablosu 1GB destekli dendi, binaya kutu takmaya 1 aya kadar geleceğiz dendi ve aradan 4 5 ay geçti neredeyse, kutu olmadığından altyapı sorgulatınca altyapım da gözükmüyor.
Ne yapabiliriz BTK CİMER her yere yazdım ama net bir cevap, sonuç alamıyorum.
Çalışma takvimine bağlı ilerleniyor hocam. Açıkçası şu an yapılabilecek pek bir şey yok gibi duruyor. Evet 4-5 ay, kutunun takılması için uzun bir süre ama BTK veya CİMER gibi platformların bu konuda pek bir faydası olmaz. Belki müdürlükteki planlama birimiyle görüşebilirsiniz. Ama onlar da genelde tahmini bir süre verip gönderiyorlar. Genelde de tutmuyor o süreler. Bize ana hat kablosu (kalın turuncu fiber kablo) çekildikten sonra ben planlama birimiyle görüşmüştüm. 15 gün içinde tamamlanacak dediler. Elbette inanmadım. 51 gün sonra mı ne kutu takılmıştı. Gördüğünüz gibi planlama birimi de öylesine aşağı yukarı bir süre söyleyip başından savıyor genelde.
Özetlemek gerekirse; Şu an yapabileceğiniz pek bir şey yok. İlla biriyle görüşmem gerek diyorsanız planlama birimi en uygun opsiyon olur BTK, CİMER gibi mecralardan ziyade.

Çalışma takvimine bağlı ilerleniyor hocam. Açıkçası şu an yapılabilecek pek bir şey yok gibi duruyor. Evet 4-5 ay, kutunun takılması için uzun bir süre ama BTK veya CİMER gibi platformların bu konuda pek bir faydası olmaz. Belki müdürlükteki planlama birimiyle görüşebilirsiniz. Ama onlar da genelde tahmini bir süre verip gönderiyorlar. Genelde de tutmuyor o süreler. Bize ana hat kablosu (kalın turuncu fiber kablo) çekildikten sonra ben planlama birimiyle görüşmüştüm. 15 gün içinde tamamlanacak dediler. Elbette inanmadım. 51 gün sonra mı ne kutu takılmıştı. Gördüğünüz gibi planlama birimi de öylesine aşağı yukarı bir süre söyleyip başından savıyor genelde.
Özetlemek gerekirse; Şu an yapabileceğiniz pek bir şey yok. İlla biriyle görüşmem gerek diyorsanız planlama birimi en uygun opsiyon olur BTK, CİMER gibi mecralardan ziyade.
Planlama birimi ile nasıl görüşebilirim hocam?
Yani takmamazlık gibi şey olmaz değil mi? Sonuçta altyapım geldi.
BTK dan aldığım mesaj 2025 yılı içerisinde yapılması ön görülmektedir yazısıydı.

Planlama birimi ile nasıl görüşebilirim hocam?
Yani takmamazlık gibi şey olmaz değil mi? Sonuçta altyapım geldi.
BTK dan aldığım mesaj 2025 yılı içerisinde yapılması ön görülmektedir yazısıydı.
Planlama birimi müdürlüklerde olur hocam. Müdürlüğün adresini önceden şu sayfadan buluyorduk ama artık yazmıyor. Nedendir anlamadım.

Belki internette yaşadığınız şehrin TT müdürlüğü şeklinde araştırarak bulabilirsiniz. Veya bilen birisi varsa onunla iletişime geçebilirsiniz.

Takmamazlık yapmazlar da çok yüksek ihtimalle "şu tarihe kadar tamamlanır" diyerek tahmini bir süre verirler. Ha, o tarih tutar mı tutmaz bilemem. Gördüğüm/tecrübe ettiğim/okuduğum kadarıyla genelde tutmuyor.

BTK'dan gelen cevabı da müdürlükteki adam yazıyor zaten. Yani BTK üzerinden TT'ye şikayet oluşturduğumuzda (özellikle de bu altyapı konularında) müdürlükteki adam cevaplıyor. BTK sadece aracı bir kurum görevi görüyor. Ne etkisi var ne faydası. Gidip de TT'yi sıkıştırmıyor yani "hadi halledin, vatandaşı bekletmeyin" diye. Sizden aldığı şikayeti TT'ye iletiyor, TT'den gelen cevabı size iletiyor bu kadar. CİMER de aşağı yukarı aynı şekilde işliyor. O da genelde BTK'ya yönlendiriyor onun konusu diye. Dolayısıyla BTK'dan gelen cevaba pek bel bağlamayın derim ben. Ha, dediğim gibi müdürlüğe gidip yüz yüze görüştüğünüzde de BTK'dan gelen cevaba benzer bir şeyle karşılaşacaksınız muhtemelen ama bir gidip görüşmekten de zarar gelmez.
Çekinecek bir şey yok yani. Takmamazlık veya azarlama gibi bir şey olmaz.

Planlama birimi müdürlüklerde olur hocam. Müdürlüğün adresini önceden şu sayfadan buluyorduk ama artık yazmıyor. Nedendir anlamadım.

Belki internette yaşadığınız şehrin TT müdürlüğü şeklinde araştırarak bulabilirsiniz. Veya bilen birisi varsa onunla iletişime geçebilirsiniz.

Takmamazlık yapmazlar da çok yüksek ihtimalle "şu tarihe kadar tamamlanır" diyerek tahmini bir süre verirler. Ha, o tarih tutar mı tutmaz bilemem. Gördüğüm/tecrübe ettiğim/okuduğum kadarıyla genelde tutmuyor.

BTK'dan gelen cevabı da müdürlükteki adam yazıyor zaten. Yani BTK üzerinden TT'ye şikayet oluşturduğumuzda (özellikle de bu altyapı konularında) müdürlükteki adam cevaplıyor. BTK sadece aracı bir kurum görevi görüyor. Ne etkisi var ne faydası. Gidip de TT'yi sıkıştırmıyor yani "hadi halledin, vatandaşı bekletmeyin" diye. Sizden aldığı şikayeti TT'ye iletiyor, TT'den gelen cevabı size iletiyor bu kadar. CİMER de aşağı yukarı aynı şekilde işliyor. O da genelde BTK'ya yönlendiriyor onun konusu diye. Dolayısıyla BTK'dan gelen cevaba pek bel bağlamayın derim ben. Ha, dediğim gibi müdürlüğe gidip yüz yüze görüştüğünüzde de BTK'dan gelen cevaba benzer bir şeyle karşılaşacaksınız muhtemelen ama bir gidip görüşmekten de zarar gelmez.
Çekinecek bir şey yok yani. Takmamazlık veya azarlama gibi bir şey olmaz.
Yarın gidip görüşeceğim hocam. Görüştüğüm zaman yazarım buraya sonucu.

@Dejuf bana daha bilgi gelmedi, ne kadar süre bekleyip harekete geçmek lazım? 15'inde dilekçeyi teslim ettim, gelen SMS'de dilekçe numarası var sadece.
Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'a göre en geç 30 gün içinde cevap verilmesi gerekiyor hocam. Şuradaki yedinci maddeyi inceleyebilirsiniz:
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=3071&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5
Ha, buna gerçekten uyup da 30 gün içinde cevap veriliyor mu derseniz genelde hayır. Ama yasal olarak 30 gün yani bunu bilmeniz iyi olur.

Şöyle bir 40-45 gün bekleyin derim ben. İnek içti, dağa kaçtı cevap gecikti falan muhabbeti olmasın diye böyle araya bir buffer (tampon süre) koyuyorum. Cevap gelmezse tekrar müdürlüğe uğrayıp dilekçeye cevap gelmediğini belirterek akıbetini sorabilirsiniz.

@Dejuf internet bağlandı :) ama şöyle bir sıkıntıda var oyuna alıştırma modunda girdim 30 40 saniyede bir oyun takılıp net gidiyor bir bilginiz var mıdır bu konu hakkında?

Hayırlı olsun hocam. O konuda maalesef bir bilgim yok. Oyun oynamadığım için tam bilmiyorum o meseleleri.

Teşekkürler :). Sanırım benim kablom ile alakalı bir durum tvyide bağladılar Ethernet ile TV'nin lambası sürekli yanıyor ama benim bağlı olduğum lamba sürekli yanıp sönüyör kablo biraz soyulmuştu bununla bir ilgisi var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı