Türk Telekom BBK Hız Tanım Talebi

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba dostlar, 3 gün önce Türk Telekom ile olan sözleşmem sona erdi. Uzun zamandır NetSpeed'e geçmeyi düşünüyordum. Son 1 aydır yaptığım tüm altyapı sorgulamalarında 76 Mbps hız alabileceğim yazıyordu. (Bu sırada TT sözleşmem devam ediyor ve TT'nin internetini kullanıyorum.) Sözleşme bittikten sonra NetSpeed'e geçeceğim için tekrardan altyapı sorgulayayım dedim ve baktığım her sitede altyapı yok yazıyordu. Ee TT bu, ya benden alacaksın yada seni uğraştırıp canını sıkacağız.

Bunun üzerine NetSpeed ile Facebook üzerinden iletişime geçtim. Yukarıda bahsettiğim altyapı yok hatasını anlattım ve şu mesajı aldım.

'Adresinizde Santral üzerinden BBK hız tanımları gerçekleşmesi gerekmektedir. Hız bilgileriniz tanımlanması için talep oluşturmanız gerekmektedir. Bu süreç tarafımızdan 1-15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. İşlemleri hızlandırabilmek için adres hız bilgilerinizi Bağlı bulunduğunuz İl Telekom Müdürlüğüne BBK hız tanım talebinde bulunabilirsiniz.'

Hayatımda ilk kez BBK diye bir tabir duydum ve merak edip ne olduğuna bakmadım daha. NetSpeed'in internet fiyatları 27 Aralık'ta değişecek. Ben 75/4 Hiper Pro paketini 76 TL'den alacaktım. Fakat dedikleri gün içine bu hız tanımını yaptırmazsam alamayacağım.

Bunu en hızlı şekilde en geç Çarşamba gününe kadar nasıl halledebilirim?

NetSpeed'in kendisine bunu yaptırmam uzun sürer mi yoksa TT ile mi görüşeyim bunu yapmak için ?

En hızlı şekilde yapıp Çarşamba günü evrakları kargolamam gerekli. TT'nin hizmeti iyi diyorlar ama görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hattınızı direk taşırsanız bu BBK işine bulaşmadan çözüme kavuşma ihtimali var. Çözüme kavuşmaz ise en yakın TT müdürlüğüne gitmeniz gerekli.
Hocam Türk Telekom müşteri hizmetlerindeki insanlar nedense bir şeyden anlamıyorlar. Aradığım numara başkasına yönlendiriyor. En sonda NetSpeed'in kendi müşteri hizmetleri ile görüştüm evrakları yollayın biz 1-15 gün arası yapıcaz dediler. Umarım 27 Aralık'a yetişir her şey. Şuanlık başka çarem yok.

Hocam Türk Telekom müşteri hizmetlerindeki insanlar nedense bir şeyden anlamıyorlar. Aradığım numara başkasına yönlendiriyor. En sonda NetSpeed'in kendi müşteri hizmetleri ile görüştüm evrakları yollayın biz 1-15 gün arası yapıcaz dediler. Umarım 27 Aralık'a yetişir her şey. Şuanlık başka çarem yok.
Merhabalar aynı sorundan muzdaribim. Talepde bulunduklarını söylediler kaç günde halledildi sizin sorununuz?

Şuan hala kullaniyorsan memnun musun?
Memnunum hocam. İlk ayları binanın tesisatı ve internet kabloları çok eski olduğu için 75 Mbps'i kaldıramıyordu. Kaldırıyordu fakat çok dalgalı ve kesilmeler oluyordu. Son ay ise internete giremez oldum. Arayıp hızımı 51 Mbps'e sabitlettirdim ve şuan hiç dalgalanma kesilme yaşamıyorum.

Bizim apartmanda da son 1 ayda altyapı göstermemeye başladı. Sadece 2-3 dairede gosteriyor şu an. Netspeed'e yazdım bana da BBK'ya başvurun dedi. Acaba evrakları yollayıp onların halletmesini mi bekleyim yoksa kendim Telekom'a mı gidiyim sizce hocam?
Memnunum hocam. İlk ayları binanın tesisatı ve internet kabloları çok eski olduğu için 75 Mbps'i kaldıramıyordu. Kaldırıyordu fakat çok dalgalı ve kesilmeler oluyordu. Son ay ise internete giremez oldum. Arayıp hızımı 51 Mbps'e sabitlettirdim ve şuan hiç dalgalanma kesilme yaşamıyorum.

Bizim apartmanda da son 1 ayda altyapı göstermemeye başladı. Sadece 2-3 dairede gosteriyor şu an. Netspeed'e yazdım bana da BBK'ya başvurun dedi. Acaba evrakları yollayıp onların halletmesini mi bekleyim yoksa kendim Telekom'a mı gidiyim sizce hocam?
Hocam ben telaşe altında yapmıştım 27 Aralık son diye fakat yılın ortasına geldik hala sağolsunlar fiyatlarda bir değişme yok. Bence evrakları yollayıp NetSpeed'in yapmasını bekleyin, kısa sürede yapacaklardır. Telekom müşterilerini uğraştırıyor bence ve yaptığı işi uzun sürede yapıyor. Ki ben Telekom'u aradığımda ordan oraya numara verdiler son aradığım yerlerin Telekom'la alakası var mı yok mu onu bile bilmiyorum. BBK hız tanım talebi yapacağımı söyleyip şu şu numaradan aradığımı belirttim. Bana verdiği cevap 'Dayım ben onları bilmem sen şurayı arayıver.' oldu. Ha isterseniz bi deneyin ama bana kalırsa evrakları yolayıp NetSpeed'i beklemek daha yararlı olacaktır.

@Dustin hocam bir kaç gün içerisinde sorun düzelmişti bende evrakları yollayarak hallettim işimi.
Hocam 29 mayıs da başvuru için gönderdiğim evraklar için arayıp onay aldılar. O gün bugündür ne aradılar ne mesaj attılar üstelik biz ariyoruz hay düşmüyor 5 dakika bekliyoruz kendiliğinden kapanıyor telefon. Sonunda messeger üzerinden ulaşabildim kendilerine ve bana hız tanım talebinde bulunduklarını "bu ay içerisinde halledilecegini" söyledi,resmen dalga geçer gibi. 11 gündür bizde kuruluma geleceklerini sanıyoruz. Resmen lanet ettirdiler bu kadar övgü alan bir firmaydı adamlar başvurumuzu alana kadar aradılar aldıktan sonrada 10 gündür ne oldu diye arayıp soramadım bile. Nerden bulaştıysam şu firmaya lanet olsun ya.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı