Türk Telekom boş port yok diyor

pwexxxx

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi günler, Malatya şehir merkezinde yaşıyorum. Deprem ilk olduğu zamanlar ev internetini kapatmıştık o gün bu gündür bir daha o interneti açtıramadık. Binada altyapı kesinlikle var sadece boş port yok. Boş port olmaması sorunu bizim bu binanın ankastre kutusundan kaynaklı olabilir mi çünkü eğer bölgesel bir port sorunu olsaydı bizim civardaki diğer binalarda da bu sorun yaşanırdı? Hemen 10 metre yandaki binada bile yeni başvuru yapılabiliyor. Ayrıca yaklaşık 2 yıl önce tesadüfen başka bir komşunun arızası için gelen teknik ekibi bizim binanın ankastre kutusunu incelerken gördüm oradaki arkadaş da burada boş yer yok dedi. Ancak bizim binanın ankastre kutusunda kesinlikle boş yer olmalı çünkü interneti en son biz kapatmıştık ve biz kapattıktan beri orası dolmuş olamayacağına eminim. Binadaki insanları tanıyorum. Binada ayrıca 1 daire boş ve yaşlı amcalar falan da kalıyor yani en az 4 yerlik boş port olmalı. İnternette biraz araştırdığımda önceden kullanıp da iptal eden kullanıcıların portlarının bazen takılı kalabileceğini öğrendim. Şimdi bu sorun için ne yapmalıyım? Dilekçeyle falan uğraşmak istemiyorum Türk Telekom'un hiç takmayacağını düşünüyorum.

Dilekçe olmadan ne yapmayı düşünüyorsun ki? Bir telefon açacaksın ve hoopp port mu gelecek? Müdürlüğe gidip durumu izah eden bir dilekçe yazıp vereceksin. Başka türlü bir yol yok bence.

Dilekçe olmadan ne yapmayı düşünüyorsun ki? Bir telefon açacaksın ve hoopp port mu gelecek? Müdürlüğe gidip durumu izah eden bir dilekçe yazıp vereceksin. Başka türlü bir yol yok bence.

Ya arkadaşım eğer gerçekten böyle iptal eden birinin (benim gibi yani) portunu kapatmadılarsa teknik ekibin gelip binanın şu kutusuna bakmaları lazım bunun için dilekçeye falan gerek yoktur diye düşünüyorum bölgesel bir sorun olacağını sanmıyorum. Bölgesel port sorunu olsaydı neden diğer binalara yeni başvuru alınabiliyor o zaman. Gelen adam da binanın kutusunda boş yer yok dedi zaten.

1) Binanızdaki ankastrede "boş port yok" tarzında bir sorun olamaz.
2) Sahada (saha dolaplarında) boş port olmayabiliyor (bir nedenle boşalmış olan port sıradaki birisine tahsis ediliyor) --- Bakır altyapı yani VDSL için konuşuyorum...
3) Diğer binalara acaba fiber altyapı getirilmiş olabilir mi? O zaman hemen başvuruları alıp değerlendirirler.

Ama olasılıklar üzerinde konuşmaktansa bir zahmet bağlı olduğunuz T.Telekom Md'ne gidiniz ve orada Erişim Planlama birimi ile görüşünüz. Altyapı durumunu en iyi onlar bilebilir. Yanınızda kapattırdığınız internet hattına ilişkin bir fatura da götürebilirseniz, ya da abonelik kimin adınaysa onun TCKN'sini götürmeniz faydalı olur.

Son düzenleme:
1) Binanızdaki ankastrede "boş port yok" tarzında bir sorun olamaz.
2) Sahada (saha dolaplarında) boş port olmayabiliyor (bir nedenle boşalmış olan port sıradaki birisine tahsis ediliyor) --- Bakır altyapı yani VDSL için konuşuyorum...
3) Diğer binalara acaba fiber altyapı getirilmiş olabilir mi? O zaman hemen başvuruları alıp değerlendirirler.
1- neden binanın dolabında böyle bir sorun olamasın? Gelen teknik ekip yer yok demişti bize. Yer olmaması için de dediğim gibi kullanılmayan internetin portunun takılı kalması lazım. Bunun için de tekrardan teknik ekibin gelmesi lazım.

3- olamaz. Çünkü 10 metre yandaki binadan bahsediyorum. Orada ne yaşanıyorsa biz de aynısını yaşıyoruz. Oradaki binanın kutusunda sıkıntı yok ve yeni başvuru alınıyor bizimkinde ise bir sorun var o yüzden başvuru yapılamıyor sorun bu olamaz mı

1.5 yıl boş port beklemiştim, iyi şanslar.
Çünkü dilekçe gibi şeyleri takmıyorlar.
Süreç zarfında ne yaptınız açıklarsanız sevinirim. Başvuru yaptıktan sonra mı 1.5 sene beklediniz

Süreç zarfında ne yaptınız açıklarsanız sevinirim. Başvuru yaptıktan sonra mı 1.5 sene beklediniz

Getirmediler ki, komşumuz taşındı bende anında kaptım.
Başvuruya 1.5 sene boyunca getireceğiz dediler, getirmediler.
Yaklaşık 1 hafta önce fiber getirmeye başladılar, hala port yok.

Getirmediler ki, komşumuz taşındı bende anında kaptım.
Başvuruya 1.5 sene boyunca getireceğiz dediler, getirmediler.
Yaklaşık 1 hafta önce fiber getirmeye başladılar, hala port yok.

Sizin bölgede port yok ise diğer binalarda da yeni başvuru alınmaması lazım değil mi? Böyle bir durum var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı