Türk Telekom cep magnet deneyimim

tandogan10

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Yıllar önce buraya müstakil evime altyapı iyileştirmesi nasıl yapabilirim diye bir konu açmıştım ancak bir yardım alamadım ve yıllar boyunca 12 megabit git gelli adil paket kullanıyordum bu süreç içerisinde iki tane modemin DSL portu yanmasının ardından gözlerimi 4.5G altyapısına çevirdim.

Yakın zamanda tanıtılan cep magnet tarifeleri dikkatimi çekti. Aylık kullanımı nadir 200-300GB oluyor müstakil evimde ondan 200 GB cep magnet tarifesini tercih ettim. Modemi Türk Telekom'dan almadım onun yerine sarı siteden Superbox paketleriyle gelen Huawei B618s modelini tercih ettim. Bunun başlıca nedenler CAT11 LTE olması ve 3x3 memo desteği var yani 4.5G konusunda Türkiye'de en kaliteli modemlerden biri. Ankara'da çevreyoluna çok yakın evim ve evime yakın Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone baz istasyonu var. Cellmapper ile bunların konumlarını bulmak mümkün aynı zamanda hangi frekans (4.5G bandı) veya bant genişliğinde çalıştıklarını görebiliyorsunuz.

Cihazıma cep magnet hattı taktığımda en yakındaki baz istasyonuna bağlanmayı reddediyor ve biraz daha uzakta olan ancak daha yüksek bant genişliği ve yüksek frekanslı baz istasyonuna bağlanıyordu evimin diğer ucundan iyi kötü bu baz istasyonuna sinyal alıyorum ancak nedense 35 megabit gibi sınır varmış gibi Speedtest 35 megabit download ve upload'u geçmiyor. Turkcell yakınımdaki baz istasyonunda modemim bağlandığı değerlerdeki sinyal sunuyor (bant genişliği ve frekans) telefonum iPhone 12 (CAT18) ev içi 100 megabit bahçede 150 megabit rahat görüyor. Hattı telefonuma geçirdiğimde 35 megabitte gene sınırlı kalıyorum. Turkcell hattımı Huawei modeme taktığımda gene telefondaki gibi hızları elde edemiyorum antenleri daha büyük ve telefonun aksine 3x3 mimo desteklemesine rağmen 40 megabit 50 megabit alıyorum.

Türk Telekom'un web sitesinde tarife hakkında hız sınırı belirtilmiyor kotalı tarifelerde 4.5G hızında yazıyor ancak bu tür ibareler Turkcell'de 450 megabit olarak sınırlı iken neden Türk Telekom'da 35 megabit beni meraklandırıyor. ADSL'den sonra gerçekten ilaç gibi geldi denebilir hatta Keenetic modemim sayesinde DSL ve 4.5G hatlarımı birleştirerek 50 megabite yakın internet hızları alabiliyorum bu da güzel bir artı ancak telefonumun 3-4 kat daha hızlı internete bağlanıyor olması hala verdiğim paraya değip değmediği hakkında beni sorgulatıyor.

Hocam öncelikle bilgilendirme için sağ olun.
Ailem Malatyada konteynerda kalıyor. Kablosuz internet lazım.
Superbox çok pahalıya gelyor. cep magnet paketleri gözüme çarptı. Bu işin zorluğu nedir, karışık mı, uğraştırır mı? teknoloji konusunda bilgileri olmayan kişiler. sizin yaptığınız gibi modem ve hattı alıp tak çalıştır mı yapılacak yoksa ekstra işlem var mıdır? kısacası bu işlerden anlamayan biri için mantıklı mı bu taktikle wifi sahibi olmak. Deneyimleriniz ve önerilerinizi belirtirseniz çok memnun kalırım, teşekkür ederim şimdiden.

Hocam öncelikle bilgilendirme için sağ olun.
Ailem Malatyada konteynerda kalıyor. Kablosuz internet lazım.
Superbox çok pahalıya gelyor. cep magnet paketleri gözüme çarptı. Bu işin zorluğu nedir, karışık mı, uğraştırır mı? teknoloji konusunda bilgileri olmayan kişiler. sizin yaptığınız gibi modem ve hattı alıp tak çalıştır mı yapılacak yoksa ekstra işlem var mıdır? kısacası bu işlerden anlamayan biri için mantıklı mı bu taktikle wifi sahibi olmak. Deneyimleriniz ve önerilerinizi belirtirseniz çok memnun kalırım, teşekkür ederim şimdiden.

Hocam öncelikle ben de Malatyalı olarak ailenize selamlar. Cep Magnet için bir Türk Telekom ofisine gitmeniz gerekiyor. Normal sim kart çıkartıyor gibi size sözleşme imzalatıyorlar. Hangi ofise gitmeniz gerektiğini arayarak veya şansınızı deneyerek bulmanız gerekiyor ama müdürlük diye geçenleri tercih etmeniz garanti olur. Size sim kartı tanımlıyorlar anında takıp çalıştırabiliyorsunuz. Ancak size kendi tecrübemden şunu söylemeliyim evinizin etrafında Türk Telekom un ne tür bir baz istasyonuna sahip olduğu ve uzaklığı sizin hızlarınızı etkiliyor. Ben dibimde denebilecek kadar uzaklıkta olmasına rağmen baz istasyonu 30-40 megabite sınırlandırılmış durumdayım. Telefonumda kişisel bir Türk Telekom hattıyla 100 megabitleri geçmeme rağmen tabi cep magneti telefona takınca limit devam ediyor hatta cep hattımı modeme takınca o hatta 30-40 arası limitleniyor hat değerlerim telefona iyi olmasına rağmen. İkinci olarak fatura ödeme konusu dert, benim başıma şöyle bir olay denk geldi ben yeni hat açtığım için hat açılış ücreti yansıtılmış benim bunun ödemesinin nasıl yapacağım hakkında bilgim yoktu çünkü Türk Telekom online müşteri hizmetlerine izin vermiyor cep magnet hatlarına eğer mevcut Türk Telekom mobil hattınız bulunuyorsa cep magneti ekleyip kalan gb ve fatura görüntüleyebilirsiniz ancak onun dışında otomatik talimat vermenizi tavsiye ederim ben açılış ücretini görmeyip hattım birkaç gün devre dışı kaldı.

Son olarak size tavsiyem güzel ikinci el veya sıfırda olabilir sizin tercihinizde bir Huawei modem almanız küçük cep boy taşınabilir wifi modemler çekim gücü olarak çok iyi olmayabiliyor. Sizin durumunuza ne uygunsa size kalmış tabi elektrik kesintisi gibi durumlarda cep modemler bataryalı olduğu için kesinti yaşatmaz.

Geç cevap için özür dilerim foruma uzun süredir girmiyordum.

Hocam öncelikle ben de Malatyalı olarak ailenize selamlar. Cep Magnet için bir Türk Telekom ofisine gitmeniz gerekiyor. Normal sim kart çıkartıyor gibi size sözleşme imzalatıyorlar. Hangi ofise gitmeniz gerektiğini arayarak veya şansınızı deneyerek bulmanız gerekiyor ama müdürlük diye geçenleri tercih etmeniz garanti olur. Size sim kartı tanımlıyorlar anında takıp çalıştırabiliyorsunuz. Ancak size kendi tecrübemden şunu söylemeliyim evinizin etrafında Türk Telekom un ne tür bir baz istasyonuna sahip olduğu ve uzaklığı sizin hızlarınızı etkiliyor. Ben dibimde denebilecek kadar uzaklıkta olmasına rağmen baz istasyonu 30-40 megabite sınırlandırılmış durumdayım. Telefonumda kişisel bir Türk Telekom hattıyla 100 megabitleri geçmeme rağmen tabi cep magneti telefona takınca limit devam ediyor hatta cep hattımı modeme takınca o hatta 30-40 arası limitleniyor hat değerlerim telefona iyi olmasına rağmen. İkinci olarak fatura ödeme konusu dert, benim başıma şöyle bir olay denk geldi ben yeni hat açtığım için hat açılış ücreti yansıtılmış benim bunun ödemesinin nasıl yapacağım hakkında bilgim yoktu çünkü Türk Telekom online müşteri hizmetlerine izin vermiyor cep magnet hatlarına eğer mevcut Türk Telekom mobil hattınız bulunuyorsa cep magneti ekleyip kalan gb ve fatura görüntüleyebilirsiniz ancak onun dışında otomatik talimat vermenizi tavsiye ederim ben açılış ücretini görmeyip hattım birkaç gün devre dışı kaldı.

Son olarak size tavsiyem güzel ikinci el veya sıfırda olabilir sizin tercihinizde bir Huawei modem almanız küçük cep boy taşınabilir wifi modemler çekim gücü olarak çok iyi olmayabiliyor. Sizin durumunuza ne uygunsa size kalmış tabi elektrik kesintisi gibi durumlarda cep modemler bataryalı olduğu için kesinti yaşatmaz.

Geç cevap için özür dilerim foruma uzun süredir girmiyordum.
Aleyküm selam.
Hattı aldık hocam. Şu an fazlalık bir telefona takıp kullanıyorlar. Modem alacağım, büyük ihtimalle de Huawei olacak bu.
Hız konusunda dediğiniz değerlere yaklaşamıyoruz ne yazık ki. Bu bölgede telekom çekim gücü düşük. Ama hiç olmamasından iyidir, işlerini görüyor.

Bu arada normal hattım da Telekom olmasına rağmen mobile uygulamasına cep magnet hattını tanımlayamadık, hata veriyor. Yani kalan kullanım miktarını veya fatura detayını anlık göremiyoruz. Fatura Ödemesini internet bankacılığı üzeriden halledeceğiz bir şekilde. Kalan kullanım miktarı için de müşteri hizmetlerini aramamız gerekiyormuş.

Malum bu sistemi kullanan kişi az. Yazdıklarınız sayesinde cep magnet işine girdik ve işimizi şu anlık görüyor. Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

Selamlar ben de ankarada mustakil evde oturuyorum. ADSL altyapiya sahibiz ortalama hizimiz 11-12. Turk telekom mobil hattim ile hiz testi yaptigimda 45-50 civari bir hiz aliyorum fakat hotspot olarak paylasip baska cihazda hiz testi yaptigimda bu deger 7-8 olarak cikiyor. Dolayisiyla benim magnet paketi almam bir isime yaramayacak sanirim.

Selamlar ben de ankarada mustakil evde oturuyorum. ADSL altyapiya sahibiz ortalama hizimiz 11-12. Turk telekom mobil hattim ile hiz testi yaptigimda 45-50 civari bir hiz aliyorum fakat hotspot olarak paylasip baska cihazda hiz testi yaptigimda bu deger 7-8 olarak cikiyor. Dolayisiyla benim magnet paketi almam bir isime yaramayacak sanirim.
Cep magnet hattını modeme takıp kullanırsanız hızı daha iyi olabilir hocam. Superbox modemlerinin antenleri telefondsn daha iyidir mesela.

Telefona takıp kullanımda bir sorun yok öyle değil mi hocam?
Yok hocam sorun yok. Gördüğüm tek sorun şu, eğer çift hatlı telefonda kullanacaksanız, telefonla konuşurken cep magnet hattının interneti kesiliyor. Telefon aynı anda bir hattı aktif ediyor.

Aleyküm selam.
Hattı aldık hocam. Şu an fazlalık bir telefona takıp kullanıyorlar. Modem alacağım, büyük ihtimalle de Huawei olacak bu.
Hız konusunda dediğiniz değerlere yaklaşamıyoruz ne yazık ki. Bu bölgede telekom çekim gücü düşük. Ama hiç olmamasından iyidir, işlerini görüyor.

Bu arada normal hattım da Telekom olmasına rağmen mobile uygulamasına cep magnet hattını tanımlayamadık, hata veriyor. Yani kalan kullanım miktarını veya fatura detayını anlık göremiyoruz. Fatura Ödemesini internet bankacılığı üzeriden halledeceğiz bir şekilde. Kalan kullanım miktarı için de müşteri hizmetlerini aramamız gerekiyormuş.

Malum bu sistemi kullanan kişi az. Yazdıklarınız sayesinde cep magnet işine girdik ve işimizi şu anlık görüyor. Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
Hocam kalan kullanım için sms oluyor. Huawei cihazda çekim daha iyi olacaktır.

Benimde ADSL hattım 12 megabit sözde 16 megabit veriyor hatta vdsl destekliyor diyoda mesafe ve hat değerlerim biraz altyapının çizdiği güzargah yüzünden kötü. Telefonunuzda paylaştırmak daha yavaş olur ancak modem alaraktan 20 megabit almanız mümkün olabilir çift yön olarak

Merhaba. Bugün magnet tarifeleri için türk telekom genel müdürlüğüne gittim. Görevli bana magnetin 16 Mbps hızında olduğunu söyledi. 4,5G ile çalışmıyor mu daha hızlı olması gerekmez mi dediğimde öyle değil dedi. Gerçekten 16 Mbps mi veriyor magnet?

Bu magnet işini ciddi ciddi ısrarla şikayet etmek gerekiyor. Cep magnet olayını ben normal magnet aldıktan sonra fark ettim, paketleri neden daha uygun fiyatlı onu anladığımı söyleyemem ama bu cep magnet modemlerine kablo ile bağlantı olamıyor gibi görünüyor (emin değilim). Zaten taşınabilir modem falan demişler, normal magnetten farkı nedir? Güya adamlar altyapısı olmayanlara özel kampanya demişlerdi ama cep magnet paketleri daha avantajlı görünüyor.

Tabii sadece wifi bağlantısı varsa bu ping'leri çok yükseltir o yüzden bile kullanımı zorlaşır.

Magnet hızlarına genel olarak bir kısıtlama getirdiklerine eminim. Benim hız 10-15mbps civarındaydı ama defalarca şikayetten sonra 60mbps civarına çıktı (yani gördüğüm en yüksek), 40 mbps ortalamayla kullanıyorum.

Ama aynı odada turktelekom'un mobil internetine sahip bir cep telefonu ile test yaptığımızda 150-170 mbps hızları aşıyor. Dolayısıyla bir kandırmaca var bu işte, isteseler bağlantı hızını bu seviyeye çıkartırlar ama sınırlıyorlar. Şu an şikayetlerle uğraşmaktan bıktığım için artık idare ediyorum yani 40-50 mbps ortalama da idare eder. Henüz tam stabil çalışıp çalışmadığını deneyemedim ama durum böyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı