Türk Telekom Düşük İnternet Hızı Problemi

Daha fazla  
TürkTelekom müşterisiyim, tarifem 24Mbps. Normalde 10Mbps civarı hız alıyorum. Bugün ne oldu bilmiyorum ping ve upload aşırı kötüleşti. Aklıma splitter takmak geldi, takınca en azından pingim düzeldi. Apartman girişindeki ankastre kutusundan eve kablo çeksem hızım artar mı? Ve hangi kablo almam uygun olur?

369047
369048

Buradan görüldüğü üzere senin internet hızını 8Mbps e sabitlemişler, Müşteri hizmetlerini arayıp bu konuyu görüş. SNR Marjin hat değerlerin çok kötü belkide kopma sorunu yaşama diye 8 Mbps sabitlemiş olabilirler hızını. Ama yinede bi görüş derim.
Hocam eski bir modemde denedim hızım 2 kat fazla çıkıyor. Yeni model 2 tane modemde deneme fırsatım oldu onlarda ise hızım 7-10 Mbit arasında.
Gelen teknik eleman bana ilk neden yüksek hızlı internet kullandığımı sordu (24Mbit yüksek hız demek ki :) ). Sonra elimdeki modemin yeterli olmadığını TürkTelekom'un kendi modemini almamı gerektiğini söyledi. 2 ay önce gelen teknik elemanda bana aynı şeyi söylemişti , verdikleri modem TP-LİNK TD-W9970 oldu. 5 senelik modemimden çok daha kötü performanslı beş para etmez bir cihaz. Onların verdiği modemi arkadaşıma 75 liraya satıp Zyxel VMG1312-B10D aldım. Bu modemde de aynı değerler olduğunu söyledim. Görevli duvardan modeme gelen kablonun iki ucunu değiştirip aşağıdan kontrole devam edeceğini söyledi. Son olarak apartmana gelen sinyal güçlü, daireye giden kabloyu elektrikçiye gidip değiştirmemi söyledi.
369687
369688

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı