Türk Telekom farklı altyapı yaptı

tayfur_çolak

Centipat
Katılım
30 Kasım 2021
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 10 yıla yakındır Türk Telekom ADSL internet kullanıyorum yaklaşık 5-6 ay önce sokağımızda bulunan internet kutusunun yanına bir Türk Telekom arabası geldi ve kutuyu değiştirdiler daha yeni bir kutu yaptılar yanına bende merakımdan yanlarına gidip ne yaptıklarını sordum ve bana "fiber altyapı yapıyoruz" dediler. Üzerinden 2-3 ay geçti TurkNet altyapı sorgulama üzerinden altyapımı sorguladım ve -84Mbps download 8Mbps upload VDSL- altyapım varmış neden acaba fiber değil de VDSL altyapı yaptılar? Ya da ben mi yanlış biliyorum? Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber için apartmanınızın içerisine bir kutu eklemeleri gerekiyor, büyük ihtimalle risk almak istemeyip VDSL ile yetindiler bölgenizde, arayıp sorabilirsiniz belki de yapılacaktır.
 
Kurdukları sistem VDSL olarak geçiyor yani FTTC (Dolaba Kadar Fiber Sonrası Bakır) bir nevi fiber diye geçiyor ama gerçek bir fiber değil mesafeye göre hız düşüyor. Kalabalık bir bölgede yaşıyorsanız dilekçe hazırlayıp toplayabildiğiniz kadar imza toplayın bağlı olduğunuz Telekom müdürlüğüne verin şansınızı deneyin.
 

Geri
Yukarı