Türk Telekom fiber altyapısında port yok

Saha planlama mühendisini aradım ilçe genel müdürlüğündeki sokaktaki kablolara yama yapılacak mış kasıma kadar satışa sunulmasını gerekiyor dedi.

Saha planlama mühendisini aradım ilçe genel müdürlüğündeki sokaktaki kablolara yama yapılacak mış kasıma kadar satışa sunulmasını gerekiyor dedi.
Yukarıda anlattığım gibi, sana gelen hat (sokakta) bölme durumunda sıkıntı var. Muhtemelen 1:128 di, 1:64'e çekecekler olması gerektiği gibi. FTTH'de bölmeler çok önemlidir. Özellikle OFDK PLC 1:32, 1:64 gibi yüksek çoklama değerine sahip bina'larda sahadaki (sokak) işleyişi iyi ayarlamazsan uğraşıp dururlar böyle. Santral tarafında, Port durumununda sıkıntı yok merak etme, olamazdı da zaten.

Peki sizce ne kadar sürede çözülür.
Sokaktaki OFSD, MUFA, ODF Ring veya artık her nerde çoklama yaptılarsa, içindeki OB'lere (Optik bölücü) müdahelede bulunacakları için uzun süreceğini sanmıyorum. Fakat şu, şu tarihte biter gibi kesin bir ifade kullanamam. Herşeyin hazır zaten, işlemler bittikten sonra yapılacak işlem ONT'de sonlandırma olacak. Füzyon işlemi bile yapılmış dairelere giden hat'a, rahat ol.

Hocam sisteme düştü kuruluma geldiler sinyal yok deyip geri gitti adamlar.
İlçe müdürlüğü ile konuştuğumda OBK kablosu eksik dediler şimdi şeyi fark ettim optik bölücünün kablosu sıkışmış attığım fotoğrafta adamlar bu şekil kurup bırakmışlardı acaba optik bölücümü kırıldı.

Hocam sisteme düştü kuruluma geldiler sinyal yok deyip geri gitti adamlar.
İlçe müdürlüğü ile konuştuğumda OBK kablosu eksik dediler şimdi şeyi fark ettim optik bölücünün kablosu sıkışmış attığım fotoğrafta adamlar bu şekil kurup bırakmışlardı acaba optik bölücümü kırıldı.
Herhangi birşey sıkışmamış. Optik bölücü (PLC) kırılmaz. O ana hattan gelen core'yi portlara çoklar. Onda sıkıntı yoktur. OBK kablosu'nun eksik olmasıyla, sinyalin alakası yok zaten. Ya bilmiyorlar ya da OBK kablosu olmadığı için "Sinyal yok" gibi birşey sallamışlar bilgisiz oldukları için.

İki ihtimal var. Ya Santral tarafında OLT'de dec fiberleri aktarmadılar (henüz) ya da sahadaki OB'lerde sıkıntı var. Birde aklıma şu geldi çok ama çok düşük ihtimal de olsa ellerinde OBK olmadığı için, OBK'yı temin ettireceklerdir. Ama bu ihtimal yok denecek kadar düşük çünkü OBK olmaması gibi bir ihtimal varsa, sana elektrikçiden OBK al, kendin çektir diyebilirlerdi. O yüzden üstte söylediğim 2 durumdan birisidir.

Herhangi birşey sıkışmamış. Optik bölücü (PLC) kırılmaz. O ana hattan gelen core'yi portlara çoklar. Onda sıkıntı yoktur. OBK kablosu'nun eksik olmasıyla, sinyalin alakası yok zaten. Ya bilmiyorlar ya da OBK kablosu olmadığı için "Sinyal yok" gibi birşey sallamışlar bilgisiz oldukları için.

İki ihtimal var. Ya Santral tarafında OLT'de dec fiberleri aktarmadılar (henüz) ya da sahadaki OB'lerde sıkıntı var. Birde aklıma şu geldi çok ama çok düşük ihtimal de olsa ellerinde OBK olmadığı için, OBK'yı temin ettireceklerdir. Ama bu ihtimal yok denecek kadar düşük çünkü OBK olmaması gibi bir ihtimal varsa, sana elektrikçiden OBK al, kendin çektir diyebilirlerdi. O yüzden üstte söylediğim 2 durumdan birisidir.
O bölücünün kablosu dümdüz olmuştu dün akşam fark ettim fiber kablo kırılmadan 90 derece olabiliyor mu

Çift taraflı bandı yapıştırmaya bile zahmet etmemişlerdi ben sıkışmıyacak bi şekilde yapıştırdım kutunun içine

IMG_20241101_163229.jpg

Bu şekilde duruyordu direk yan tarafına yapıştırdım

Fotoğraftaki gibi dümdüz olmuştu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı