Selamlar, yaklaşık 1 ay içinde eve çıkacağım. Oturacağım binada Türk Telekom'un FTTH (Daireye Kadar Fiber) altyapısı bulunuyor. Aynı şekilde Türk Telekom altyapısıyla fiber kullanan arkadaşlar hangi ISS'yi önerirsiniz?
Ayrıca hangi ISS hangi modemi veriyor, yeterince kuvvetli çekim sağlayacak mı bunlar çok önemli benim için. Modemi alt kata bağlayacağım, bir üst kattan da çekmesi gerekiyor. Eğer verilen modem yetersizse ya bir mesh sistemi ya da sinyal kuvvetlendirici cihazlardan almam gerekecek galiba. Böyle bir durumda ne önerirsiniz?
Aşağıya Extranet, NetSpeed ve TurkNet altyapı sorgularımı ekledim.
TurkNet hangi modemi veriyor peki? Wi-Fi 5 destekliyor mu verdiği modem bir bilginiz var mı?
@AXCHNEER Comnet nasıldır ISS hakkında hiç bir bilgim yok, ne gibi avantajları var acaba? Ayrıca hangi modemi verdiğini de biliyorsanız çok güzel olur.
TurkNet hangi modemi veriyor peki? Wi-Fi 5 destekliyor mu verdiği modem bir bilginiz var mı?
@AXCHNEER Comnet nasıldır ISS hakkında hiç bir bilgim yok, ne gibi avantajları var acaba? Ayrıca hangi modemi verdiğini de biliyorsanız çok güzel olur.
TurkNet'in verdiği modem 5GHz hızını destekliyor ama model değişebiliyor. Ancak taahhüt ettikleri hızı alt yapınız iyiyse rahatça alırsınız. 100 mbps paketi kullanıyorum, 120 mbps internet hızım var.
Değerli Technopat Üyeleri! Değerli hocalarım şimdiye kadar ki en ayrıntılı ve tarafsız İSS değerlendirmesi konusuna Hoşgeldiniz :). Her gün en az bir tane "İSS seçimi" "Hangi internet sağlayıcısını seçmeliyim" konularına denk geliyorsunuzdur. Ben görebileceğiniz en iyi ve en ayrıntılı...
@berkays55 Teşekkür ederim, evin içine kadar fiber kablo geliyor 100 Mbit rahat alırım diye düşünüyorum. Modemin çekim kalitesi benim için önemli, malum online oyunlar vs. Rica etsem sizdeki modemin marka modelini atabilir misiniz?
TurkNet ayrıca fiber de modem sabit Türk Telekom'un modemini veriyorlar bir sorun yaşamazsınız ama üst kat için bir adet Wi-Fi router alırsanız çok daha rahat edersiniz 150-200 TL'ye çok rahat bulabilirsiniz.