Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Bu sorunum o değil. Upload hızı 8 Mbps civarında ve ben bunun 6 Mbps verdiğim zaman pingim sabit kalmıyor. Aynı şekilde oyunlarda yayın açmadığım zamanda. Saha ekibi geldi adama gösterdim bak sabit değil dedim. Türkiye yurt dışı gösterdim yok anlamıyor arkadaş. Telefonda birisiyle konuşuyordu adama anlattı sorun yok deyip gitti.

Ben kablolu bir şekilde bağlanıyom. Ben Wi-Fi ağını ikiye böldüm. 5 GHz ve 2.4 GHz diye önceden 5 GHz çekmeyen yerlere şimdi 5 GHz çekiyor. Benim sorun 8 Mbps upload hızından 6 Mbps verdiğim zaman ping oluyor. Aynı şekilde yarısını verdiğim zamanda.
Saha ekibi geldi bana sinyal değerinin -20.36 civarında olduğunu söyledi. Olması gereken seviyede olduğunu söyledi. Sorun yaşamayan tanıdığıma gittim sonra orada da başladı bu sorun.
Ama şöyle bir şey Superonline FTTH kullanan tanıdığım 5 Mbps upload hızına sahip olduğu zaman yayınlara 4000 bitrate veriyordu ve pingi yükselmiyordu hep sabit bir şekilde geziyordu. Benim upload hızım ondan fazla ama ben daha fazla upload hızı bırakmama rağmen ping oluyor.

Dün sıfırladım zaten router direkt arkadan. Senin dediğin gibi yaptığımda Game Boost'a açılıyor. Sorun başka bir şey ama anlatamıyorum Telekom'a.

Son düzenleme:
Evet zaten sorun farklı. Ben konudışına yönelip kendi modemimin ayarlarından da bahsettim.

Telekom sizin orada sanki pek mantıklı düşünemiyor. Acaba kabloları mı değiştirseniz? Yeni fiber kablo.

ONT'den sonraki bakır kabloda sorun olabilir mi? Siz bunu düşünmüşsünüzdür muhtemelen ama.

ONT'den sonra olan bakırı 3 kere değiştirdim test yaptım sonuç aynı. Bu sorun tek bende değil tanıdığımda oluyor şimdi. Daha bugün baraber yaptık onla. Test yaptım sorun var mı diye ilk yaptığımızda yoktu.

Sonra saha ekibini çağırdık sorun olmaya başladı. Yeni fiber kablo çekebilmem için bahçeden kutuya kadar götürmem gerekiyor yani Telekom'un kısaca yapması gerekiyor.

Biz zaten tanıdıklarımla şikayet edeceğiz Telekom'u. Çünkü çoğu kişiye priz olmayan yere interneti götürdüler. Bir de utanmadan elektrikçi çağırın diyorlar. Zaten o altyapı getirdiklerinde biz onlara para verdik. Kısaca Telekom'dan kaynaklı sorunum var kabul etmıyorlar.

Bir işin de düzgün gitmiyor gerçekten. Sanırım yapacak pek bir şey yok ama üzülürek söylüyorum ama. Ya onlar bir şekilde tamir edecekler sistemlerini yada pek dilediğin gibi olmayacak.

Süperonline belki ilerleyen günlerde gelir. Yada TürkNet.

Comnet de altyapı çekmeye başladı. Geçenlerde birinde gördüm. Belki bir gün adamların altyapısından bile kurtulursun.

Şimdi 2000 bitrate ile denedim pingim hala yükseliyor. Aynısı 4 Mbps upload hızına sahip tanıdığımda yaptım 1-2 ms pingi çıkmıştı.

Superonline altyapı getirmemek için inat etti zaten. Son çare Telekom'a başvurduk çekti çekmese daha iyi.

Comnet grubu var Telegram'da. Bulursam atacağım. Daha yapılıyor kablolar çekiliyor. Birileri görmüş, fotoğrafını çekmişti.
Hocam sizde de Bulgaristan VPN'sine bağlanınca pingler düşüyor mu? Ben Gibirnet'teyim comnetin yurtdışı çıkışlarını kullanıyor böyle bir durum mevcut. VPN4test programı ile bulgaristana bağlanıyorum. Fifa pingi 55 ms'ten 49'a, vie.valve.net pingi 50'den 46'ya, discord pingi 80'den 60'a düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…