Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Nokia arayüzüne giriş yapabildim fakat ayar geçtim yapabilmek için hiçbir şey yok. Cihazın arayüzüne bile uğraşmamışlar. Hayatımda gördüğüm en kötü ont cihazı budur.

Giriş yapabilmek için Ethernet ayarlarına gidip sabit IP vermek gerekiyor.

IP adresi: 192.168.100.10
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.100.1

DNS adresini isteyen 192.168.100.1 yazabilir ya da yazmadan deneyebilirsiniz.

Sekmeye geldiğimizde 192.168.100.1 yazıp girdiğimiz kullanıcı adı şifresi.

Kullanıcı adı: Admin.
Şifre: 1234.

Arayüzde dediğim gibi hiçbir şey yok. Gece 3'te cihazın arayüzüne girebilmek için uğraştım sonuç berbat bir arayüz hiçbir şey yok. Bu arada giriş yapamazsınız. Fiber kabloyu sökün sadece Ethernet ve güç girişi takılı olsun. Sanırsam Telekom engelliyor direkt uzaktan.
Giriş ekranı.

Ekran Görüntüsü (28).png

More info bastıktan sonra gelen ekran.

Ekran Görüntüsü (29).png

@erengore @TeknoFix29 @Ulunay @Takeshi Kovacs @Naim ACAR @ERYİGİTOGUZ

Nokia arayüzüne giriş yapabildim fakat ayar geçtim yapabilmek için hiçbir şey yok. Cihazın arayüzüne bile uğraşmamışlar. Hayatımda gördüğüm en kötü ont cihazı budur.

Arayüzde dediğim gibi hiçbir şey yok. Gece 3'te cihazın arayüzüne girebilmek için uğraştım sonuç berbat bir arayüz hiçbir şey yok. Bu arada giriş yapamazsınız. Fiber kabloyu sökün sadece Ethernet ve güç girişi takılı olsun. Sanırsam Telekom engelliyor direkt uzaktan.
Giriş ekranı.

Eki Görüntüle 1110098

Eki Görüntüle 1110099

Huawei cihazda Mac klonlama varsa bu Mac adresini girip çalıştıramıyor musunuz?

Huawei cihazda Mac klonlama varsa bu MAC adresini girip çalıştıramıyor musunuz?
Huawei cihazda Mac klonlama var ise çalışır büyük ihtimalle. Özellikle kendi ONT cihazımı almayı düşünüyorum. Firmaların sattığı cihazlarda yazılım olarak kısıtlama olabilir diye.

Huawei cihazda Mac klonlama var ise çalışır büyük ihtimalle. Özellikle kendi ONT cihazımı almayı düşünüyorum. Firmaların sattığı cihazlarda yazılım olarak kısıtlama olabilir diye.
Takipteyim.
Korktuğum ihtimal, bu Mac klonu yapıp yeni cihazda sinyal alabilseniz bile performansın değişmeyeceği. Umarım öyle olmaz.

Giriş ekranı.

Eki Görüntüle 1110098

Eki Görüntüle 1110099

Gecenin o saatine kadar uğraştın mı yav?
Ben kalçamı vurmuş yatağa adeta devrilmiş oluyorum o saatte.

Bu arada gerçekten hiçbir şey olmaması yine Telekom'u güç duruma düşürmüş. Huawei ONT de az çok bir iki ayar yapılabiliyordu. O da menü anlamında epey.
Bir de giriş yapabilmene sevindim. Ancak boş bir arayüz karşılamış. Geçmiş olsun.

Mac ve serial no klonlama yapabilirseniz çalışacaktır. Bir yerde okumuştum. Başka bir Nokia cihaz ile deneyin deniyor. Bir de farklı model ile denemek lazım. Ama ben sorunum olt kaynaklı sınırlama olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı