İkinci el Nokia ONT ile elinizde olan Nokia ONT'nin ne farkı olacak tam anlamadım?
Elindeki cihazı resetlerse ayarlar gidebilir. Tekrar TT'yi çağırması gerecek uzun uğraş.
İkinci el Nokia ONT ile elinizde olan Nokia ONT'nin ne farkı olacak tam anlamadım?
ONT aletini resetleyebilirsin sorun olmaz. Ayarlar gitmez çünkü ONT aletine ayar yapılmaz sadece OLT'den tanımlama yapılır. Elimde ki Zyxel ONT'yi arada bir resetlerim ben de delikten.Elindeki cihazı resetlerse ayarlar gidebilir. Tekrar TT'yi çağırması gerecek uzun uğraş.
Bir ayar yokki gitsinElindeki cihazı resetlerse ayarlar gidebilir. Tekrar TT'yi çağırması gerecek uzun uğraş.
Huawei cihazda Mac klonlama varsa bu Mac adresini girip çalıştıramıyor musunuz?Nokia arayüzüne giriş yapabildim fakat ayar geçtim yapabilmek için hiçbir şey yok. Cihazın arayüzüne bile uğraşmamışlar. Hayatımda gördüğüm en kötü ont cihazı budur.
Giriş yapabilmek için Ethernet ayarlarına gidip sabit IP vermek gerekiyor.
IP adresi: 192.168.100.10
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.100.1
DNS adresini isteyen 192.168.100.1 yazabilir ya da yazmadan deneyebilirsiniz.
Sekmeye geldiğimizde 192.168.100.1 yazıp girdiğimiz kullanıcı adı şifresi.
Kullanıcı adı: Admin.
Şifre: 1234.
Arayüzde dediğim gibi hiçbir şey yok. Gece 3'te cihazın arayüzüne girebilmek için uğraştım sonuç berbat bir arayüz hiçbir şey yok. Bu arada giriş yapamazsınız. Fiber kabloyu sökün sadece Ethernet ve güç girişi takılı olsun. Sanırsam Telekom engelliyor direkt uzaktan.
Giriş ekranı.
Eki Görüntüle 1110098
More info bastıktan sonra gelen ekran.
Eki Görüntüle 1110099
@erengore @TeknoFix29 @Ulunay @Takeshi Kovacs @Naim ACAR @ERYİGİTOGUZ
Huawei cihazda Mac klonlama var ise çalışır büyük ihtimalle. Özellikle kendi ONT cihazımı almayı düşünüyorum. Firmaların sattığı cihazlarda yazılım olarak kısıtlama olabilir diye.Huawei cihazda Mac klonlama varsa bu MAC adresini girip çalıştıramıyor musunuz?
Takipteyim.Huawei cihazda Mac klonlama var ise çalışır büyük ihtimalle. Özellikle kendi ONT cihazımı almayı düşünüyorum. Firmaların sattığı cihazlarda yazılım olarak kısıtlama olabilir diye.
Umarım olmaz yoksa sitenin önünde fiber toplama kabini var onu değiştirmeleri için gerekeni yaparım.Takipteyim.
Korktuğum ihtimal, bu Mac klonu yapıp yeni cihazda sinyal alabilseniz bile performansın değişmeyeceği. Umarım öyle olmaz.
Gecenin o saatine kadar uğraştın mı yav?Nokia arayüzüne giriş yapabildim fakat ayar geçtim yapabilmek için hiçbir şey yok. Cihazın arayüzüne bile uğraşmamışlar. Hayatımda gördüğüm en kötü ont cihazı budur.
Giriş yapabilmek için Ethernet ayarlarına gidip sabit IP vermek gerekiyor.
IP adresi: 192.168.100.10
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.100.1
DNS adresini isteyen 192.168.100.1 yazabilir ya da yazmadan deneyebilirsiniz.
Sekmeye geldiğimizde 192.168.100.1 yazıp girdiğimiz kullanıcı adı şifresi.
Kullanıcı adı: Admin.
Şifre: 1234.
Arayüzde dediğim gibi hiçbir şey yok. Gece 3'te cihazın arayüzüne girebilmek için uğraştım sonuç berbat bir arayüz hiçbir şey yok. Bu arada giriş yapamazsınız. Fiber kabloyu sökün sadece Ethernet ve güç girişi takılı olsun. Sanırsam Telekom engelliyor direkt uzaktan.
Giriş ekranı.
Eki Görüntüle 1110098
More info bastıktan sonra gelen ekran.
Eki Görüntüle 1110099
@erengore @TeknoFix29 @Ulunay @Takeshi Kovacs @Naim ACAR @ERYİGİTOGUZ
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.