BrokenHeartS
Kilopat
Pek sanmıyorum. Listede cihazınız yoksa desteklenmiyor olabilir.
Bu sorunu sizin kendi başınıza çözmeniz, bunu onların çözmesinden daha olası. Diğer türlü beklemenin sonu yok.
@ulpian listeye bir göz gezdirdim TP-Link Archer C5'in V1 orijinal versiyonu destekliyor gözüküyor ama TT'un verdiği C5v destekler mi bilemedim. Yanlış Firmware sonucu cihazı break etme riskinden dolayı denemeyeceğim. En iyisi TT'un kendisinin bu soruna kesin ve kalıcı bir çözüm getirmesi, bekliyoruz bakalım ne olacak.
@ulpian PfSense ile CoDelQ kullanıyorum.
Çift Ryzen 5 1600X çekirdeği ve 2GB RAM ayrılmış sanal makinede kullanıyorum.
Yani piyasadan alabileceğin routerlar bunun tozunu bile yutamaz.
Buna rağmen 5ms bufferbloat altına hiçbir zaman inemedim.
VDSL altyapıda böyle bir sorun yok.
Paketlerin TT'ye ulaşması veya TT'den gelme süresi, testi başlattığımız anda 5-8ms artıyor. ONT ile OLT arasında 8ms gecikme çok fazla. Routerin buna yapabileceği bir şey yok.
Eki Görüntüle 1238486
Eki Görüntüle 1238431
@Disty Sanal makineye PfSense kurulumu için önerdiğin bir tutorial falan var mı ? Ayrıca PfSense'i sanal makineye kurduktan sonra diğer cihazları da yönetebiliyor muyum ağdaki ? Yoksa sadece kendi bilgisayarıma mı etki ediyor. Sadece kendi bilgisayarıma etki edecekse uğraşmayacağım.
hocam bir gelişme var mı acabaTürknet tarafı hızlı aksiyon aldı. Telekom'la ortak bir çalışma yaptılar ve bana da yansıdı sonunda.
Güncelleme öncesi:
Eki Görüntüle 1236659
Upload hızının yüksek olduğuna bakmayın, test profilinde olduğu için yüksek.
Güncelleme sonrası (mevcut durumdaki hattım):
Eki Görüntüle 1236660
Eki Görüntüle 1236661
Testleri sürdürüyoruz. Sonuçlar değişkenlik gösteriyor elbette ama eskiye göre çok büyük gelişme var.
Merhaba,
Arkadaşlar bufferbloat sorununu kendiniz de çözebilirsiniz. Ben TurkNet 35 Mbps paket ile VDSL2 kullanıyorum ve bu sorunu artık hiç yaşamıyorum.
Bu sorunun çözümü güçlü bir router ile OpenWrt Firmware kullanmak. OpenWrt firmware üzerine SQM (Smart queue management) kurarsanız eğer; ADSL, VDSL'de bile A+ sonuç almak ve bufferbloat sorunundan kurtulmak mümkün. Bu sayede son hızla torrent veya Steam üzerinden indirme bile yapsam oyunda pingim hiç yükselmiyor. Size de tavsiye ederim.
Bufferbloat testim
OpenWrt firmware destekli cihazlar
SQM nedir?