Türk Telekom HiperNet olayı

Anlayamadığımız nokta galiba şu: Binaya kadar binanın iç tesisatı ne olursa olsun fiber kablo geliyor bunda hem fikiriz. Ondan sonra binanın iç tesisatına göre bir proje çiziliyor. TT iç tesisata bakmaz derken iç tesisatı TT çekmez demek istedim. Onu ya elektrikçiyle anlaşacaksınız ya da müstakil bir eviniz varsa bir şekilde TT'ye yaptırtacaksınız.

FTTH direk fiber'den fibere olduğundan dairenin içine fiber kablo girmiyorsa FTTH demiyoruz. Ancak ileride sizin gibi müşteriler kendi imkanlarıyla daire içine fiber kablo çektirir diye düşündüğümüzden geçici olarak VDSL hizmeti bile alsanız o VDSL hizmetinin sağlandığı noktadan müşteriye fiber port verilebiliyor.

DWDM bu internet sinyallerini ışık sinyaline dönüştüren (modülasyon) yapan aletin adı. Ondan sonra da aletler geliyor olabilir o kısım aktif internet çünkü ben tam bilmiyorum.

evet MSLAN değilmiş MSAN'mış ben onu yanlış yazmışım. O da telefon sinyallerini çeviren işte.

Ben de teşekkür ederim helal olsun canım siz de helal edin. Ben de bilgilerimi hep kontrol ettim iyi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…