Türk Telekom HiperNet

emreyesilyurt

Hectopat
Arkadaşlar Türk Telekom kapsama haritasında mahallemde HiperNet(100 Mbps'ye kadar) ve ben bu ne anlama geliyor? Merak ediyorum. Binam 100 Mbps hız alır mı? TürkNet ve Millenicom gibi firmalardan ne kadar hız alırım diye baktım (sadece Türk Telekom altyapım var başka bir firmanınki yok)

Millenicom

1590016020559.png

TürkNet(30 Mbps down 3 upload yazıyor ama 10 TL ücretle resimdeki hız

1590016225852.png

NetSpeed SMART VDSL paketi öneririm. TurkNet ile uğraşmayın muhatap bulamıyorsunuz bir sorun yaşadığınızda. Millenicom veya Netspeed alın. Millenicom biraz daha pahalı olabilir o sebeple NetSpeed dedim. 35 Mbit yeter diyorsanız NetSpeed SMART 63 lira. 200GB download sonrası maksimum 76 lirada duracak şekilde GB başı 50 kuruş faturaya ekleniyor. Evde kaldığımız vakitlerde 200'ü geçiyorum ama normal zamanda 150-160 arasında tüketiyorum. O sebeple fazladan 13 lira vermeye gerek yok diyerek onu aldım.

Altyapı sorgulamasında ne gördüyseniz yaklaşık o değeri alırsınız. 70-80 Mbps alırsınız yani tahmini. Tabi bu değer senin binandaki kablonun kalitesine de bağlı. Senin yerinde olsam Millenicom ile denerdim şansımı. Beğenmezsem Türknet'e geçerdim.

Millenicom’daki hız değerleri senin hattının max değerini gösteriyor. Hattının kararlılığı için 75 ila 80 arasında bir hız tanımlanır büyük ihtimalle. Zaten diğer İSS’ler de TT altyapısını kullanıyor. Bir sorun olduğunda doğrudan TT ile muhattap olmak istiyorsan TT’ye geçebilirsin. Diğer türlü uğraştırır.

Şu anda aktif bir internet aboneliğiniz var ise modem hat değerleriniz atmanızı rica ediyorum.
şuan aktif türk telekom 12 mbps kullanıyorum modem hat değerlerime nerden bakacağım? arayüzdenmi
Millenicom’daki hız değerleri senin hattının max değerini gösteriyor. Hattının kararlılığı için 75 ila 80 arasında bir hız tanımlanır büyük ihtimalle. Zaten diğer İSS’ler de TT altyapısını kullanıyor. Bir sorun olduğunda doğrudan TT ile muhattap olmak istiyorsan TT’ye geçebilirsin. Diğer türlü uğraştırır.
TT çok pahalı ondan dolayı ztn türknet'e geçmeyi planlıyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı