Türk Telekom ile paket kaybı yaşanıyor

Mustafa2935

Centipat
Daha fazla  
İyi günler, şikayetim yaklaşık 6 aydır yaşadığım internet sorunu olan paket kaybı ile ilgilidir. Bu sorunu Türk Telekom düzeltmeyerek sorunun bende olduğunu söyledi. Ancak ben gerekli araştırmamı yaptım ve analizlerimi görselleştirdim. Aylardır internetimi kullanamıyorum ve bu sorun düzeltilmedi. Yaptığım testte, oynadığım oyunun ve benim IP'min ne kadar ping ve paket kaybı (pl) değerine sahip olduğu gözüküyor. Paket kaybının oyundan ve benden değil, Türk Telekom altyapısından kaynaklandığını tespit ettim. Oynadığım tüm oyunlarda bu sorun var tek oyun bazlı olmuyor. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Dosya Ekleri

• aylardir-cozulemeyen-paket-kaybi-sorunu-internetimi-kullanamiyorum-2.jpg
    aylardir-cozulemeyen-paket-kaybi-sorunu-internetimi-kullanamiyorum-2.jpg
    182,3 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran görüntüsü 2025-05-04 171738.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-04 171738.png
    466,8 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran görüntüsü 2024-10-09 154120.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-09 154120.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2024-09-14 225940.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-14 225940.png
    53,2 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran görüntüsü 2025-06-01 224503.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-01 224503.png
    87,2 KB · Görüntüleme: 26
Bu sorunu şu an bu mesajı yazarken yaşamaktayım, DSL kablosundan olduğunu düşünüyorum. Yeni eve taşındık ve eski binamızda böyle bir sorun yoktu. Binamız yeni lakin bu sorunu yaşıyorum. Nedeninin eve gelen internet operatörünün DSL kablosunu adamakıllı bağlayamadığından olduğunu düşünüyorum. Belki de sizde de aynı şey olmuş olabilir.
Burada ise yaşadığım paket kaybı seviyesini size göstereyim. 2 gün önce bu ekran görüntüsünü bilgisayarıma kaydettim.

1748884034217.png

Şu anki paket kaybı durumumda ektedir.
1748884081107.png

Hocam aynı evin en üst katında aynı operatör ama faklı kullanıcı var akrabamız aynı testi onlarda da yaptım ve onlarda da paket kaybı vardı DSL kablosu farklı ama yine paket kaybı vardı

Sürekli mevcut hocam Wi-Fi kullanmıyorum CAT7 kablo kullanıyorum.

Anlattıklarınıza bakılırsa sizden kaynaklı bir sorun olmadığı aşikar. Ancak bu durumu Türk Telekom'a kabul ettirmek oldukça zor. Bence yakınlarınızda fiber altyapısı olan bir bina varsa komşularınızla birlikte fiber altyapı için bağlı olduğunuz müdürlüğe baskı kurun.

peki sadece türknet 'i kullanmadım ona geçsem sorunum düzelebilir mi
yani extra alırım 2 tane internet olur ama ilk ay sorun olursa iptal ediyormu türknet bilmiyorum

Peki sadece TurkNet'i kullanmadım ona geçsem sorunum düzelebilir mi?
Yani extra alırım 2 tane internet olur ama ilk ay sorun olursa iptal ediyor mu TurkNet bilmiyorum

Lokal bir altyapıda sorun varsa ( bağlı olduğunuz DSLAM cihazı gibi ) firma değiştirmek fayda etmeyecektir. Ancak yaşadığınız ekstrem bir durum olduğu için kesin bir cevap da veremiyorum. Bu arada Türknet'i ilk ay iptal etseniz de kurulum ücretini alırlar maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı