Türk Telekom internet kutusu

Benim bir yakınımda TT 100 Mbps fiber kullanıyor ve onda da hemen ping fırlıyor biri bir şey izlerken. Bu arada dediğin router 1700 TL mi yoksa ben mi rüya görüyorum?

Evet 1700 TL . Evde adam akıllı bir sinyal veremediğimiz için ASUS DSL AC-750'de ev çok büyük bir. Böyle router aldık Wi-Fi adaptörü denedik tanıdıktan rica ettim çalışmadı bizim evde . Şu an evin her yerine sinyal gidiyor. Önceden kuşların kafesine bile getmezdi orayada gidiyor. Kuşlara televizyon alacağım açarlar oradan Netflix . Sıkılıyorlardır kafeste belki. Fiberde pingin fırlamaması gerekmiyor muydu bu arada?

Bir sıkıntı yaratır mı mesela? Hızda düşüklük pingte bir farklılık?
Hocam ikiside aynı kablo zaten. Şöyle anlatayım;
Kalın fiber kablonun içerisinde birsürü fiber kılı bulunur. Bu kablolarda ise o kılların sadece 1 ya da 2 tanesinin içerdiği kablolardır. Fiber bağlantı için sadece 1 tane yeterlidir bu kıllardan. Türk Telekom yer altında ve saha dolaplarına hâlâ bu turuncu kalın fiberi çekiyor. Binalara ise drop kablo denen bu kablolardan çekiliyor.

Dosya Ekleri

• images (24).jpeg
    8,3 KB · Görüntüleme: 44
  • indir (2).jpeg
    5,9 KB · Görüntüleme: 48

Sıkıntı yaratmayacaksa sıkıntı yok. Bizim siteye tek kıldan vermeye çalışırlarsa itraz etcem. Onlar fiberi döşerken inşaat izleyen dayılar gibi izleceğim çünkü. Tek kıldan verdikleri görürsem hayırdır deceğim.

Genelde TT'nin dandik modemlerini kullanan kişilerde bu ping fırlaması oluyor. Sizde o router ile kolay kolay olucağını hiç sanmıyorum.
Sitede kaç bina var?

Genelde TT'nin dandik modemlerini kullanan kişilerde bu ping fırlaması oluyor. Sizde o router ile kolay kolay olacağını hiç sanmıyorum.

Sitede kaç bina var?

Şu an 12 yıldır peşimi bırakmayan VDSL2 var bende biliyorsun. Routerda oyun modunu açtım ne daha az çıkıyor ama hiç çıkmamasını tercih ederim.

Şu an 12 yıldır peşimi bırakmayan VDSL2 var bende biliyorsun. Routerda oyun modunu açtım ne daha az çıkıyor ama hiç çıkmamasını tercih ederim.
Hocam sen VDSL'i galiba Tip-5 dolaptan alıyordun. Tip-5 dolaplar daha büyük olması nedeniyle daha fazla kullanıcı barındıyor ve Tip-7 ve Tip-23 gibi kabinlere nazaran daha fazla yoğunluktan etkileniyor. Ping olmasının sebepi bu olabilir. Sabırla fiberi bekleyin. O zaman tamamen çözüleceğini düşünüyorum.

VDSL2 var iken fiber mi kovalıyorsunuz? Vallahi büyük lüks 4mbps kullanan bizler ölelim direkt..

Tip 5'e benzer bir dolaptan alıyorum. Yoğun saaatlerde pingim olmuyor genelde. Aslında hiç olmuyor. Ben Instagram'ı falan açayım pingim 80-90'lara kadar çıkıyordu oyun modunda küçük bir şey yaptım. 52-56 arası dolaştı ping değerlerim. Ama normalde 50 ping bile fazla Avrupa'ya.

Bu nasıl VDSL2 yahu? ADSL değerler gibi.

Bu yüzden fiber getirmeye çalışıyom. Ankastre üzerinde ise bu durumda o kadar kötü ki. Çöpe atmak istiyorum artık ama internet lazım. Kablo değiştirmekte aşarı zor benim için. Site büyük bir site olduğu için kabloyu getirsem değerler değişirmi orası karmaşık. Boşu boşuna para vermek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…