Türk Telekom İnternet Sorunu

Cyborgg

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir kaç haftadır internetimde donma, dalgalanma, yavaşlama var ve hiç stabil değil. Bazen çok iyi bazen çok kötü oluyor. Oyunlarda pingim birden çıkıp iniyor. Video izlerken de öyle bazen 1080P takılmadan izliyorum, bazen 360P bile izleyemiyorum yani çözemedim. Sırf gittim yeni modem aldım bunun için zaten alacaktım iyi bahane oldu. (Asus dsl n16) Ama yok acaba Türk telekom'da genel sıkıntı mı var? Birde şu fotoyu attım aşağıda CS 1.6 oynarken belki daha iyi anlarsınız diye normalde o yeşil ve mor çizgiler dümdüz olurdu şimdi böyle, fikri olan var mı?

Hattım 16 Mbps ADSL.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet sağlayıcınızı arayıp yardım isteyin, onlar kontrol ederler.
VDSL internete geçip rahatlayabilirsiniz de.

Dosya Ekleri

• 123.PNG
    16,7 KB · Görüntüleme: 75
Buyrun burası değilmi
Speedtest yaptığınızda 16mbps alabiliyorsanız (13-14 olur diye düşünüyorum) sorun yoktur.
Upload ve Ping değerleri de çok önemli, onlara da dikkat edin. Eğer bir sorun varsa dediğim gibi İnternet sağlayıcınızı arayın ve söyleyin.

Evet test yaptığım zaman ortalama o sonuçları alıyorum bakalım en yakın zaman da arayıp detaylı konuşmak teşekkür ederim

Bağlantı ADSL2+ olarak sağlanmış. Altyapınız VDSL destekliyor fakat pek verimli değil. Snr değeri sınıra yakın.
Ping sorununu için ;"Pingplotter" programını indirmeniz gerek. Modeme kablo ile bağlanıp oyun oynadığınız ip için sorgulama yapın. Program sürekli tracert sorgusu yapıp , ping ya da loss sorunu olup olmadığını kontrol ediyor. Varsa sorun nerede olduğu görünüyor.

Pingplotter programını deneyeceğim fakat bu snr değerleri yani bağlantı istatistiklerim de sorun varmı yoksa normal mi

Hat zayıflaması 0 fakat SNR MARGIN 13.9 db. Anormal değerler var. Klişe bir yanıt olacak ; ankastre kutusundan modeme gelen kabloyu kontrol eder misin ? Ezilme ya da oksitlenme var mı ?

Hat zayıflaması 0 fakat SNR MARGIN 13.9 db. Anormal değerler var. Klişe bir yanıt olacak ; ankastre kutusundan modeme gelen kabloyu kontrol eder misin ? Ezilme ya da oksitlenme var mı ?
Ona artık yarın gündüz gözüyle bakıp kontrol etmem lazım fakat ek var o kabloları da bir ara güncellemem lazım yenileri için şimdilik teşekkür ederim

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim sorunum şimdilik çözülmüştür diyebilirim.İlk olarak Türk Telekomu aradım böyle böyle dedim hız güncellemesi falan yaptılar hattımda sıkıntı yok, sonra ankastre kutusundan gelen kabloyu kontrol ettim oda temiz ve sonra iç tesisatı full yeniledim kabloların hepsini yani splitter da dahil, modemi update ettim tekrardan sıfırdan kurdum, ayrıca bölgesel arıza değilde bakım falan varmış belki ondandır dedim oda bitti son olarak da pc ye temiz bir win 10 1903 attım driverları falan hepsini yükledim 2 gündür sıkıntım yok Allaha şükür hatta internetim az da olsa hızlandı diyebilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…