Türk Telekom internette Upload ve Download düşüklüğü

Yer
Red Bull Ring
D-Smart kullanıyoruz TV ve internet paketini kullanmaktayız, İstanbul'un, en kalabalık ilçelerinde yaşamama rağmen altyapı ADSL, en fazla 14MB download, 0.65 upload alabiliyordum. Son 2 haftadır download hızım ortalama 1.50 ve upload 0.10, bazı günler veya bazı saatler tekrar 13'e yükseliyordu ama son 5 gündür hep 1.5MB download. Bu süreçte 3 kere D-Smart'ı aradık ve her seferinde modemi resetleyip Speedtest'ten hız ölçtürdüler. Sorunun "Türk Telekom ile alakalı" olduğunu ve çevremizde "altyapı çalışması veya sorunu yok" dediler ama "yavaşlık vardır ondandır" dediler.
Yani ayıptır söylemesi 200TL verdiğim internet böyle olacaksa biz neye alıyoruz bu interneti? Farklı bir sağlayıcı interneti bağlatmak istedik, sözleşmemizi bitirmek istediğimizi belirttiğimizde bizi üst yetkililerine bağlıyorlar ve inatla bitirmemeye çalışıyorlar, 4-5 kere üst üste sözleşmeyi bitirmek istediğimizi, ücreti ne kadarsa ödenecektir dememize rağmen eve hep "ekibimizi gönderelim onlar bir baksın" diyorlar, zaten eve gelip yaptıkları şey "modeminiz bozuk" veya "altyapı sorunu var" deyip gitmek. Sanki zorla tutuyorlar bizi sözleşmede, ne yapacağız bilmiyorum yani, adamlar eve gelecek 80TL vereceğiz üstüne hiçbir katkısı olmayacak, biliyorum katkısı olmayacağını çünkü adamların artık çalışma şeklini ve ruhunu 1 yıl önce sürekli gelmelerinden öğrendik. Son 2 yıldır 14MB aldığım internet son 2 haftadır berbat, zaten 2 yıldır da berbattı orası ayrı. Evde 2 tane farklı televizyon olduğu için her sağlayıcı hem internet ve televizyon sağlamıyor, sağlasa da 2 televizyon için cihazları olmuyor, olan markalar olsa bile burada hizmet vermiyorlar.

Şu an ki internetim (Speedtest):
Pıng ms.
19.
Download Mbps.
1.13
Upload Mbps.
0.00

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu yaşadığımda müşteri hizmetlerini arıyordum uzaktan ayar çekiyorlardı düzeliyordu sonraki gün yine aynı sorun oluyordu modem değiştirdim düzeldi. Tabii bir yerden sonra katlanamayıp Kablonet'e geçtim orası ayrı.

Aynı sorunu yaşadığımda müşteri hizmetlerini arıyordum uzaktan ayar çekiyorlardı düzeliyordu sonraki gün yine aynı sorun oluyordu modem değiştirdim düzeldi. Tabii bir yerden sonra katlanamayıp Kablonet'e geçtim orası ayrı.
D-Smart gerçekten eziyet. Keşke Türksat Kablonet her yerde olsa. 8 yıldır kullanıyorum ve memnunum.

D-Smart kullanan çevremden bildiğim, kötü bir firma olduğu. Yaklaşık 8-9 senedir Türk Telekom kullanıcısıyım 8/0.4 Mbps 55-60₺ ödüyoruz. Paketleri pahalı ama güzel çalışıyor internet.
Hem hizmeti kötü hem de kapatma işlemlerinde çok rahatsız ediyorlar. 4Mb 40GB interneti 45₺ fiyata satıyorlar. Dükkanda mecbur kullanıyorduk ama sözleşme bitince fesih başvurusu yaptık. Bir hafta kapanma süreci olduğu için devamlı arıyorlar. Düzgünce anlatıyorsun ama yok anlamıyorlar.

Kablonet kullanıyorum ama bize başta 401 modemini kitlediler kurtulamıyorum 😃
En başından beri CBW-383Z4 modelini kullanıyordum ama geçenlerde elektrik kesintisinde %50'sini kaybedince mecbur yeni modem kiraladık. Infinity 401 geldi fena değil fakat telefonda bazen kesilmeler olabiliyor. Modem adaptöründen ince bir ses geliyor ama çok yaklaşınca duyuluyor, sende de aynı durum var mı? Genel bir sorunmuş galiba.

Hem hizmeti kötü hem de kapatma işlemlerinde çok rahatsız ediyorlar. 4Mb 40GB interneti 45₺ fiyata satıyorlar. Dükkanda mecbur kullanıyorduk ama sözleşme bitince fesih başvurusu yaptık. Bir hafta kapanma süreci olduğu için devamlı arıyorlar. Düzgünce anlatıyorsun ama yok anlamıyorlar.

En başından beri CBW-383Z4 modelini kullanıyordum ama geçenlerde elektrik kesintisinde %50'sini kaybedince mecbur yeni modem kiraladık. Infinity 401 geldi fena değil fakat telefonda bazen kesilmeler olabiliyor. Modem adaptöründen ince bir ses geliyor ama çok yaklaşınca duyuluyor, sende de aynı durum var mı? Genel bir sorunmuş galiba.
Birebir aynı sorunlar var bende de.

1642334667454.png

Hocalarım, elektrik gitti 3-4 dakikalığına oturduğum ilçe de, sonra gelince Steam'den indirmeyi otomatik başlattı ve indirme hızı mb olmuştu, dedim ''acaba hatlar falan mı sıfırlandı ? test yapayım'' sonuç bu şekilde, 1.5 mb'dan 7.7'e yükselmiş durumda. Modem arayüzünden baktığımda Downstream mb hızım 9mb. Bir gelişme olursa atacağım buraya.

Bu mesajı attıktan 1 dakika olmadan yine elektrik gitti, geldi ve sonuç:

1642335641249.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı