Merhaba, Sn.ArdaGV; bence bu olay modeme kadar gelmeden veya MAC filtreleriyle tam olarak modemden çok önce bloklanmanın daha öncesinde, mevcut telefon hattına toplu iğne batırılıp kaçak telefonun kullanılmasındaki gibi oluyor, kişisel kanaatimce.. Ancak telefonda şifre yoktur, sadece 2 telli hat vardır, biri sizden önce bu hattan paralel olarak kaçak bir telefon konuşmasını bu yolla, yani korsanvari bir yöntemle kolayca yapabilir, oysa internette şifre ve kullanıcı adı ek olarak da vardır.
Zaman içinde kullanıcı adı ve şifresinin deşifre olarak Telekom'un çok dışındaki yetkisiz kişilerin eline bu hattın fiilen geçmesi durumunda olabileceğini tasavvur ediyorum ben. Onlar da tam sizin talep edip kullanacağınız zamanlarda değil, ancak internetin tam boşta veya tam beklemede (Kullanım dışında) olduğu anları gözetip, tam bu anlarda çözdükleri şifre ve kullanıcı adıyla yasa dışı yoldan ellerine geçirdikleri internet sinyali yüklenmiş bu telefon hattından bir kaçak kullanımda bulunabilirler şeklinde belki de çok yanlış şekilde düşünüyorum... Yani direk olarak devletin saygın bir kurumunu veya resmi kişilerini asla suçlamıyorum, sadece bir öngörü şeklidir benimkisi. Kanıtsız direk kişi veya kurumları suçlama, hiç şüphesiz insanın kendisini suçlu konumuna getirebilir çünkü..Tüm yönleriyle düşünülüp Wi-Fi tarafında da bir kaçak (habersizce kullanım) durumu söz konusu olmadığında direk bu olasılık ilk akla geliyor. Bu nedenle kotanın kişisel kullanımın dışında çabuk ve gereksiz dolması durumlarında en merkezdeki kullanıcı şifresini değiştirmenin çok yararı olacaktır.
Her 2 pilottan biri FETÖ'cü çıkmışsa ve halen Amerika'dan bu boşluk konusunda yardım ve destek istememize rağmen bu boşluk doldurulamamışsa, FETÖ'yle ilgili (Arındırma konusundaki) bazı aksaklıklar halen de devam edebiliyorsa, devletin iletişimle ilgili ağlarına da FETÖ'cülerin sızmadığı ne malumdur.. Bu kaçak kullanım işlemlerinde de FETÖ'nün bir parmağı bulunabileceğini düşünüyorum. Yüce Türk milletinin halis evladı bunu hiç yapmaz, ancak hain FETÖ'cülerden bu hainlik kolayca da beklenebilir. Üstelik FETÖ illetinden Türkiye daha yeni yeni kendini tam arındırmaya çalışıyor, gerçek budur.. Var olan bu gerçeği görmemezliğe de gelemeyiz doğrusu.. Kolay gelsin. Saygılarımla..