Wi-Fi İle İnternet Kullanılmadığı Halde Kotanın Gitmesi

Chifyu

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, AKK'miz çok çabuk bitiyor. İnternet üzerinden oynayan bilgisayar oyunlarını oynadığımda modemden Wi-Fi'ı kapatırsam 40-60 arası pingim oluyor fakat ablam ve abim Wi-Fi'a bağlanırsa 400-1000 arası gidip geliyor. Üstelik onlar herhangi bir şey yapmıyorken bile, sadece Wi-Fi açık, telefon masanın üzerinde kalsa da kotamızı yiyor, bunun nedeni ne olabilir?

Telefonun Wifi'si açık olsa bile internet yer fakat aşırı yemez. Google Play güncelleştirmeleri yapıyor olabilir (Genellikle uygulama güncellenir)
AKK sınırı ne kadar belirtmemişsiniz. Durup dururken sürekli yemesi tuhaf etrafınızdaki kişilerden şüphelenebilirsiniz belki birisi Wifi'nizi kullanıyordur. :)

Telefonun Wifi'si açık olsa bile internet yer fakat aşırı yemez. Google Play güncelleştirmeleri yapıyor olabilir (Genellikle uygulama güncellenir)
AKK sınırı ne kadar belirtmemişsiniz. Durup dururken sürekli yemesi tuhaf etrafınızdaki kişilerden şüphelenebilirsiniz belki birisi Wifi'nizi kullanıyordur. :)

Kotamız 50. Wi-Fi açık güncelleme yokken ping oluyor fazlasıyla, Wi-Fi kapatınca direkt normale dönüyor, ablamın telefonu biraz yeni model abiminde öyle bununla bir alakası olabilir mi?

İlk olarak modemi bilgisayarının yanına al. Emin ol aradaki tek duvar bile sana +200 ping oluşturabilir. Modem akıllı modemlerden ise internette cihaza öncelik atamayı anlatan videolar var. Evde küçük çocuk varsa emin ol bazıları torrent vs ile interneti sömürüp yine kota niye bitti deyince sadece youtuba girdim diyor:dikkatli:.
Modem 2 yıldan eski ise yada bariz bir şekilde düşük modelse ping yapar aynı anda birden fazla cihazın ağ akışı ile başa çıkamaz ve ping oluşur. Kota ve hız sorunu bizde de vardı. Toplamda yaptığım 498192318128937+ aramadan ve 12 ay taahhüdün sonuna geldiğimden midir bilinmez bir anda teknik ekip geldi ve sokağın başındaki internet kablolarının tamirini vs yaptı ve indirme hızı 480kb/s den 1.6mb/s ye; ping de 200-500 den 36-70'e düştü.

Süperonline kullanıyorum, daha önceleri AKK 5 gün içinde bitiyordu sebebi ise benim cocuk youtube'den videoyu tam izlemeden değişmesi o değişinceye kadar video inmiş oluyordu. Sonra sıkıldım sınırsız yaptım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı