Türk Telekom modem ücreti ödememenin yolu var mı?

Hocam fiber altyapı 100mbs ilk 12 ay 263 son 12 ay 303 TL modemle beraber.
25 TL modem parası var
Hocam ödemeyin o kadar o ne öyle. Netspeed, Millenicom veya Türknet üçlüsünden birine geçin bence.

Hocam fiber altyapı 100mbs ilk 12 ay 263 son 12 ay 303 TL modemle beraber.
25 TL modem parası var
Hocam altyapınız fiber olduğu için mecburen o kira bedelini ödemek zorundasınız. İster kendi cihazımızı kullanalım ister Türk Telekom'un verdiğini kullanalım o kira bedeli mutlaka alınıyor bizden. Bundan kaçış yok maalesef.
Hocam ödemeyin o kadar o ne öyle. Netspeed, Millenicom veya Türknet üçlüsünden birine geçin bence.
Hocam iyi hoş diyorsunuz da 2 yıl sonra bunların fiyatları ne alemde olacak bunu hiç düşündünüz mü? Forumda, sosyal medyada taahhütsüz internet çok pohpohlanıyor da önemli bir ayrıntı gözden kaçırılıyor: enflasyon!
Bugün taahhüt yapan kârdadır. Ben burada TT'yi veya taahhütlü abonelik veren diğer herhangi bir firmayı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece şu ekonomik ortamda taahhütlü aboneliğin taahhütsüz aboneliğe göre çok daha mantıklı olduğunu söylüyorum.
Düşünün ki bir vatandaş sabit internet abonesi olmak istiyor. Elinde 2 seçenek var. Aynı hıza sahip bir tarifeyi A firması 2 yıl taahhütlü olarak 100 liraya satıyor, B firması da taahhütsüz olarak 80 liraya satıyor. Vatandaş fiyatın ucuzluğuna ve taahhütsüzlük illüzyonuna aldanarak B firmasını tercih ediyor. Aradan birkaç ay geçiyor B firması 30 lira zam yapıyor, fiyat oluyor 110 lira. Vatandaş yeni fiyattan memnun kalmayıp ayrılmayı düşünüyor. Bir de bakıyor ki A firmasının elleri armut toplamamış, o da 30 lira zam yapmış ve onun da yeni fiyatı 130 lira olmuş. Şimdi ne oldu? Vatandaş A firmasına geçmek istese 130 lira, B firmasından devam etmek istese 110 lira. Ama en baştan taahhüt verip 100 liraya abone olsaydı 2 yıl boyunca sabit fiyat garantisiyle kafası rahat edecekti. Üstelik önümüzdeki süreçte gelecek olan zamları daha hesaba katmadım bile. Taahhüt uzun vadede vatandaş açısından çok daha kârlı. Taahhütsüz abonelik sadece bugün ucuz, kesinlikle yarın değil.
Keşke ülkemizin ekonomisi böyle olmasaydı da her gün "neye zam gelecek acaba" diye düşünmeseydik ama maalesef elimizdeki malzeme bu. Artık vatandaş olarak kendi cebimizi her zamankinden çok daha fazla düşünmemiz lazım. Uzun vadeli hesaplar yapıp ona göre adım atmamız lazım.
Lafı iyice uzatmış olacağım ama kendi aboneliğimden de bahsedeyim.
Ben Türk Telekom'un FTTH altyapısı üzerinden Millenicom kullanıyorum. 2021 yılının ekim ayında 115 liraya 100 Mbps'lik tarifeye 2 yıl taahhüt vermiştim. Aslında 114.90 da işte yuvarlıyorum ben. Her neyse o zamanlar Turknet 100 lira idi. Şu an Turknet 250 lira. Üstelik taahhütsüz olduğu için her an zam gelebilir, 300 lira da olabilir yani. Ben daha önümüzdeki 7 ay boyunca 115 lira ödemeye devam edeceğim. Ha, o taahhüt illa ki bitecek ve zamlı paketleri illa ki göreceğim. Ama en azından geçtiğimiz 2 yılda cebimden fazladan para çıkmamış olacak.

Evet hocam bende sizinle aynı fikirdeyim. Ben düne kadar türknet müşterisiydim ve memnun olmadığım için tt'ye transfer yapmak istedim bana bir teklif sundular ve aylık +25 tl modem ücreti geleceğini ve türknette kullandığım modemin kalacağını söylediler.
Modemle beraber ilk yıl 263 ikinci yıl 303 TL olur dediler. Bende en başta kabul ettim. Türknet beni aradı iptal işlemini yaptık ve modemin iadesini istedi, iade etmemem durumunda 296 TL ceza geleceğini söylediler. Modemin fiyatının İnternette daha pahalı olduğunu görüp iade etmemeyi, cezayı ödemeyi düşündüm ve şu 25 TL olan modem parasını da ödememeyi.
Transfer işleminde yeni modem yok eski modem ile devam ve +25 TL
Yeni abonelikte yeni modem+25 TL
Eski modemi de evde yedekte bulundururum kârda olurum diye düşünüyorum.

Hocam @Dejuf un dediği gibi yüksek enflasyon olduğu için taahhüt daha mantıklı.

Evet hocam bende sizinle aynı fikirdeyim. Ben düne kadar türknet müşterisiydim ve memnun olmadığım için tt'ye transfer yapmak istedim bana bir teklif sundular ve aylık +25 tl modem ücreti geleceğini ve türknette kullandığım modemin kalacağını söylediler.
Modemle beraber ilk yıl 263 ikinci yıl 303 TL olur dediler. Bende en başta kabul ettim. Türknet beni aradı iptal işlemini yaptık ve modemin iadesini istedi, iade etmemem durumunda 296 TL ceza geleceğini söylediler. Modemin fiyatının İnternette daha pahalı olduğunu görüp iade etmemeyi, cezayı ödemeyi düşündüm ve şu 25 TL olan modem parasını da ödememeyi.
Transfer işleminde yeni modem yok eski modem ile devam ve +25 TL
Yeni abonelikte yeni modem+25 TL
Eski modemi de evde yedekte bulundururum kârda olurum diye düşünüyorum.

Hocam @Dejuf un dediği gibi yüksek enflasyon olduğu için taahhüt daha mantıklı.
2 yıl boyunca neredeyse 2 katı bir fiyat ödemek çok mantıklı gelmiyor hocam. Daha ucuz bir fiyat olsaydı evet mantıklı olabilirdi ama bu fiyata bir taahhüt mantıklı gelmiyor bana.

2 yıl boyunca neredeyse 2 katı bir fiyat ödemek çok mantıklı gelmiyor hocam. Daha ucuz bir fiyat olsaydı evet mantıklı olabilirdi ama bu fiyata bir taahhüt mantıklı gelmiyor bana.
Hocam arkadaşımıza sunulan teklif ilk 12 ay 263 TL imiş:
12 x 263 = 3156 TL
İkinci 12 ay ise 303 TL:
12 x 303 = 3636 TL
Elimizdeki iki sonucu toplayalım şimdi:
3156 + 3636 = 6972 TL
Yani arkadaşımız 2 yılda toplam 6972 TL para ödeyecek. 2 yıl 24 ay olduğu için bu sayıyı 24'e bölelim.
6972 ÷ 24 = 290.50 TL
Arkadaşımız 2 yıl boyunca aylık ortalama 290.50 TL ödemiş olacak.
Eğer Turknet çok çok büyük bir mucize gerçekleştirip bugünden itibaren 2 yıl boyunca hiçbir zam yapmazsa (yani 250 lira olarak kalırsa) ve tabii arkadaşımız Turknet'e abone olursa aylık ortalama 250 TL ödemiş olacak. Aradaki fark 40 lira. Elbette 2 yıl boyunca Turknet'in fiyatı sabit kalmayacağı için arkadaşımıza sunulan bu taahhüt Turknet'e göre epey bir kârlı.

Şimdi gelelim diğerlerine. Şu mesajı yazdığım an itibariyle 100 Mbps'lik tarife Netspeed'de 159 TL iken Millenicom'da 189.90 TL.
Bu firmaların önümüzdeki 2 yılda ne kadar zam yapacağını bilemiyoruz ama muhtemelen her ikisi de 200 TL'nin üzerine çıkar. Hele de depremin üzerine ekonomi daha da kötüye gidiyorken ve seçim de yaklaşıyorken dolar kurunu tutmak pek mümkün görünmüyor. Öyleyse taahhütsüz abonelik alıp "acaba bu ay zam gelecek mi", "bu ay gelmezse önümüzdeki ay mı gelecek", "zam geldiğinde ne kadar gelecek ve ben ayrılmak istediğimde bütçeme uygun bir paket bulabilecek miyim" diye düşünmektense taahhüt verip 2 yıl boyunca kafa rahatlığına sahip olmak çok daha mantıklı.
Taahhütsüz abonelik veren firmalara gelecek zammı bilemediğimden dolayı onlar için net bir hesap yapamıyorum ama dediğim gibi uzun vadede taahhüt kesinlikle daha avantajlı.
Şu an için fiyat daha yüksek görünüp gözünüzü korkutsa da uzun vadeli hesap yapanlar için büyük bir avantaj.
2 yıl boyunca 2 katı bir fiyat demişsiniz ama tekrar ediyorum enflasyonu hesaba katmıyorsunuz. 2 yıl boyunca diğerlerinin fiyatı sabit kalmayacak ki 2 katı fiyat olsun. Taahhüt verenin fiyatı sabit kalacak, diğerleri zammı yapıştırıp geçecek. Yani ilk birkaç ay evet fiyat 2 kat fazla olacak ama ilerisi için o 2 katlık fark zamanla eriyecek. Belki aynı fiyat bandına ulaşacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı