Türk Telekom Port Problemi

canerky.art

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
2 Ay önce Superonline kullanıcısıydım. Kampanyamın süresi dolduğundan dolayı aboneliğimi kapattırdım farklı bir internet aboneliği satın almak için araştırma yapmaya başladım. TürkNet'e başvuru yaptım fakat 20 gün bekledim Türk Telekom kaynaklı port problemi olduğunu sölediler, sonuç alamadım ve gecikmeden dolayı iptal işlemi başlattım ve iptal işlemi gerçekleşti. Sonra NetSpeed'i aradım ve telefonda başvuru gerçekleştirdim ve tam son aşamada Port probleminden dolayı başvurum olumsuz oldu. Türk Telekom'la görüşmem gerektiğini sölediler. Port açılması gerekmiş. Şöyle bir şey var ben Superonline kullanıyordum hiç port problemi falan uğraşmadım. Ve apartmanımda TT kullanan var. Hiçbir şey anlamadım. TT müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline fiber hattı varsa eğer, Millenicom veya Vodafone ile görüşün. Bu 2 firma Superonline ile altyapı anlaşması yaptılar. Arkadaşım 100Mbit 100 liraya alıyor mesela. Elbette fiyatlar değişmiştir belki ama bu 2 firmayı düşünün. Fiyat olarak da cazipler.

Açıkçası bu konuda ne yapılması gerektiğini uzun süre araştırmalarıma rağmen bulamadım. Keşke paketinizi iptal ettirmeden bunları konuşsaydınız. Ben de Superonline taahhütüm bitişinde başka bir İSS 'ye geçmek istedim, örnek olarak TürkNet 'in altyapı sorgulama bölümünde sorgulama yaptığımda "internet altyapınız yoktur" uyarısı çıkıyordu, altını çiziyorum halihazırda Superonline internet kullanıcısıyım Daha komiği, aynı sorgulamayı Superonline sitesinden yaptığımda da yine aynı cevabı alıyorum, "altyapınız yok.". Sonradan sorup soruşturduğumda öğrendim ki, boş port muhabbeti. Öyle bir illet ki, bulunduğun İSS 'den başka bir İSS 'ye geçemiyorsunuz, eğer internet sözleşmenizi iptal ederseniz tekrar herhangi bir internet hizmeti alamıyorsunuz Türk Telekom dahil. El mahkum tekrar Superonline ile sözleşme yaptık. Tecrübelerim budur. Bu konuda yapıcı gerçekten bir çözüm varsa ben de merak ediyorum.
Superonline yalnızca sitelere fiber hat çekiyor diye biliyorum.

Arkadaşım Ankara Keçiören'de tek apartmanda yaşıyor. O mahalleye komple Superonline girmiş. Evin içine kadar fiber kablo getirmişler hatta zamanında.
Superonline fiber yaptığı zaman o şekilde yapıyor zaten Benim arkadaşta da Superonline fiber var, sitede yaşıyor. İnternette de Superonline fiber sorgulaması yaparken sadece site bilgisi girilebiliyor o yüzden söylemiştim. Fibermiş VDSL 'miş bilmem ne bir bizi görmedi heralde. 5Mbit internetle cebelleşiyoruz, o yetmezmiş gibi bir de İSS değiştiremiyoruz...

Konu sahibi 2 ay önce Superonline kullanıyordum dediğine göre altyapı vardır. O sebeple öyle yazdım. Detayına hakim değilim. TT harici altyapı olmayan bir şehirdeyim.

Millenicom'u arayacağım, bakalım onlarda da port problemi görüncek mi merak ediyorum.

Hocam yanlış bir şey dersem düzeltsinle. bu port dedikleri olay şu an benim de başımda var ve ben bunu TürkNet'le bayağı bir konuştum bu port böyle sokakta elektrik kutuları mı deyim artık onların içinde olan bir şey oradan bağlantı kurmaları gerekiyor kabloyla senin evine direkt interneti bağlamak için.Boş port olması için ya birisi taşınacak ya da internetini kapatacak bende onu bekliyorum 1.5 ay oldu

Millenicom'u arayacağım, bakalım onlarda da port problemi görüncek mi merak ediyorum.
Kesinlikle olacaktır. Ben Superonline kullanırken Superonline bile bana diyor ki sizin internet altyapınız yok
Düz mantık ben de böyle düşünüyordum fakat eğer böyle düşünebiliyorsak neden İSS değişimi yapamıyoruz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…