Türk Telekom TDW 9970 DNS sunucusu yanıt vermiyor

Eraaycaan

Decapat
Oncelıkle herkese merhaba arkadaslar. Türk Telekom TDW 9970 model modem kullanıyorum. DNS sunucusu yanıt vermıyor diyor ve internet bir anda kesiliyor. Bir süre sonra kendılıgınden duzelıyor. Türk Telekom'u aradığımda ise bir kopma sorunu olmadığını söylediler. Modem firmasını aradım yardım istedim onlarda garanti süresinin bittiğini belirttiler ve yardım etmediler. Güncelleme sorunu olduguna dair birkaç konu okudum, modem firması modemin kendiliginden güncellendiğini söylediler. IP Config olarak CMD uzerındekı tüm çözümleri denedim. DNS değiştirmeyi denedim hiçbir işe yaramadı. Bilgisi olan var mı? Şu an modemın guncel surumu 20.05.16.01006 olarak yazıyor, yenı versıyonu varsa ben bulamadım. Çözümünü bilen varsa yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS sunucusu yanit vermiyor derken, bir gorsel paylasir misiniz?

Bu ayari dener misiniz? Evet modem guncel surumde.

IMG_20200816_152139.jpg

Tum cihazlarda sorun ayni ise yukardakini deneyin. Eger tek bir cihazda sorun var, diger cihazlar internete erisebiliyor ise sunu deneyin;

1. Başlat'ı tıklayın, arama kutusuna komut istemi yazın, Komut İstemi'ni sağ tıklayın ve daha sonra Yönetici olarak çalıştır komutunu tıklayın.
  2. Komut istemine aşağıdaki komutları yazın. Her komuttan sonra Enter tuşuna basın.
    ipconfig /flushdns

ipconfig /registerdns

ipconfig /release

ipconfig /renew

Sizin ki kadar cok seçenek yok olanlar fotoğraftakiler kadar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 91
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    11,6 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    10,5 KB · Görüntüleme: 60
Sizin ki kadar cok seçenek yok olanlar fotoğraftakiler kadar.

Root kullanicisi ile giris yaptim ben, siz de o sekilde giris yaparak guncelleyebilirsiniz.

ADSL kullanici adinizi karalayin resimden ya da kaldirin gorseli.

Bu sekilde Root kullanicisina giris yapabilirsiniz;

Root kullanicisi ile giris yaptim ben, siz de o sekilde giris yaparak guncelleyebilirsiniz.

ADSL kullanici adinizi karalayin resimden ya da kaldirin gorseli.

Bu sekilde root kullanicisina giris yapabilirsiniz;

Root yaptıktan sonra düzelme ihtimali var mı? Ona göre deneyeceğim ama ben modemi fazla kurcalamadım bugune kadar. Kopmalara bir katkısı olacaksa konuda anlatılan işlemleri uygulamaya çalışacağım.

Sorun sanırım Wi-Fi'deki sınırlamadan kaynaklanıyormuş. Şu anda sorun düzeldi sayılır lakin bu seferde Wi-Fi sıkıntılı olmaya başladı sebebini bilmiyorum yine de teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı