Türk Telekom VDSL altyapısı ile ne kadar hız alınabilir?

gizliaadam

Kilopat
Herkese iyi Sosyaller. Bundan öncesinde Türk Telekom'u altyapı hızım konusunda BTK üzerinden şikayet etmiştim ve bugün dönüş aldım. Şu an aktif olarak 24Mbps hız alıyorum. Sabah dönüş yapan hanımefendi bana maksimum 35Mbps hızına geçiş yapabileceğimi söyledi. Az önce müşteri hizmetleriyle görüştüm ve oradaki beyefendi bana altyapımın 64Mbps desteklediğini ancak 35Mbps hızın en sağlıklı olan olduğun söyledi. 64 geçmek istersem bana 50Mbps paketini verebileceğini ancak bunu önermediğini söyledi. Sebebini sorduğumda bana sinyal zayıflayabilir gibi gibi şeyler söyledi. Daha önce açtığım bir konuda hocalarım bana altyapımın gayet iyi olduğunu iyi bir hızı sorunsuz alabileceğimi söylemişlerdi. Ekte güncel xDSL verilerimi bıraktım. Sizce geçmeli miyim?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    16,3 KB · Görüntüleme: 42
Evet 67 Mbps destekliyor ama ne kadar internet hızınızı arttırırsanız SNR Margin seviyesi azalacak ve internet hattınızda kopmalar meydana gelecek. Bu yüzden size 34 Mbps öneriliyor ki bence de en mantıklısı bu. 50 Mbps de alır hattınız ama SNR Margin değeri 10 dB nin altına inerse hattınızda performans kayıpları söz konusu. Hattınız 70 Mbps üstü destekleseydi ve SNR Margin değeri 30 dB civarı olsaydı 50 Mbps sorunsuz kullanabilme imkanınız olur.

Herkese iyi sosyaller. Bundan öncesinde Türk Telekom'u altyapı hızım konusunda BTK üzerinden şikayet etmiştim ve bugün dönüş aldım. Şu an aktif olarak 24Mbps hız alıyorum. Sabah dönüş yapan hanımefendi bana maksimum 35Mbps hızına geçiş yapabileceğimi söyledi. Az önce müşteri hizmetleriyle görüştüm ve oradaki beyefendi bana altyapımın 64Mbps desteklediğini ancak 35Mbps hızın en sağlıklı olan olduğun söyledi. 64 geçmek istersem bana 50Mbps paketini verebileceğini ancak bunu önermediğini söyledi. Sebebini sorduğumda bana sinyal zayıflayabilir gibi gibi şeyler söyledi. Daha önce açtığım bir konuda hocalarım bana altyapımın gayet iyi olduğunu iyi bir hızı sorunsuz alabileceğimi söylemişlerdi. Ekte güncel xDSL verilerimi bıraktım. Sizce geçmeli miyim?

Bende ev değiştirince fiberden geçmek zorunda kaldım taşındığımız adreste fiber altyapı bulunmuyordu. Şöyle söyleyeyim biz 24Mbps fiber kullanıyorduk. Yeni adrese geçince kendileri 35Mbps yükselttiler. Ayrı bir ücret almadılar yani şu an nadirde olsa bazen kopmalar yaşayabiliyoruz. Ama interneti öyle iş vs gibi şeyler için kullanmayacaksanız gayet idare ediyor.

Evet 67 Mbps destekliyor ama ne kadar internet hızınızı arttırırsanız SNR Margin seviyesi azalacak ve internet hattınızda kopmalar meydana gelecek. Bu yüzden size 34 Mbps öneriliyor ki bence de en mantıklısı bu. 50 Mbps de alır hattınız ama SNR Margin değeri 10 dB nin altına inerse hattınızda performans kayıpları söz konusu. Hattınız 70 Mbps üstü destekleseydi ve SNR Margin değeri 30 dB civarı olsaydı 50 Mbps sorunsuz kullanabilme imkanınız olur.
Hocam yanlış biliyo olma ihtimalim yüksek ama forumda 3mbps 1 snr margine eşit gibi bişey görmüştüm. Kaba bi hesapla 50mbps 15-16 snr margin yapıyo kötü sayılır mı? Tahmin edilemez de olabilir cok bilgim yok affola.

Hocam yanlış biliyo olma ihtimalim yüksek ama forumda 3mbps 1 snr margine eşit gibi bişey görmüştüm. Kaba bi hesapla 50mbps 15-16 snr margin yapıyo kötü sayılır mı? Tahmin edilemez de olabilir cok bilgim yok affola.
10 ve üstü iyidir. SNR değeri kaça eşit bilmiyorum.

Herkese iyi sosyaller. Bundan öncesinde Türk Telekom'u altyapı hızım konusunda BTK üzerinden şikayet etmiştim ve bugün dönüş aldım. Şu an aktif olarak 24Mbps hız alıyorum. Sabah dönüş yapan hanımefendi bana maksimum 35Mbps hızına geçiş yapabileceğimi söyledi. Az önce müşteri hizmetleriyle görüştüm ve oradaki beyefendi bana altyapımın 64Mbps desteklediğini ancak 35Mbps hızın en sağlıklı olan olduğun söyledi. 64 geçmek istersem bana 50Mbps paketini verebileceğini ancak bunu önermediğini söyledi. Sebebini sorduğumda bana sinyal zayıflayabilir gibi gibi şeyler söyledi. Daha önce açtığım bir konuda hocalarım bana altyapımın gayet iyi olduğunu iyi bir hızı sorunsuz alabileceğimi söylemişlerdi. Ekte güncel xDSL verilerimi bıraktım. Sizce geçmeli miyim?

Hat değerlerine göre hattın 50 Mbps'i kaldırabilir gözüküyor. Geçiş yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı